Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 28. marts 2024

Scroll to top

Top

Ingen kommentarer

Her er vinderne: Øl-date med Gastromand og Nørrebro Bryghus

Her er vinderne: Øl-date med Gastromand og Nørrebro Bryghus

Som du kunne læse tidligere, skal gastromændende hygge sig på lørdag. Det skal vi hos Nørrebro Bryghus, hvor vores første øl skal brygges – og øl skal smages…dog ikke vores første!
Vi fik mange virkeligt gode bud på, hvad Gastromands Grill-øl skal indeholde og vi har i samarbejde med Nørrebro Bryghus’ brygmester Peter, udvalgt de vindende forslag.

GM_beer2

 

De tre vindere blev:

Tobias

“Det kan være svært at brygge en øl der både egner sig til at nyde på en solrig terrasse, samtidig med at den skal kunne hamle op med intense smagsindtryk fra barbecue- og grillmad. Det er vigtigt at øllet er friskt, samtidigt med at det gerne må indeholde god mørk og ristet malt, som kan spille sammen med en god ‘maillard-reaktion’. Jeg foreslår en ‘middle-of-the-road’ øltype som en ‘black IPA’. Her kombineres sort malt med rigelige mængder amerikansk aroma-fyldt humle, hvilket giver en mørk men samtidig frisk øl. Gå efter humlesorter der giver aroma af frisk skov, citrusfrugter og nyslået græs. Nogle klassiske bud kunne være: chinook, simcoe og cascade. Hvis det skal være ekstrafrækt kunne i udskifte ale-gæren med en lager-gær og lave en forfriskende humlet schwartzbier. Ellers vil jeg bestemt mene at en black IPA er et ‘safe bet’, som vil kunne opfylde alle relevante kriterier for en Gastromand-grilløl og som også bare smager enormt godt.”

Nikolaj Ryø Mikkelsen

“Humle, slåen, karamel det er opskriften på den perfekte grill øl.”

Dorit Wielandt

“En perfekt grill-øl kan både drikkes af stærke mænd og lækre kvinder. Sommerdage kalder tit på lyse øl, og jeg er vild med en kold weissbier en soleftermiddag på terrassen. En grillmiddag kalder dog på noget lidt andet end den (min) typiske pauseøl – så hermed mit forslag til en øl, jeg vil mene kan nydes til både røde bøffer, grillede grøntsager, krydrede pølser og dyr fra havet:
Øllen skal være tangerende til det mørke men med en let konsistens. Umiddelbart ville røg være en fin smagsnuance i en grilløl (som jeg kan se, en del har forslået), men med frygt for at der er røg nok omkring grillen og for at undgå en bitter eftersmag, synes jeg, det ville være bedre, at gå efter en brændt aroma. En nuance man kan dufte og smage på tungen, eventuelt brændt karamel, men som ikke bliver tung eller overdøvende. Øllen skal brygges på humle, med enten koriander eller fennikel som smagsgivere – så må der gerne være et snert af citrus, men uden at tankerne ledes hen på ciders eller tøsede øl (vi skal jo alle sammen kunne være med)”

Et stort tillykke til de tre vindere! Og en stor tak til alle jer, der smed et forslag til os.

Vi lover at sige til, når øllen er i hanerne!

Stik os en kommentar

Smid en kommentar