Gastromand.dk | 1. September 2014

Til toppen

Top

5 Kommentarer

Citron/parmesan paneret kylling med rodfrugter

avatar

Som den familiefar jeg ikke kan løbe fra jeg er, er der sjældent tid til de store eksperimenter i hverdagen og dermed ligger udfordringen i at variere de mange gengangere. Det interessante ved denne ret er såmænd bare måden kyllingen tilberedes på – det hele ligger i paneringen.

Kylling med rodfrugter

Kylling med rodfrugter

 

 

Citron/parmesan paneret kylling med rodfrugter
Forfatter: 
Kategori: Hovedret
Forberedelsestid: 
Tilberedningstid: 
Total tid: 
 
Ingredienser
Paneret kylling:
  • 1 hel kylling
  • 1 citron
  • 4 stykker daggammel brød
  • 2 spsk. rasp
  • 2 spsk. friskrevet parmesan
  • 1 spsk. jomfru oliven olie
  • Salt/peber
Tilbehør (kan varieres efter lyst)
  • Kartofler
  • Gulerødder
  • Selleri
  • Jomfru oliven olie
  • Salt/peber
Tilberedning
Kylling
  1. Pres i citronen i en skål.
  2. Bland de resterende ingredienser i en anden skål.
  3. Del kyllingen i bryst, over/underlår og vinger.
  4. Dyp stykkerne i citron og derefter blandingen af brød, rasp og parmesan.
  5. Skær rodfrugterne ud i mundrette stykker. Læg dem i et ildfast fad. Krydr med salt/peber og vend olie i. Læg kyllingen ovenpå.
  6. Sæt det hele i ovnen i ca. 1 time ved 200 grader.
Noter og anretning
Det ikke tager mange minutter at forberede (ca. 20 minutter, hvis man er kvik med rodfrugterne) og herefter klarer din ovn sgu resten…

PS: Selve paneringen kan sagtens overføres til fx skinkesnitzel, koteletter og lignende.

Velbekomme

Kommentarer

  1. Det lyder bare lækkert og dejlig enkelt. Kan næsten ikke forestille mig at mine to kræsne knægte ikke kan nuppe sådan en portion.

    • Hej Frederik, herligt at høre – det giver et godt pif til kød. Jeg brugte samme blanding på nogle skinkestykker dagen efter, hvilket også var vellykket!

  2. er helt enig med Frederik. Den vil jeg også lige prøve af på drengene…. :)

  3. Nana

    Hej Mads.
    Faldt lige over denne opskrift, da jeg googlede panerede kylling – det tror jeg lige jeg prøver at lave i skolen i morgen!

    Knus din niece Nana, fra Århus ;-)

    • En god gammel traver Nana – og fedt – det håber jeg da. Det er sgu meget sjovt at se de gamle opskrifter ind i mellem, der er godt nok sket meget på 4 år. Håber det bliver godt!

Smid lige en kommentar, ik'

Smid lige en kommentar, ik'