Gastromand.dk | July 23, 2014

Til toppen

Top

65 Kommentarer

Weekendtesten: Den ultimative test af Bamix stavblender

Weekendtesten: Den ultimative test af Bamix stavblender
avatar

Den er kaldt ”verdens bedste blender” – ”blenderen som kan alt” og sidst men ikke mindst, ”blenderen som overflødiggør alt andet køkkenudstyr”. Medmindre du lige er droppet ind rent tilfældigt og dette indlæg er det første du læser på Gastromand, så ved du, at vi elsker køkken-gadgets og gerne så voldsomme som muligt.

Efter at have kigget langt efter de andre gastromænds eksemplarer gennem længere tid, tog jeg naturligvis imod udfordringen, da en Bamix Swissline 200 med tilbehør dumpede ind af døren med beskeden om, at vi gerne måtte teste den og teste den grundigt – so I did…

Bamix har eksisteret i mere end 50 år, og udseendet har ikke ændret sig meget – ej heller kvaliteten. Store kokke som Gordon Ramsay har også taget Bamix til sig, og promoverer den også gennem ”hans” Gordon Ramsay Bamix edition.

Udseende og førstehåndsindtryk

Smag er heldigvis individuelt ellers ville verden være frygtelig kedelig – når det så er sagt, så er denne model af Bamix ren porno, den knaldrøde farve brudt af det hvide logo og den rustfrie klinge skriger af et køkkenredskab, som bare vil noget mere end at performe – den vil gå forrest, som man fornemmer, den har gjort de sidste 50 år.

“Tryllestaven” som den populært kaldes – uden en skramme på klingen efter 150 gange brug

Materialevalg og kvalitet

Bamix ligger godt i hånden, den er tung og robust og virker til at være bygget solidt. Jeg forstår godt, at nogen har ejet den samme over 50 år – den ligger virkelig godt i hånden. Belægningen slutter meget tæt til knapper og alle steder, hvor man kunne forestille sig skidt og snavs ville sætte sig, så rent hygiejnemæssigt er den også i top. Rengøring foregår videre let ved at skylle den grundigt i brandvarm vand.

Klar til jomfrurejsen

Selve testen

Testen udført således, at der blev taget tid fra blenderen blev startet, til at jeg vurderede at retten var færdig. Tiderne på retter er udregnet som gennemsnit, men varierede med få sekunder.

  • Humus: 2 min. 4 sek. – testet 3 gange
  • Pesto: 45 sek. – testet 3 gange
  • Frosne bær: 18 sek.  - testet 50 gange
  • Milkshake med isterninger: 22 sekunder – testet 50 gange
  • 2l varm ærtesuppe: 3 min. 20 sek. – testet 1 gang
  • 150 ml. fløde pisket til flødeskumskum: 7 sek! – samme test udført med standard mixer med “turbo-funktion” 43 sekunder…
  • 150 ml.  mini-mælk pisket til skum: 21 sek. – testet 1 gang

Pesto – done!

Shake – done!

Humus – done!

Endvidere er ”hurtig-hakkeren” brugt til parmesan, nødder af forskellig art, løg, gulerødder, hvidkål, hvidløg og selleri. Til det ”tørre” altså parmesan og nødder fungerer den perfekt, dens voldsomme kraft pulveriserer alt, hvis ikke man passer på – vi snakker sekunder her. Processoren fungerer dog kun til det tørre, hvis der skal blendes “vådt” altså løg, kål, gulerødder og frugt, så er det klar bedst at brug SliceSy, som har fem forskellige kniv, som så kan skive eller rive, hvad du end ønsker. Dog undrer det mig en smule, at SliceSy ikke “låser” når man skruer den sammen, det fungerer egenlig fint nok, men virker bare lidt mærkeligt.

Bamix accessories – we like! (Pulverdish, knive til SliceSy og Drygrinder)

Dommen

Bamix har nu knust isterning og været brugt i nærheden af 150 gange, og den bliver ikke skånet, den får tæsk hver gang, men lige meget hvad, så beder den bare om mere… Mit bedste bud er, at den er uopslidelig og medmindre du direkte smider den gennem køkkenet (hvis du rent faktisk har prøvet, så smid gerne en kommentar om resultatet) så holder den i årtier. Det undrer mig faktisk lidt at der ”kun” ydes 3 års fuld garanti, de kunne roligt sætte et 0 bagved, nå – back on track – Bamix leverer varen og med en kraftig motor og meget høj ydeevne, så pulveriserer den stort set alt du propper den i.

Humus – udfordringen der tog livet af Webmasterens tidligere blender

Som du sikkert kan fornemme er jeg stadigvæk vildt imponeret over at den pisker selv skummetmælk op! Du skal lære at bruge og arbejde med den, da den skal bevæges lidt, men når du mestrer det, så bliver den uundværlig i dit køkken.Den suger sig ikke fast til bunden af gryden eller kanden, som andre blendere kan have tendens til, hvilket er endnu et plus.

Om Bamix så rent faktisk i sig selv overflødiggør resten af dit køkkenudstyr mener jeg umiddelbart ikke (i hvert fald ikke hvis man elsker køkkengadgets), men det er rigtig godt skridt på vejen. Hvis man erhverver sig ”SliceSy”, som kan rumme en del mere end ”hurtighakkeren” som i øvrigt hedder ”Processer”, så er man faktisk er dækket temmelig godt ind. Dog kan SliceSy aldrig erstatte fx en “MagicMix”, men til hverdagsbrug, så er den fin. Jeg kan dog ikke lade være med at tænke, at Bamix virker mere gennemført end SliceSy, jeg savner nok lidt samme robusthed som Bamix har.

Denne udgave af Bamix med 3 knive, bordstand, processor og kande koster ca. 1500 kr., men ønsker man hele molevitten, så er det muligt at købe Bamix Superbox, som nogle gange er på tilbud til 2100 kr., her får du så SliceSy, “Drygrinder” (som er beregnet til fx at knuse krydderier), ekstra bægre og en kniv til at hakke kød med. Og ja, så er du rent faktisk godt dækket ind.

Er det så pengene værd? Jeg kan nu tilslutte mig koret, hvorfor vi 4-stemmigt kan sige JA! Tænk på en fornuftig blender fra andre kendte mærker med tilbehør koster mellem 500 og 700 kr., og chancen for den går til er altså større – jeg ved det, da jeg for nylig har måtte sig farvel til en af mine tidligere blendere og ved at Webmasteren har lidt samme skæbne.

Forhandlere kan findes hos experisense.dk
Pris: ca. 1500 kr.
Tekniske specs:
Håndbygget i Schweiz
3 års garanti
Levetid ca. 20-50 år
Udskiftelige værktøjer i knivstål
Ydeevne: 200 w – op til 18.000 omdrejninger pr. minut
Vægt: Ca. 1050 g
Tilbehør: Multikniv, piskerblad, blenderblad, bordstander, processor, 900 ml. kande

Kommentarer

  1. Fin test :D

    Og jeg kan KUN være enig – den ikke til at slide op, Bamix er en traktor uden lige når der skal blendes, piskes osv. ikke så meget pjat der.

    Oftest går man ikke galt i byen hvis der står “Swiss made” på kassen(det gælder de fleste ting) ;)

    • Hej Sjønne – helt enig “Swiss made” er ikke det værste – hvilke model har du, og hvor længe har du haft den?

      • Det er en M200 Swissline (godtnok i sølvfarve) – har haft den i nogle måneder efterhånden, og jeg bliver stadig imponeret når jeg bruger den :)

  2. Simon

    Jeg mener netop der har været en pakke på tilbud i et af reklamebladene?

    • Tænker du den Superbox? – jeg synes jeg fandt den til 2100 kr., men kunne ikke helt gennemskue tilbudet – hvis det passer så er det i hvert fald en god pris.

      • Jeg købte min Bamix Superbox for knap halvandet år siden hos wupti.com for 2.099 kr. I dag kan jeg se de tager 2.199 kr., hvilket stadig er en god pris i følge pricerunner.dk.

        Efter halvandet års brug har jeg ikke noget dårligt at sige, den både kører og ser ud som ny – helt klart et kvalitetsprodukt.

  3. Turtle

    Jeg købte sådan en Swissline den anden dag (samme røde farve og det hele). Jeg er i den grad imponeret over, hvad den kan. Jeg skulle lige piske lidt flødeskum i går, det blev jo til smør, fordi jeg slet ikke havde taget højde for, at det gik så stærkt.

    • Haha – Jeps – se ovenstående i min test – jeg kom til at kigge for “længe” på stopuret, og efter 7 sekunder måtte jeg skynde mig at fjerne blenderen ellers var det nemlig også blevet til smør! Har du prøvet at piske mælk? Det er jo helt vildt den kan det.

      • Turtle

        Nej, jeg har ikke prøvet med mælk endnu, men det må være næste eksperiment.

        Men jeg skal have gæster i aften og skal have lavet noget is, så den skal afprøves med at hakke både nødder og chokolade i processoren. Og så bliver jeg nødt til at prøve at piske ismassen med den også, for hvis den kan det, så kan jeg godt smide min håndmixer ud :-)

        • Lov os lige du vender tilbage – det vil jeg faktisk gerne vide!

          • Turtle

            Nu har jeg lavet isen til i aften – og Bamix kan godt klare det, men den er altså noget længere tid om at piske æggeblommer og sukker op, end hvad jeg kan med en håndmixer. Så lige på det punkt er den ikke det optimale værktøj. Men har man ikke en håndmixer, så klarer den fint jobbet…

            Og så har jeg lige brugt den til Mayonnaise for første gang. Wow. Bare … wow!

  4. Mette

    Velkommen til familien! Jeg købte en superbox for 2 år tiden og det gjorde jeg faktisk kun fordi jeg bare elsker godt kram. og jeg har virkelig ikke fortrudt det og den har været brugt om end ikke hver dag så hver anden og har virkelig prøvet at bruge den til næsten alt lige fra pulverisering af krydderier til supper og is. Havde nemlig lige købt en musso lussino da jeg opdagede bammixen, så sagtens piske indblanding. Havde en stavblender i forvejen, men den blev aldrig brugt, det var sindssygt irriterende det der med at man skulle passe på ikke at overophede den. Med bammixen laver jeg selv min egen mandel mel! Go fornøjelse med dyret.

    • Tak Mette – bruger du Drygrinderen til dit mandel mel?

      • Mette

        Jeps, og det blir lige så fint i konsistensen som det mandelmel som man kan købe i dyre domme i helsekost. Rigtig god weekend.

    • ninabang

      gad vide om der er en fejl på min for jeg får den ikke brugt da det er for svært at sætte knive på ! giv mig gerne et tip

      • Hej Nina – der en lille metal kugle på blenderens ende, altså når du ikke har nogle af redskaberne på – læg mærke til, at der er et tilsvarende hul på alle redskaberne, som så skal passe samme – de sidder rimelig stramt, men det er intet problem at hive dem af. Håber det hjalp.

  5. Simon

    Hvordan virker den SliceSy? Har på fornemmelsen det ikke er helt så godt som en foodprocessor, da du jo skal bruge begger hænder? Er den stor nok til bagekartofler og deslige?

    • Mht. til SliceSy så kommer det lidt an på hvad man skal bruge den til – for I har ret i, at hullet man presser grøntsagerne og lignende ned i ikke er særlig stort, så her skal man faktisk lige dele grøntsagerne hvis de er for store – og nej du får ikke en bagekartoffel derned! Jeg har erfaret, at det fungerer bedst, hvis man stiller den ovenpå et fugtig klud så den ikke flytter sig, så synes jeg man har god kontrol med den.

  6. macnus

    Jeg er helt enig, i at det er et super værktøj! (Jeg var den heldige vinder af en gastro 200 her fra gastromand :D )
    Ligesom Simon stiller jeg mig også tvivlende overfor SliceSy. Er det ikke bare en alt for lille foodprocessor?
    Jeg har kun et minus, og det er måden man skifter blad på. Jeg synes det er rigtig besværligt, og jeg føler jeg er tæt på at skære mig hver gang. Udover det er jeg også imponeret, og jeg regner også med at skulle investere i en hurtigt-hakker.

    • Macnus – jeg var også lidt ræd for at skifte blade, navnlig da de jo er skarpe som bare f…. det skal gøres “oppe fra”, så er det faktisk rimelig sikkert.

  7. jeg købte en M200 for nogle måneder siden og jeg må sige, jeg er imponeret. Bamix’en er i brug mange gange hver dag og viser at den er en arbejdshest uden lige.

    Faktisk ser jeg mig selv spise mere sundt efter den er kommet huset. Mere grønt, pesto’er og lign. Smoothies både frisk frugt og grønne smoothie. Kærnemælkskoldskål med tykmælk og citronskal. Har nu en lufttæt beholder i fryseren med frugt, gjort klar. Så sparer jeg isterninger og de gamle frugter holder længere.

    M200 er et imponerende monster og man skal holde på fingre og helbred. ALDRIG røre kniven når der er strøm på – er blevet mit ordsprog :- ) Og ikke mindst opvasken er genial. Det tog mig en del research og kikken i pengepungen før jeg havde overbevist mig selv om at jeg skulle bruge 1500 på en stavblender. Men ærlig talt. Har ikke fortrudt et sekund. Fortryder kun at jeg ikke købte den noget før.

    Foreslag til fremtidige test :

    Termokander,
    trådløse termometre,
    Kokkeknive,
    Riskogere (advancede enheder som fås fx i Japan)
    Dampkogere
    Trykkogere
    Billige knive versus dyre knive (er de pengene værd)
    Jerngryder, billige versus dyre

    Tak for gode anmeldelser og godt site. Keep up the good spirit

    -Henrik

    https://www.facebook.com/groups/244628382241642/

  8. Hej Henrik,

    Jeg er meget enig, jeg fortale et vennepar i weekenden om blenderen, og de var selv en smule forbeholdne for at bruge 1500 kr. på en blender, men ærlig talt – jeg har som sagt allerede “spildt” 700 kr. på en Braun, hvor “hurtig-hakkeren” gik til efter 6 måneder, så jeg vil til hver en tid anbefale alle, at bruge de sidste penge på kvalitet, det betaler sig bare.

    Gode forslag – jeg tror måske vi har noget med nogle knive på vej, men god ide, at teste mod billige!

  9. Akademikeren

    Et par kommentarer siden det først er nu i rigtig kommer igang med gadget afdelingen og de tests/reportager der dertil hører. Jeg har været rigtig glad for mange af de indlæg der har været her på siden, som har været variende fra nærmest små blog indlæg til direkte raportager fra nogle af de bedste restauranter i verden. Hertil kommer sig selvfølgelig en hvis subjektivitet idet vi har med mad at gøre og det er helt perfekt.

    Jeg føler bare at der hvor subjektiviteten holder op bør være ved ting hvor overskriften “test” indgår. Det er let at få ud af denne artikel at du personligt er imponeret vs udefineret standard blender, men udover din personlige følelse, et arbitrært valg af test substancer og tillavningstider så er der ikke meget systematik over “testen” og en test er per definition noget relativt systematisk.

    Jeg syntes der umiddelbart efter afsnittet udssende og førstehåndsindtryk mangler:
    1. Tekniske specifikationer og medfølgende tilbehør, samt pris (jeg ved det er der senere, men føler det er misplaceret i forhold til konklusionen og kommer til at lugte reklame agtigt, selvom det højst sandsynligt ER et godt produkt)
    2. Testmetode og test substancer, hvorfor, hvordan og hvilke bedømmelseskriterier har vi?
    3. Definition af standardstavblender… er standarden den type blender som flest folk har? (bilka/føtex crap til 150,-) en standard som i har opsat? (sandsynligvis lidt dyrere) eller en industriel standard?
    Baseret på punkt 2 og 3 ville det nok være smart med en standardtestmetode per type køkkengadget så i også kan gå tilbage og kigge på performance i forhold til tidligere testede instrumenter.

    Hvis ikke der kommer bare denne smule af standardisering ind i testen bliver det jo i princippet ikke en test, men bare en anekdotisk reklame/fortælling (afhængig af hvorvidt det er noget positivt eller noget negativt i har at sige) om det produkt i nu er blevet tilsendt. Tag venligst dette som konstruktiv kritik da jeg har været stor fan af specielt jeres reportager fra restauranter/byer hvor det godt må være en anekdotisk og subjektiv fortælling.

    MvH
    Akademikeren

    • Akademikeren

      En lille ekstra kommentar, der måske er lidt mere umandig er at jeg personligt syntes bamix’en er lidt tung (og også lidt for tung) på grund af den heftige el-motor der ligger i dyret til at den altid kan bruges ligeså komfortabelt som de lettere, men også mindre kraftige modparter.

    • Hej Akademikeren, velvalgt alias ud fra din kommentars indhold og længde i øvrigt :-) tak for roserne – tja det kan du vel have ret i, prisen har jeg tilføjet under de tekniske specifikationer (jeg går ud fra du har set de står til sidst?), men som en ca. pris, da det vist er ret forskelligt, dog skal der ikke lægges skjul på dette, den koster trods alt ca. dobbelt så meget som en af fx Brauns “top-modeller”.

      Ovenstående test danner baseline for vores kommende test af stavblendere, så det vil så næste gang danne grundlag for lidt mere objektivitet. Men så tror jeg heller ikke det bliver bedre end det, det er jo min opfattelse af blenderen som jeg beskriver, og jeg er henrykt. Det skal der ikke lægges skjul på, hvis jeg synes det var noget makværk, så ville det fremstå bare rolig, så spørgsmålet du skal stille dig selv er nok nærmere, om du er enig med mig og synes mine test er valide og kriterier som du finder interessante for en test? Det bliver jo spændende at se om næste stavblender fra Braun kan klare 150 omgang med isterninger og frosset frugt uden at tage skade :-)

      PS: Vægten kan du have ret i, men jeg synes godt om at have noget tungt i hånden, det skaber balance, det burde jeg måske tilføje.

  10. Sådan en Bamix lyder da som et skønt djævelskab. Synes ofte jeg kæmper med blender der ikke spiser frosne bær og is. Skal jeg læse anmeldelsen og tilråbene derhen, at den erstatter en traditionelle blender 100 pct? Virkerlig ikke noget en traditionel blender klarer bedre, eller hvor man bare savner at have dedikeret beholder, eller kunne sætte låg på? Jeg er med på at Bamix (selv med add ons og hype) trods alt ikke er en foodprocessor, røremaskine eller gasovn ;-)

    • Peter

      En stavblender vil aldrig kunne erstatte en almindelig blender… Og vice versa. Det er to forskellige værktøjer.

      Men det kommer naturligvis an på om du har et reelt behov for fintkornethed, eller om du bare skal lave enkelte ting lidt mindre. Supper fx kan du ikke lave med en stavblender.

  11. Hej med dig – ja det mener jeg bestemt, hvis du har beholdere, som er store nok, her tænker jeg, at en traditionel blender typisk er på 1 liter eller derover, så behøver du ikke denne længere, foodprocessor kan den næste klare med SliceSy men her kommer beholderen størrelse så lidt til kort.

  12. Cgu

    Jeg har set at Elgiganten har en Bamix Mono til en fornuftig pris. Jeg kan se at den ikke er så kraftig som dem der bliver nævnt her. Har det nogen betydning? Er der nogen som har erfaring med en mono.

    http://www.elgiganten.dk/product/hjem-pleje/kokkenmaskiner/BAM102223/bamix-mono-stavblender-ice-white

  13. Jeg har selv ovenstående, som fortsat bliver testet meget og den er jo som bekendt på 200 watt – jeg har dog kørt, at den selv på 140 watt er meget kraftig! Men jeg kan lige forsøge at undersøge sagen og vende tilbage, imellem tiden så kan det jo være vi har nogle læsere, som har 140 watts modelle?

  14. Hej Igen,

    Beklager det sene svar, men jeg har forsket lidt i det og fået svar fra importøren, så mere præcist svar findes nok ikke, der er også lidt ekstra information, som I så kan vælge at ignorere eller tage til jer, jeg har ladet det stå, da jeg synes det er både interessant og relevant for eventuelle købere:

    “Alle Bamix uanset watt str. er fuldstændig overlegne ifht. andre mixere på markedet. Både på hastighed, holdbarhed, og bundtræk etc. Alle Bamix uanset watt str. kan knuse is, frosne bær, piske skummetmælk til “fløde” skum, lave pesto, mayonnaise etc. etc.

    Bamix 140 Watt = 14.000-15.000 rpm.
    Bamix 200 Watt = 15.000-17.000 rpm. og et lidt dybere bundtræk.

    Alle Bamix leveres med håndbyggede “grønne” energirigtige, lavenergi motorer, med meget høj ydeevne. Bamix ydeevne sammelignet med andre mixer brands på markedet er ca. 2-3 højere og med ca. 50-75% mindre strømforbrug. Dette gør Bamix til markedets “grønneste” lavenergi mixer.

    Bamix er et håndbygget og kalibreret Sweitziske “urværk” og til ingen sammenligning med et billigt masse produceret østen produkt. Pris og kvalitet hænger sammen. Gennemsnitlig levetid på en Bamix er 20-40 År.

  15. Mogens

    Jeg købte Bamix superbox for ca. ½ år siden, det er bare kram !
    Siden da, har jeg søgt og søgt på nettet ang. Gordon Ramsay kogekog “Cooking with Bamix, som følger med den “lille model” – uden held.
    Finder det “rimeligt” at når man køber topmodellen, så skulle kogebogen / opskrifterne følge med, da jeg gerne vil have mest mulig udbytte.

  16. Ole elsborg Therkelsen

    Dejlig maskine, glæder mig til at komme igang med den, ligger dejligt i hånden.

    • Hej Ole,

      Velkommen i Bamix-klubben! Lige præcis, det var også en af grundende til, at jeg fandt den så god. Hvilke har du købt? Samme som i testen?

  17. Christine

    Nu SKAL jeg helt sikkert have den, specielt efter både min blender ER stået af efter cocktailparty og min stavblender er ved at stå af… Og så har Vupti Superboxen lige nu til 1.888 kr – dét er da billigt!

    • Det vil du ikke fortryde Christine, og 1888 er meget billigt, jeg har selv købt den i gave til 2000 for et halvt år siden, så du må endelig slå til! Held og lykke med den…

  18. michael andersen

    Den model som i tester her – hvad hedder den helt præcist?

    Jeg har googlet Bamix Swissline 200………..men de hits jeg får er uden det udstyr som i beskriver i testen.

    Så hvis jeg nu skulle købe den samme model som i tester (incl udstyr) – hvad skal jeg så skrive i søgelinjen.

    På forhånd tak
    Michael

    • Hej Michael.

      Prøv at tilføje “superbox” i din søgning…

      Let me know if it helps:)

      • Og den skal gerne ligge mellem 1800-2000 kr. for at være til en skarp pris, jeg vil mene, at du skal/bør slå til ved alt under 2000 kr.., for du får virkelig alt hvad du har brug for… Held og lykke med det!

  19. Charlotte

    http://www.youtube.com/watch?v=EL-nf7lOT2s&list=UUpeX9CYIanmBpW3HRRT5GIA

    håber linket virker. Ellers tjek mrbamix på youtube.

    Venlig hilsen
    Charlotte

  20. Kokkeeleven

    Så fik man anskaffet denne tryllestav for godt 4 mdr siden, den er ganske udemærket, er godt tilfreds med den i husets køkken. På jobbet kan den IKKE anbefales, specialt hvis den skal anvendes til store portioner,10 liter ærtesuppen tog virkelig lang tid at få den blendet ordelig igennem, selv en cremet jordskokkesuppe tog sin tid, og så skal Bamixen absolut ikke bruges til piskning af fløde, da flødeskummet bliver for kompakt i forhold til en håndmixer, det er ikke en restaurants dessert værdig.
    SliceSy’en kan heller ikke anbefales i restaurant køkkener, hullet er alt for lille så hvis man gerne vil have flotte store/hele skiver af f.eks bolsjebeder, eller ligende, så er det ikke muligt.

    Bamix SuperBox (Bamix M200 hvis man ikke vil have ekstraudstyr) er et super godt køb til hjemmet, købte den selv ved Elgiganten til 1888kr. og er godt tilfreds med den, is tager den om ingenting til den dejlig smoothie, hvilket bliver drukket flere gange dagligt, og er vild med SliceSy til rivning af gulerødder, persillerod eller andet godt.

    • Fedt at få den helt “professionelle” del og mening med også – jeg har aldrig været oppe på de helt store mængder som dig, men jeg kunne godt forestille mig, at den bliver for lille – desværre. Jeg har en enkelt gang pisket 1 liter fløde, hvor jeg godt kan følge dig mht. til konsistensen, der skulle der lige røres lidt efter med en ske. Faktum er nok bare, at den er designet til hjemme og ikke til stordrift – det kunne jo være, at de en dag lavet en “storebror” til den slags – man kan kun håbe :-)

      • Peter

        Bamix er bestemt ikke designet til hjemmekøkkener. Specielt ikke den her model. Og heller ikke til hverken at piske fløde eller finpurere supper.

        De har i øvrigt lavet en 350 watts udgave siden 2007… Men det er stadigvæk en stavblender, ikke en bordblender. Så det handler ikke om hvor “stor” den er.

        • Det handler altid om hvor stor den er – BUM :-) Nej, det kan du have ret i – Bamix promoverer sig jo netop på at den kan erstattet stort set alt andet i dit køkken, naturligvis ikke til erhvervsmæssigt brug, men det er nu meget rart at få en vurdering fra en professionel – tak for det!

    • Peter

      hvis du bruger en stavblender til suppe og en håndmixer til at piske fløde er du vist havnet i lære det helt forkerte sted.

  21. Meatlover

    Nu har jeg også købt mig Bamix M200 Swissline, og er vildt imponeret ind til videre. Jeg overvejer at anskaffe mig Slicesy så jeg kan lave salater/råkost til at tage med på arbejde.
    Tror også der skal lavet dvs drikke når sommeren for alvor kommer ;)

  22. RK
    • Og der er kun 1 ting at gøre – køb køb køb! :-)

  23. Doris

    jeg kan ikke piske æg og sukker skummende…det bliver tyndt i stedet , det samme gælder for æggehvider, vil ikke skumme op men bliver tyndt. Flødeskum bliver ikke luftigt. Skal bruge dobbelt så meget fløde for at få den samme mængde skum som med håndmixeren. Mayonaisen vil ikke stivne men bliver tynd og varm. Hvad gør jeg forkert??? hvorimod skummetmælk bliver til skum i en håndevending. Kartoffelmosen blev “lang” og sejt og til “babymos”

    • Hej Doris – Uha – først ville jeg nok spørge om du er sikker på det er en Bamix :-) Men det er du jo naturligvis, men intet vil jeg mene – bruger du de “rigtige” ender til at piske med? Den helt lukkede bruges til skum, og jo hvis det ikke er frisk mælk så er det vanskeligt at piske op, men det fungerer tilsyneladende. Med æg så duer burhønsæg (Gud forbyde det) ikke rigtig, jeg måtte låne et æg af min nabo sidste tirsdag, og tror desværre det var et burhønsæg, for hviden ville ikke stivne overhovedet! Kunne det være en forklaring?

    • Hej Doris.

      Til både mayo og flødeskum skal du bruge en af de flade skiver og ikke blender-skiven. Mon ikke det er problemet? :)

    • Peter

      Doris, det er en stavblender, ikke en røremaskine… Brug en røremaskine. Og drop også håndmixeren til flødeskum, den tvinger luften unaturligt ind i fløden. Bliver aldrig specielt god.

      Kartoffelmos skal moses, ikke hverken blendes eller piskes. Og så bruger du sikkert også en uegnet kartoffelsort.

      Bamix er et fantastisk værktøj, men det erstatter altså ikke resten af køkkenet.

      Jeg er dessertkok btw.

  24. god dag:

    Har du brug for et akut lån til at løse dine økonomiske behov, tilbyder vi lån spænder fra $ 5,000.00 til $ 10.000.000,00 Max, vi er pålidelig, effektiv, hurtig og dynamisk, med 100% garanti Vi giver også ud lån (euro, pund og dollars.) den gældende rente for alle lån (2%,), hvis du er interesseret komme tilbage til os via ([email protected]) med nedenstående oplysninger:

    Dit fulde navn:
    land:
    By:
    adresse:
    Beløb Needed:
    Varighed:
    lån Formål
    Månedlig Indkomst:
    Alder:
    Sex:
    Beskæftigelse:
    Telefonnummer:

    Thanks.
    Hr. Clifford Elam

    • Hej Clifford.

      Det lyder vel nok spændende – Gastromand kunne da godt bruge et økonomisk boost og 10.000.000$ er alligevel en sjat penge…

      Du skal være velkommen til at overføre – vi lover at betale dem tilbage – vi er pålidelige, effektive, hurtige og dynamiske (alt samme med e til sidst).

      God dag i spamland!

  25. Tror efterhånden min Superbox er rundet de to år.. eneste anke jeg har mod den er at den har tendens til at blive varm hvis man kører længe med den. Det kan være sig mens man pisker sig en bearnaise. :) Bliver lidt bange for den er ved at brænde sammen nogle gange..

    Har ikke købt mayonnaise siden jeg fik bamix i huset og der er ikke noget bedre en hjemmerørt til fritter. Følger i øvrigt Ramseys opskrift med hele æg.

    Jeg fik min Superbox i Bilka til hvad jeg sidenhen har opdaget var en intropris.. ren tyveri.. 1500kr! :)

    Glæder mig til at se en “Hvad vi ønsker os til jul i år(2013)” liste over gadgets til køkkenet..

  26. Nina

    Hej.

    Jeg er næsten overbevist om, at jeg skal købe denne, men vil først lige høre om I har prøvet at lave nødder til nøddesmør. Jeg synes nemlig ofte at det virker til, at man skal lave ret store portioner på en foodprocessor (for at knivene kan nå nødderne), men jeg har behov for at lave mindre portioner og tænkte derfor at denne ville være et godt bud.

    Tak på forhånd

    • Hej Nina – beklager det sene svar, kommentarer var lige druknet :-) Den kan den bestemt, enten med grinderen eller den lille “hurtig-hakker”, jeg går ud fra dit mål er, at få malet nødder fuldstændig fint ikke?

  27. Dorte Mortensen

    Jeg er den lykkelige ejer af en BAMIX, der har tjent mig trofast i flere år. Nu er den begyndt at ‘hyle’. Har nogen her oplevet det samme?
    Jeg har forsøgt at hælde en dråbe olie i ‘knivholderen’, men det havde ikke den ønskede effekt.
    Dorte

    • Hej Dorte – ja det har jeg faktisk – det hænder det sker, hvis “enderne” du sætter på ikke sidder helt fast – det har jeg i hvert fald oplevet. Så blokerer den – men ellers så kender jeg ikke til det.. kunne du beskrive det yderligere?

  28. Asbjørn

    Min bamix er fra ca. 1970 . begyndte at “Hyle” sidste år, det skyldes at det plast som akslen berører, kvælder op en smule(udvider sig), det kan pudses af med forsigtighed og masser af tid idet maskinen skal skilles ad.

    • Tak Asbjørn – ellers har flere faktisk skrevet, at en grundig rengøring af Bamix også fjerner denne “hylen”…

  29. margrit christensen

    min anke mod bamixen er at den er meget tung

Smid lige en kommentar, ik'

Smid lige en kommentar, ik'