Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 19. april 2024

Scroll to top

Top

5 kommentarer

Gastromand Sour – The Christmas Edition

Gastromand Sour – The Christmas Edition

Cocktailen har efterhånden fået godt og grundigt fat under os danskere – så godt, at vi godt tør vove os ud i, at foreslå at du shaker årets mest traditionsbundne måltidlidt op, ved at servere andet end den traditionelle Amarone og portvin!!

Hvorfor ikke give sig i kast med signatur-cocktailen, udviklet til vores nylancerede kogebog af Kasper Riewe fra Duck & Cover, og servere den som aperitif, til Ris à l’amanden eller når gaverne skal åbnes. Hvis du er klar til at tage den endnu længere ud, ville det absolut heller ikke være et dårligt bud på en ledsager til anden og de brunede kartofler.

Rancio-vinen fra Frederiksdal, vil binde cocktailen super fint sammen med noterne i det klassiske danske julemåltid, mens alkoholen og syren vil hjælpe med at skære igennem den (dejligt!!) voldsomme omgang fedme, som jo SKAL være til stede.

Gastromand Sour! Yessir!!! (Foto: Colombus Leth)

Gastromand Sour! Yessir!!! (Foto: Colombus Leth)

 

Det eneste der skal ændres fra den oprindelige Gastromand Sour er, at du udskifter lakridspulveret med en omgang revet muskatnød – dog ville Ris à l’amanden-versionen vinde på at du skifter den røgede Tallisker 10 ud, med en bourbon som f.eks. Buffalo Trace, og at du afslutter med en smule vanille på toppen i steder for lakridsen (ja, lakridsen kunne sådan set også godt fungere, hvis du har lyst).

Nå, nok snak herfra! Hér har i opskriften:

Gastromand Sour - Christmas Edition

Ingen vurderinger endnu
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 10 minutter
Samlet tid: 20 minutter
Ret: Cocktail
Antal: 1
Forfatter: Gastromand.dk

Ingredienser

  • INGREDIENSER:
  • 4 cl Talisker 10
  • 2 cl Frederiksdal Rancio kirsebærvin
  • 2 ½ cl friskpresset citronsaft
  • 2 cl afkølet sukkersirup 2 dele sukker opløst i 1 del kogende vand – afkøles efterfølgende
  • ½ æggehvide – ca. 1 cl
  • En smule friskrevet muskatnød
  • Is

Sådan gør du

  • Bland alle ingredienser undtagen muskatnød i en shaker og ryst først i ca. 5 sekunder uden is.
  • Fyld herefter shakeren med is og ryst godt igen i ca. 10 sekunder.
  • Si forsigtigt drinken op i et (nedkølet) glas uden is og pynt ved at rive lidt muskatnød på toppen.
  • Skål!!
Har du prøvet opskriften?Del din bedømmelse og fortæl os om det på Instagram via @gastromanddk og #gastromand!

 

Stik os en kommentar

Kommentarer

  1. Jesper Petersen

    Ville der ske nogen skade ved at blande cocktailen i lidt større format et par timer i forvejen, og så bare shake den op med is inden servering?

    • Hej Jesper,

      Det tror jeg bestemt godt kan lade sig gøre! Skal jeg være helt ærlig, har jeg i en snæver vending klaret større portioner med Bamix’en….De bliver måske ikke 100%, men det er meget tæt på, synes jeg! Lad os endelig høre hvordan det går :)

  2. Lakridsen ville mere end “sådan set også fungere” til Ris á l’amanden, hvis I spørger mig :) Til min sidste trillebørefuld ris á l’amande lavede jeg en kirsebærsauce på Amarena-kirsebær og et lille skud lakridspuler fra min (næsten) navnebror… De sur/søde bær og lakridsen spillede rigtig godt sammen med fedmen, vaniljen og et lille skud salt fra nogle spanske saltmandler, der var hoppet i baljen.

    Det samme, tror jeg, ville være tilfældet i jeres lille frækkert der.

    • Hej Johan!
      Det lyder sgu også lækkert! I den oprindelige version af cocktailen fungere lakridsen perfekt, så som du også påpeger, vil lakridsen helt sikkert stå super til ris á l’amanden…ville man binde det helt sammen, kunne man jo gøre som dig, og tilføje lidt lakridspulver i kirsebærsaucen!

Smid en kommentar

Opskrift Vurdering