Gastromand.dk | 1. September 2014

Til toppen

Top

29 Kommentarer

Aamann-konkurrence: Og vinderne er…

avatar

Endnu en konkurrence, endnu et par vindere.

Vi har trukket lod blandt de mange deltagere og ud kom navnene:

Lena Dejbjerg

Ole Fjeldgaard Kristensen

Stort tillykke til vinderne, som vil blive kontaktet!

Og en stor tak til alle deltagerne! Det er fantastisk at se og vi lover, at der ikke går lang tid før vi skyder den næste konkurrence afsted:)

Smørrrebrød er in. Smørrebrød er hipt. Og her på Gastromand har vi da også kastet en del opmærksomhed efter smørrebrødet på det seneste. Kongen af dansk smørrebrød hedder Adam Aamann og ham har du nu mulighed for at komme i “smørrebrødslære” hos for en dag.

Undertegnedes udgave af en Aamann-inspirereret tatarmad…

Dette års Copenhagen Cooking festival slutter af med et brag, når smørrebrødsguruen Adam Aamann, sammen med 4 stjernekokke, inviterer madinteresserede til smørrebrødsværksted i Den Sorte Diamant. Diamanten danner rammerne for flere af Copenhagen Cookings arrangementer i år, men den 2. september dedikeres hele biblioteket til gastronomisk legeplads i smørrebrødets tegn.

Udover Aamanns eget team, vil Claus Henriksen fra Dragsholm Slot, Mette Martinussen fra 1.th, Jakob Mielcke fra Mielcke & Hurtigkarl samt Michelinkokken Thomas Herman vejlede de smørrebrødsinteresserede fra en håndfuld forskellige boder i Diamanten. Ved hver bod vil man kunne kreere et forskelligt stykke smørrebrød, som kokkene har forberedt. Du kan læse flere detaljer på billedet ovenfor.

Kommentarer

  1. Thomas

    Nu er jeg ingen gourmet kok endnu – og bliver måske heller ej aldrig på plan med andre herinde fra, men en favorit blandt smørebrød, det kan jeg da finde ;)

    Favoritten må være;
    Hjemmebagt groft rugbrød (FRISKbagt)
    Danske kartofler
    Salt & Peber
    Mayonaise
    og lidt rødløg på toppen

  2. Bravo med at sætte smørebrød på dagsordnen. Det har potentialet til at blive det ny sushi international. Her kan alle være med og sundhedsargumentet kan også anvendes.

    Min favorit: Sol over Gudhjem
    Rugbrød (ingen grund til at være snobet, der er massere af gode produkter i handlen)
    Hovedsalat
    En udbenet og afskindet røget sild
    Rødløg i skiver
    En æggeblomme (hvis man ikke ønsker at løbe den minimale risiko for salmonela, kan hjemmelave majonæse anvendes)
    Purløg
    Radisser i skiver

    Serveres med kold øl og snaps på en sommer dag.

  3. Marchen

    Pulled pork smørrebrød:

    Sandwichrugbrød med avodaco smurt på
    Pulled pork
    Avocado skive
    Frisk tomat i skiver
    Raita (yoghurt naturel (ikke græsk!) med finthakket agurk og tomat)
    Evt. grønt drys (f.eks. løvstikke eller kørvel)

    Det startede egentlig som restemad …
    Jeg havde en rest pulled pork, der skulle bruges til ét eller andet; Pizza havde jeg ikke lyst til, små hors d’oeuvre hapser af butterdej med pp var der ikke belæg for, jeg havde også lidt raita fra et par dage før, hvor vi havde fået indisk mad – og i øvrigt skulle det hele gå lidt hurtigt!! Tjep tjep! Ingen tid til at tænke rigtigt over det …

    Således opstod “Pulled Pork – the Smørrebrød”!

    Det bløde sandwichrugbrød, den cremede avocado, samt den blød og lune pulled pork gør det til comfort food i smørrebrødsform. Samtidig tilfører den friske tomat og den syrlige raita et rigtig lækkert modspil.
    Jeg foretrækker selv kørvel ovenpå (lakrids – yeah!), men det har jeg så sjældent i huset. Til gengæld har jeg en rigtig sejlivet løvstikke stående, som bliver brugt til mangt og meget.
    .. jeg er nu ret sikker på, at persille KAN gøre det …

    ~M~

  4. Tinna Gunnersen

    Det er jo svært at vælge en ud af de mange dejlige slags smørebrød. Men skal det være er det nok :
    Christiansøpigens lækre røde sild med nye kartofler.

    Nybagt rugbrød
    Christiansøpigens sild ( vær ikke for nærig )
    nye kogte karofler i skiver
    Arla Unika cremefraiche
    rødløg i tynde skiver
    friskklippet purløg
    nykværnet peber og maldon salt

  5. Halvamerikaneren

    Min favorit må helt klart være en tatar-mad – og så skal den helst være old school. Lækkert rugbrød toppet med tataren, efterfulgt af rigeligt med peberrod, hakket løg og kapers. Og selvfølgelig en æggeblomme eller dvs. det kræver som regel to blommer til den størrelse tatar jeg spiser :-)

  6. thomasvj

    Tatar m. høvlet peberrod, pickels, kapers, løg, rå æggeblomme. Gerne serveret på det gamle Hellerup værtshus Skt. Peder, som serverer virkelig lækker smørrebrød!

  7. Lena Dejbjerg

    Som den 23-årige tøs jeg er, så er mit favorit stykke smørrebrød nok rimelig usædvanlig! Og selvom jeg ELSKER nærmest alt på smørrebrødssedlen og ofte variere min bestilling, så skal jeg altså slutte med denne:

    Gammel ost m. løg, sky og rom (over osten)

    I den perfekte verden indeholder sådan et stykke smørrebrød:
    En tyk skive kernerigt og saftigt rugbrød.
    Der skal være godt med smør eller gerne fedt.
    Osten skal være GAMMEL – og den er ikke gammel nok hvis den kan skæres i skiver!!
    Friske sprøde løgringe og en sky der smager af noget.
    Ingen salat eller andet pyntepjat der ikke passer til osten – men måske en god radisse…
    Til slut, en god rom, gerne med lidt sødme!

    Og så gerne snaps eller mere rom i glasset ved siden af øllet…

    MUMS :-D

  8. Malte Sönnichsen

    -Frisk rugbrød
    -Frisk sønderjysk spegepølse fra den lokale slagter i Højer (Marsk pølser, ikke Højer Pølser!). Hvis den er tør nok til at skære i tynde skiver, egner den sig meget bedre til lyst brød.
    -Et godt lag smør fra Naturmælk, hvis man kan skaffe den biodynamiske er den klart at fortrække
    -Hjemmelavet remo
    -Ristede løg
    -Frisk purløg

  9. Ole Fjeldgaard Kristensen

    Jeg bliver aldrig træt af følgende stykke smørrebrød.

    - 1 skive god rugbrød
    - Nykogte kartofler
    - Hjemmelavet hønsesalat
    - Fritteret løg
    - Et par gode skiver bacon/lidt bacontern overnpå

    Mums så er jeg i drømmeland de næste minutter

  10. Pt. Er min favorit:
    Koldrøget laks med hjemmelavet krabbesalat og tangsalat.
    Flotte farver og god smag

  11. Nis Hansen

    Det er helt simpelt:

    Et tykt skive hjemmelavet rugbrød med en god leverpostej overdækket med rødbeder og sennep:)

  12. SMC

    Enkelt men lækkert!

    halv tyk skive af min mors hjemmebagte rugbrød med en smule fedt, et passende stykke meget stærk ost (den som river i munden) og på toppen en stribe min fars hjemmerørte snapse-honning-sennep… mums!

  13. troelshansen

    Johan Bülows lakrids rugbrød, rigeligt med smør, et par store stykke hjemmelavet rullepølse, godt med peber og salt toppet med rødløg – MUMS!!!!

  14. Anders Frederiksen

    Et godt groft stk rugbrød med masser af kerner,
    Sprængt oksebryst,
    Pickles,
    sprød stegt porreringe.

  15. bent jespersen

    hjembagt rugbrød kogt oksebryst (skal koges med porer opg gullerødder så det får en god og saftig smag ) så godt med hjemmelavet pickels,peberrodsalat og evt.agurksalat efter smag.Dertil et stor krus kold fadøl.velbekomme.

  16. Rasmus Schumann Jepsen

    hjemmebagt rugbrød. Mormors opskrift. Oksemørbrad marineres i et døgn i madagaskarpeber, soya og raps olie. Derefter steges kødet i 3 timer ved 80-90 grader til en kerne temperatur på 62 grader.Kødet skæres i tykke skiver og ovenpå mormors rugbrød. Hjemmelavet remoulade, peberrodsskum og syltede agurker og ristede løg fra panden….. Det er dansk smørebrød. Hurraaaaaaa

  17. Per Sørensen

    Min absolutte favorit:

    Blåbærsild med vagtelæg og parmesan chips.
    Gode modnede sildefileter blandes med lige så mange friske blåbær og lidt muskat og peber. Trækker i køleskabet til dagen efter. Pumbernickel smørres med fedt og de blå sild lægges på med pyndt af 4 halve hårdkogte vagtelæg. Lidt salatløg i ringe. samt små chips af parmesan topper denne meget lækre mad.

  18. Husted

    Rugbrød med makrel, mayo, rødebeder og smilende æg med salt & peber, den er altid god.

  19. Hjemmebagt rugbrød. Lun hjemmelavet leverpostej og hjemmedyrket agurk i skiver. Ikke så meget pis, bare gode råvarer og så – naturligvis – en god porsesnaps til!!

  20. Janus

    Favoritten er uden tvivl en klassisk dansk tatar mad. Jeg har desværre ikke haft lejlighed til at afprøve jeres lækre opskrift, men det ser utroligt lækkert ud.

  21. PFallesen

    Grov tatarmad med et twist.

    Håndhakket (ikke skrabet) velhængt oksemørbrad, hjemmerørt mayonnaise (gerne på trøffelolie, langtidstilberedt æggeblomme og med grov sennep), kapers, rødløg og revet citronskal på rugbrød

  22. Mr Scoot

    Lun rugbrød.
    fint blendet selleri-pickles med chili.
    Et blad lollo bionda og et blad rosso.
    24-timers oksebryst.
    hytteost med purløg og kørvel.
    grov pickles med blomkålbuketter, broccolibuketter, gulerods tern, selleritern og porre.
    tomat concasse vendt i hvidløg.
    toppet med rød karse overheldt af frisk citronsaft.

  23. Brian

    Uden tvivl: Lune stegte sild på et blødt kernefuldt rugbrød smurt med is koldt smør som begynder at smelte når silden ligges på – skal lige sluttes af med lidt gode løg der har ligget i eddike og lige et par kapers!

  24. pariserbøf, helt klart…

  25. Farmors hjemmelavet rugbrød, kartofler, mayo, persille og løg..

    Enkelt men lækkert :)

  26. Daniél

    Stegt kalvelever med masser af bløde løg og noget surt som en dejlig kontrast. Det må gerne være syltet rødløg eller lignende. Klasse spise!

  27. Luise

    Hm den er svær, altså at vælge det bedste.
    Min favorit er og bliver dog denne, som jeg egentlig ikke ved om kan kaldes “smørrebrød” i traditionel forstand. Anyway…
    En skive meget groft og saftigt rugbrød m sprød skorpe.
    Osteskiver af fed og kraftigtsmagende skæreost.
    En stærk dijonsennep
    Og så 1-2 spejlæg on top, som har fået godt m peber og lidt salt.
    Mums filibaba.
    Alt selvfølgelig i økologisk kvalitet.
    Og skal det være den helt “højtbelagte” er det altså rigtig godt med en hakkedreng under ægget!

  28. Favoritten herfra er helt klart:
    Frisk hjemmebagt rugbrød
    Smør i lange baner
    Så meget sønderjysk spegepølse brødet kan klare
    Så har i en Frede special ;)

Smid lige en kommentar, ik'

Smid lige en kommentar, ik'