Gastromand.dk | 1. October 2016

Scroll to top

Top

35 kommentarer

Banana Toffee Pie – den ultimative super bowl dessert

Banana Toffee Pie – den ultimative super bowl dessert
Webmasteren

Det er verdens nemmeste kage, da den ikke skal bages – til gengæld er den voldsomt go’ og så egner den sig suverænt til en amerikansk-fodbold-aften med drengene!

 

 

Sæt igang:

4.3 from 3 reviews
Banana Toffee Pie
Forfatter: 
Kategori: Dessert
Køkken: Amerikansk
Antal personer: 8
 
Ingredienser
  • Ca. 100 g smør
  • 300 g knuste Digestive kiks
  • 1-2 dåser kondenseret mælk
  • 2-3 bananer
  • 1 plade hakket chokolade og evt. lidt fintmalet kaffe
  • ¼l piskefløde
Tilberedning
  1. Kog dåserne med kondenseret mælk, i rigeligt vand, i 3 timer - sørg for at dåserne hele tiden er dækket af vand og lad være med at bruge din nyeste gryde, da limen fra dåserne kan sætte sig i gryden;-)
  2. Lad dåserne køle af inden du åbner dem
  3. Smelt smør og bland med de knuste kiks
  4. Pres kiksmassen i en springform el. lign. og stil på køl i 30 min.
  5. Smør den kondenserede mælk (som nu er blevet til en "toffee-creme") ud over kiksbunden og køl i 1½ time
  6. Skær bananen i skiver og fordel over toffee-creme
  7. Piske fløde til flødeskum og fordel over bananskiverne
  8. Drys med hakket chokolade og evt. lidt kaffe

 

Dig in!

Kommentarer

  1. Johnny Hjorth Olling

    Hmm forberedelses – og tilberedningstiden passer da ikke helt med de angive, da mælken jo skal koges i 3 timer, og bunden størkne i sammenlagt 2-2½ time, dertil skal den kondenserede mælk jo også først køle af..
    I alt vurderer jeg en forberedelsestiden er ca. 5-6 timer, (inkl at lade kikse bunden sætte sig)
    Men den er helt klart tidsforbruget værd!!

    • Hej Johnny.

      Det kan du naturligvis have helt ret i – det var faktisk ment som en bevidst overdrivelse, da der ikke er meget mere end 10 min. faktisk arbejde i tilberedningen:)

      Er kagen på dagens program?

  2. Det er uden sammenligning den bedste kage, jeg har smagt. Jeg vil dog sige, at man sagtens kan nøjes med at koge dåserne i 2½ time. Vi oplevede, at den blev lige stiv nok i konsistensen. Men…. Ej altså. Mums.

    • Tak for tippet Tobias – jeg har selv frygtet at tage dem op efter 3 timer – så det er rart nok at vide du har “taget chancen”!

  3. Bo Kjer

    Hej Gastromand,

    Kan man eventuel koge den kondenserede mælk dagen før? og sætte dåserne uåbnet i køleskabet til dagen efter!

    Glæder mig til at lave den!

    • Hej Bo.

      Ja det tror jeg helt sikkert du kan.

      Let us know, når du har prøvet:)

      • Bo Kjer

        Hej igen,
        Det gik fint med at koge cremen dagen før, tog den ud af køleskabet noget før jeg bruge den! Nu glæder jeg mig bare til at servere den for gæsterne i eftermiddag.

        • Lyder godt!

          Jeg gætter på, de var tilfredse? ;)

  4. Michael

    De kogte MEN UÅBNE dåser kan holde sig som karamel i hvertfald 3 uger, sikkert også mere :).
    Og åbnet puttet på sprøjtepose i en uges tid ( den begynder at krystallisere efter den tid men er stadig spiselig :).

    Et andet godt lille tip er at røre karamellen med lidt godt flagesalt for et lille ekstra pift :)

  5. Kage Fætter

    Hvis man har lidt travlt og hellere vil have en vanilje smag i kagen, kan man vel bare bruge noget lagkage creme? ;-)

    Anders

  6. Rikke

    Nu står der, at den skal hvile i 1,5 time, men ville der ske noget ved, at den stod natten over? Kiksen bliver ikke våd eller noget? Skal have den med på arbejde, og er ikke hug på at skulle sindssyg tidligt op.. :)

  7. Frederik P.

    Jeg har lavet den 4-5 gange og jeg har før lavet den om aftenen og så bare puttet bananer og flødeskum på om morgenen/formiddagen, og jeg synes ikke den er blevet ringere af det! :-)
    Og den smager bare godt!

    • Helt enig – har selv benyttet samme et utal af gange! :)

  8. Julie

    Den kage er AWESOME!! Jeg havde den med til fest og det var virkelig et hit!

  9. Når man koger dåserne skal de så være lukket ? De eksplodere ikke ?

    • Frederik P.

      De eksplodere ikke, så kog du dem bare lukket ;-)

  10. Lasse

    Super lækkert dessert, men sløj formulering af både indegrideinser og tilberedning.. Man skulle tro en 11 år havde formuleret og lavet det. Både forberedelsestid er helt ved siden af, og så mangler fløde til flødeskum…
    Amatøragtigt

    • Jeg kan da egentlig kun give dig ret Lasse – det skulle gerne være rettet til det bedre nu:)

  11. Lars Haahr

    Du er da alt for sur Lasse. Super toffee i øvrigt!

  12. Michelle

    Jeg er i fuld gang med at afprøve denne kage inden super Bowl i næste weekend – ser kun frem til at smage den!
    Kunne man måske lave en nøddebund i stedet for kiks?? ?

  13. Jonas

    Kan man med fordel bruge den karameliserede mælk, istedet for at koge den kondenserede mælk? Det burde give det samme resultat. Man sparer 3 timer på komfuret, og de er 1,50 billigere pr dåse ;)

    • Jeg har ikke prøvet Jonas, men giv os lige en melding:)

  14. Jens

    Super Bowl? Hvad er det?

  15. Thomas Mølgaard

    Det lykkedes mig at bage en super flot pie… Til gengæld smagte den elendigt… Enten er mine smagsløg anderledes, eller også er det lykkedes mig at forkludre en ellers simpel opskrift… Øv :/

    • Hvordan smagte den – det lyder underligt?

  16. Morten

    Karamellen kan laves på 30 min i trykkoger, og den bliver præcis som den der er kogt på alm. vis i 3 timer.

  17. ann

    nogen forslag til anden frugt end banan?
    Ann

    • Jordbær er oplagt og giver en noget friskere udgave. Hindbær, brombær eller blåbær i sæson kunne også være lækkert. Eller måske kiwi??

      • MadMorten

        Jeg har prøvet med kiwi og hindbær – kiwi var ikke helt godt, men hindbær var episk.

  18. Helle

    Man kan sagtens bruge den karameliserede mælk på dåse. Den er klar til brug og skal ikke koges først som den kondenserede mælk. (Man kan evt lune den karameliserede mælk ca 20 sekunder i mikroovn så er den nemmere at smøre ud på kagen. – Gøres i en skål da dåsen ikke må komme i mikroovnen)

Smid en kommentar

Vi er taknemlige for din vurdering af opskriften: