Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 19. april 2024

Scroll to top

Top

6 kommentarer

Weekendtesten: The Paring

Gastromand

Udvalget af amerikanske vine er stort på www.kk-wine.dk, som har specialiseret sig i import af vine fra “the land of the free”. Her kan du få selv dit ypperste behov tilfredsstillet, da kk-wine også har importen af kultvinen “Screaming Eagle”, som ligger i priser fra 12.500 kr. for de “sløve” årgang til over 20.000 for topårgangene – og nej det er ikke dem, som vi har haft fornøjelsen af at teste – men så er vi varmet op ikke? KK-Wine har som sagt bredt udvalg, og herunder også masser af vin til mellem 100-200 kr., vi har haft fornøjelsen af, at teste vinhuset “The Paring”, som ligger i USA mellem Santa Maria og Santa Barbara.

Jeps, vi nød skam alle vinene fra The Paring!

Vinmageren hedder Matt Dees, han er en ung fyr, som på trods af en uddannelse indenfor jordbrugsteknolog laver vin efter hjertet og ikke hjernen – og ja det har vi vist hørt før, men ikke desto mindre, så er det som regel også her, hvor de bedste resultater skabes. Denne fremgangsmåde skinner navnlig igennem på deres “Red Wine”, som faktisk ikke hedder andet! Indledningsvis troede jeg, at der var tale om en traditionel Bordeaux-blanding (Cabernet, Merlot, Cab Franc og Perti Verdot) men nej nej, så let skulle det ikke være, han smider skam også Syrah eller Grenache i, hvis det lige passer!

The Paring 2009 White Wine (66% Sauvignon Blanc, 22% Viognier, 12% Sémillon) 14,9 %

The Paring White Wine

Der skulle gættes druer til denne vin, en lille leg, som jeg altid finder underholdende navnlig når jeg vinder (og det sker ikke så tit). Der blev gættet primært på Sauvignon Blanc og Chardonnay – ikke helt ved siden af, for den snyder meget! Det er en lækker hvidvin, som har masser af charme og elegance – duft af tropiske frugter dog holdt i den “lette” ende, lidt kanel, nektarin, pære og hyldeblomst træder også frem. På en måde så blev jeg en smule forvirret af denne vin, mest fordi den både var fyldig og “stor”, men også elegant og ligefrem – men det gjorde den egentlig bare interessant og var med til, at man blev ved med at finde flere duft og smagsnuancer. Den koster 170 kr.

 

The Paring 2007 Red Wine – (57% cabernet sauvignon, 32% merlot, 9% cabernet franc, 2% petit verdot) 15,2%

The Parings Red Wine

Vi ligger på 186 kr flasken, så det er den middelgode flaske, som nok for de fleste betegnes til “weekendvinen”, i hvert fald for mig. Den har masser af fylde og varme, som amerikanske vine ofte har – duften byder på masser af solbær, blomme, blåbær og en smule vanilje – jeg synes også at kunne finde en smule duft af basilikum eller mynte, som gav en lidt anderledes men meget behagelig duft. Det er en absolut fyldig vin, men den holder skam elegance og bliver ikke for “bamset” – nærmere som en fin Bordeaux. Smagen kommer godt omkring modne frugter og smag af krydderi. Vi drak denne til en omgang grillmad, og det kunne den sagtens klare!

 

The Paring 2009 (pinot noir) 14,2 %

The Paring Pinot Noir

Jeg må tilstå, at mine smagsløg mere og mere hungrer efter Pinot – og som en ældre og meget (vin)vis ven engang fortalte mig, så er det den vej alle vinelskere må gå og sidenhen ender! Jeg begynder at forstå ham – jeg er dog ikke helt nået til at være forgabt og forblændet i udelukkende Bourgogne, men navnlig de oversøiske Pinots fanger mig meget. Denne er ingen undtagelse – vi ligger på 200 kr. flasken, så igen inden for genren – weekendvin, jeg synes dog at prisen er lige i overkanten, men igen, så ved jeg også hvad det kræver at dyrke god Pinot. Duften har masser af sødme, primært i form af hindbær og solbær, men også duft af “skovbund” og cedertræ – en blanding som passer mig glimrende og som egenligt mest af alt smager af “et glas mere”. Til denne fik vi til marineret og perfekt tilberedt lammemørbrad – og det bliver bedste ikke sidste gang.

 

Der er ingen tvivl om, at KK-Wine leverer nogle gode og solide vine, og hele vinmagerens mantra om, at lave vin efter hjertet, bryde “reglerne” med druesammensætninger og køre denne her lidt “rebelske” stil tiltaler mig meget – jeg synes dens slags er fedt, og elsker at USAs vilde vesten stadigvæk eksisterer i bedste velgående. Jeg synes de bedste køb i denne test er White Wine, den ligger muligvis lidt høj i prisen, men må får også en god oplevelse, og så elsker jeg, at vinen snyder en lidt med dufte. Ellers holder jeg meget af oversøisk Pinot og denne er bestemt ingen undtagelse.

Du kan finde The Paring og mange flere amerikanske vine på hjemmesiden

Stik os en kommentar

Kommentarer

  1. Websitet er http://www.americanwine.dk, men der ingen webshop eller sortimentsoversigt på sitet, så man skal sende en mail til Keld Johnsen, som ejer butikken, og så sender han produktkatalog mv. Han bringer i øvrigt gratis ud indre Kbh. :)

    • Hej Nanna – tak for det, jeg synes nok det så lidt underligt ud, men ingen webshop er da lidt underligt, men så må jeg igang på den god gammeldaws manér – i øvrigt, har du haft fornøjelsen af at smage Kistler nogensinde? Det er uden tvivl det bedste oversøiske Pinot jeg har smagt, som faktisk minder meget om Bourgogne, men på den (for mig) helt rigtige måde!

      • Jeg har smagt både en chardonnay og en pinot fra Kistler ved en smagning i Californien. Men det var i mine unge år som vinentusiast, så jeg satte vist ikke helt pris på, hvad det var, jeg havde foran mig :) Kunne rigtig godt tænke mig at genbesøge Kistler en gang – det kan jo ikke være for ingenting, at huset er blevet så stort et navn.

      • Det må nu ellers have været noget af en oplevelse! Jeg smagte deres enkeltmark for første gang adskillige år siden, også uden helt at vide hvad det var vi drak, men nød det! Så havde jeg igen fornøjelsen for ganske nylig hvor jeg fik en 2004, som jeg faktisk gættede i blindsmagning til stor overraskelse for mange, som spillede deres kort på en klassisk Bourgogne…

  2. Tak for spændende læsning. Som eks-californier kender jeg et ret stort udvalg af KK-Wines sortiment – især Pinot’erne, for jeg er nemlig ikke alene eks-californier, men også en Pinot Pige :) Men jeg har aldrig smagt The Paring, så den er helt sikkert på ‘to do’-listen.

    Er man klar til at slippe en 50’er mere til KK Wine, så er Rivers Marie Sonoma Coast Pinot virkelig, virkelig lækker og stadig god value. Og slipper man 88 kroner mere (altså 288 i alt) kan man få fingrene i Russian River Valley-klenodiet Rochiolis Estate Pinot i 2009-modellen – og den er altså helt oppe i første klasse. Helt klart blandt de 3-5 bedste Pinot’er. der har krydset min vej.

    Skal vi ned under weekendniveau for en californisk Pinot, så prøv Cazar Sonoma Coast 2010, der produeres af manden bag et andet high-end hus i Russian River Valley, nemlig Chasseur. Pt. bedste value på det danske marked i kategorien ‘californisk Pinot’, hvis man spørger mig. Den forhandles af American Wine.

    Siduri, som producerer Pinot fra både det sydlige Sta. Rita Hills, Sta. Highlands og fra det nordlige Sonoma County leverer også ret god value. De forhandles af Otto Suenson herhjemme. Så der er masser at gå på opdagelse i, hvis man bliver hooked på de californiske Pinot’er.

    I øvrigt sjovt, at du nævner det med de oversøiske Pinot’er – har det på samme måde. Jeg faldt faktisk for Pinot fra starten – men har stadig meget nemmere ved at finde en oversøisk af slagsen, som passer til min smag, end en ditto fra Bourgogne. Måske med undtagelse af Marc Haisma, som producerer nogle meget Nanna-venlige røde Bourgogner – men han er også aussie, så det tæller måske ikke helt. De forhandles i øvrigt af Laudrup Vin her i Danmark og fortjener bestemt også en anbefaling.

    Tak igen for spændende læsning.
    /Nanna

    • Hej Nanna,

      Tak for dit svar, som må siges at være meget inspirerende – faktisk var lige jeg forbi din blog inden testen for at se efter, om du skulle have smagt The Paring.

      Uha efter den omgang anbefalinger, så har jeg dog for alvor nu lyst til Pinot, også selv om det er torsdag eftermiddag. Vi burde jo faktisk få nogle af de ovenstående til test, det kunne være spændende, at smage dem – det vil jeg arbejde videre på!

      I boldgaden med vin under weekendniveau: Jeg drag fornylig “Backhouse” også oversøisk, som var indkøbt ved Vivino til 69,95,- den skuffede mig lidt, mest fordi jeg synes den manglede krop og fylde. Jeg erkender naturligvis, at prisen også var lav, men alligevel.

      Jeg synes Cazar Sonoma Coast 2010 lyder spændende, men jeg kan ikke finde den, vil du smide et link, hvis du har den på sigtekornet?

Smid en kommentar