Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 20. april 2024

Scroll to top

Top

Ingen kommentarer

Diplomático Dinner – når rom og mad går hånd i hånd

Diplomático Dinner – når rom og mad går hånd i hånd
Sjønne

Hvad gør man når man vil lancere en eksklusiv ny single vintage rom? Man får da fat i en gourmetkok og et par af danmarks bedste bartendere og giver den gas med nordisk mad tilsat rom, kombineret med rombaserede cocktails!

Den danske importør Sprit & Co, inviterede til lancering af den venezuelanske romproducents nyeste rom, nemlig Diplomático Single Vintage 2001. Det blev afholdt i de flotte lokaler i Moltkes Palæ i København. Diplomático var på besøg i Danmark i forbindelse med deres World Tournament cocktailkonkurrence.

 

punch2

 

Den danske afdeling af konkurrencen blev vundet af Rasmus Poulsgaard (t.v. på billedet) der til daglig mixer lækkerier på Duck and Cover på Vesterbro i København.

 

punch3

 

Han stod også for aftenens første cocktail, en sødlig sag der på vældig gammeldags vis var lavet som en milkpunch. En dejlig og utrolig smagfuld cocktail, men den egnede sig mere som en afterdinner cocktail, end som en egentlig aperitif.

 

rasmusleckfischer

 

Maden stod danske Rasmus Leck Fischer for. Han har en fortid fra bl.a Chez Bruno, Søllerød Kro, Martin Berasetegui og Dragsholm Slot. Retterne vi skulle nyde var nøje udvalgt og udviklet med rom fra Diplomáticos sortiment som ingrediens.

Drikkevarerne stod Rasmus Skov Madsen for. En erfaren herre med et CV der bl.a inkluderer Ruby, St. Pauls Apothek og Duck and Cover. Han formåede at lave cocktails der understøttede maden uden at stjæle unødig opmærksomhed. Meget imponerende!

 

forret

 

Første ret var en elegant servering med laks marineret i vakuum med Diplomático Blanco rom, serveret på en let sat gelé af æble- og sellerisaft med friske strimler af æble og selleri, en friskostcreme, valnøddemayonnaise og druer syltet i rom også.

Druer, selleri, valnød og æble… Jep – det var et twist på Waldorfsalat. En frisk og lækker forret kombineret med en cocktail baseret på hvidvin, Diplomático blanco rom, æblesaft og lidt danskvand. Super kombination, og en god start på middagen!

 

surfnturf

 

Anden ret var Surf n’ Turf. Sousvide 48 timers kalvebryst med oksehale og hummersky tilsat Diplomático Reserva Extra Anejo rom og alverdens lækkerier. Kødet var toppet op med stegt dansk hummer og løg i flere varianter.

Den tilhørende cocktail var baseret på kirsebærvin fra Frederiksdal og Diplomático Reserva rom. Endnu en god kombination hvor den vinbaserede cocktail ramte plet.

 

gris

 

Der var mere kød i form af lækker Hindsholmgris i en rom-BBQ glasering (baseret på Diplomático Reserva Exclusiva) med sprøde jordskokkechips på toppen. Her kunne man ved bordet selv forsyne sig med en lækker gang vilde svampe i flødesauce som tilbehør.

Det hele smagte utrolig godt, men jeg kunne ikke helt se sammenhængen med BBQ og svampe ala creme. Men for dælen det smagte lækkert!

Cocktailen hertil var en virkelig smagfuld sag. Diplomático Blanco og Reserva Exclusiva med limesaft og honning, toppet op med pale ale + et lille dash Laphroaig whisky. Det peatede fra whiskyen og bitterheden fra øllen gjorde cocktailen til en virkelig smagfuld sag, godt med saft og kraft. Endnu et godt match til de kraftige smage fra maden.

 

tito_masterblender

 

I mellem retterne fortalte Diplomáticos masterblender Tito Cordero om de rom der blev brugt til mad og drikke. Her står han med den rom som en del af desserten var flamberet i – Diplomáticos Ambassador!

 

dessert

 

Desserten var en rommousse med flamberede blommer, en lækker chokoladeis og marengsflager med oreodrys. Som ekstra crunch var der er nougatine med sort peber og lidt honningdrys. Velsmagende chokoladeis og meget delikate, men også boozy blommer og tilhørende flamberingslage. Her fik man virkelig et rom-kick! Det lige up my alley, især med den tilhørende potente kaffe- og mælkebaserede cocktail med Heering Coffee, kondenseret mælk og Diplomático Reserva Exclusiva og revet muskatnød.

Til desserten gjorde det efter min mening ikke noget at der lidt mere knald på alkoholen i cocktailen, hvor man godt nok havde vænnet sig til de mere afdæmpede cocktails til de salte retter. Farligt velsmagende var det.

 

diplomatico_singlevintage2001_bottle

 

Mæt og hyggetipsy gik vi nedenunder i baren hvor der var premiere på Single Vintage 2001 rommen. En lækker rom med fad og tørret frugt og et hint af krydderier. Den glæder jeg mit til at smage igen engang.

 

diplomatico_singlevintage2001

 

Som mad- og ikke mindst drinkinteresseret var det interessant at smage en hel menu tilpasset en specifik type spiritus. Alt i alt en OK onsdag aften! ;)

Læs mere om aftenen ovre hos Feinschmeckeren.

Jeg blev selvfølgelig helt vildt inspireret af sådan en omgang mad og cocktails, så hold øje i fremtiden på Sjønnes Barskab og Sjønnes Mad – der kommer helt sikkert en menu med masser af madvenlige cocktails! Følg evt. med i mine eksperienter på Instagram: @sjoennemayn

Har du forsøgt at parre cocktails med mad?!

Stik os en kommentar

Smid en kommentar