Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 29. marts 2024

Scroll to top

Top

10 kommentarer

Citron/parmesan paneret kylling med rodfrugter

Gastromand

Som den familiefar jeg ikke kan løbe fra jeg er, er der sjældent tid til de store eksperimenter i hverdagen og dermed ligger udfordringen i at variere de mange gengangere. Det interessante ved denne ret er såmænd bare måden kyllingen tilberedes på – det hele ligger i paneringen.

Kylling med rodfrugter

Kylling med rodfrugter

 

 

Citron/parmesan paneret kylling med rodfrugter

4 fra 1 stemme
Forfatter: Gastromand.dk

Ingredienser

Paneret kylling:

  • 1 hel kylling
  • 1 citron
  • 4 stykker daggammel brød
  • 2 spsk. rasp
  • 2 spsk. friskrevet parmesan
  • 1 spsk. jomfru oliven olie
  • Salt/peber

Tilbehør (kan varieres efter lyst)

  • Kartofler
  • Gulerødder
  • Selleri
  • Jomfru oliven olie
  • Salt/peber

Sådan gør du

Kylling

  • Pres i citronen i en skål.
  • Bland de resterende ingredienser i en anden skål.
  • Del kyllingen i bryst, over/underlår og vinger.
  • Dyp stykkerne i citron og derefter blandingen af brød, rasp og parmesan.
  • Skær rodfrugterne ud i mundrette stykker. Læg dem i et ildfast fad. Krydr med salt/peber og vend olie i. Læg kyllingen ovenpå.
  • Sæt det hele i ovnen i ca. 1 time ved 200 grader.

Noter

Det ikke tager mange minutter at forberede (ca. 20 minutter, hvis man er kvik med rodfrugterne) og herefter klarer din ovn sgu resten…
Har du prøvet opskriften?Del din bedømmelse og fortæl os om det på Instagram via @gastromanddk og #gastromand!

PS: Selve paneringen kan sagtens overføres til fx skinkesnitzel, koteletter og lignende.

Velbekomme

Stik os en kommentar

Kommentarer

  1. Kicki Vibe

    4 stars
    Mine elever i 6.klasse lavede den i dag! De blev virkelig lækre, især da nogle af dem lige gav dem en grilltur tilsidst på 5 min. Mums!

    • Haha – jamen så kan Gastromand.dk også lave mad til skolebørn, det er da super fedt – dejligt I synes om det Kicki!

  2. Peter

    Hej’sa :-) faldt lige over denne og den skal prøves…… Dog lidt i tvivl om den spsk. Olie også skal i panering ? Og om tempo. Er sat ud fra varmluft eller alm. Ovn :-) mange spørgsmål……

    Glæder mig til at skulle i gang

    • Peter

      Tempo = temp. :-)

      • Utroligt vores gamle opskrifter dukker op en gang i mellem Peter – helt i orden da, olien er til panering ja og almindelig ovn ved 200 grader burde klare opgaven…

  3. Nana

    Hej Mads.
    Faldt lige over denne opskrift, da jeg googlede panerede kylling – det tror jeg lige jeg prøver at lave i skolen i morgen!

    Knus din niece Nana, fra Århus ;-)

    • En god gammel traver Nana – og fedt – det håber jeg da. Det er sgu meget sjovt at se de gamle opskrifter ind i mellem, der er godt nok sket meget på 4 år. Håber det bliver godt!

  4. er helt enig med Frederik. Den vil jeg også lige prøve af på drengene…. :)

  5. Det lyder bare lækkert og dejlig enkelt. Kan næsten ikke forestille mig at mine to kræsne knægte ikke kan nuppe sådan en portion.

    • Hej Frederik, herligt at høre – det giver et godt pif til kød. Jeg brugte samme blanding på nogle skinkestykker dagen efter, hvilket også var vellykket!

Smid en kommentar

Opskrift Vurdering