Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 29. marts 2024

Scroll to top

Top

10 kommentarer

Geniale Doritos Nuggets!

Geniale Doritos Nuggets!

Hvorfor fanden har jeg ikke tænkt på det? Chips som panering!! Det er jo en lille gastro-genistreg!
Sprød panering, med masser af smag…what’s not to like!

 

Nogle ideer får lov til at brygge i baghovedet i lang tid, før de endelig finder vej til tallerknen. Andre ideer er bare så skide gode og ligetil, at de ikke kan blive afprøvet for hurtigt. Doritos-paneret kylling hører til i den sidste kategori. Jeg faldt over et billede af disse fætre en aften, i en af facebooks utallige mad-grupper og dagen efter stod de på menuen.

Doritos_chicken_nuggets (6)

Så smukt! Tro os – de smager endnu bedre end de ser ud!

Disse let alternative nuggets ville være et perfekt match til et par øl med drengene – eller du kan spice dem lidt ned og så har du dig en fin og børnevenlig udgave.

Doritos_chicken_nuggets (2)

Så er vi klar til panering!

Du skal selvfølgelig også have dig noget dyppelse til! Jeg serverede dem med en varm chili/cheese/bacon-dip. Og det sad sgu lige i skabet! Hvis du tænker at der skal lidt mere diversitet på drengen, kan du sagtens hive en guacamole eller en salsa op af ærmet, til at supplere den varme dip.

Doritos_chicken_nuggets (1)

Lidt gode mælkeprodukter – sådan laver man en perfekt dip!

Doritos_chicken_nuggets (3)

Hot bacon/cheddar/chili-dip in the making!

Doritos_chicken_nuggets (5)

Så er der serveret!

Doritos_chicken_nuggets (7)

Bacon/Cheddar/Chili-dip! Oh yes, we did!!!

Geniale Doritos Nuggets!

4.25 fra 4 stemmer
Forb. tid: 25 minutter
Tilb. tid: 20 minutter
Samlet tid: 45 minutter
Ret: Snack
Antal: 8 -10
Forfatter: Gastromand.dk

Ingredienser

Doritos Chicken Nuggets

  • 4 kyllingebryster
  • 2 poser Doritos Nacho Cheese Eller hvilke chips du føler for
  • ½ l kærnemælk
  • 3 dl mel
  • 3-4 æg
  • 2 tsk cayennepeber
  • 3 tsk spidskommen
  • 2 tsk paprika
  • 2 tsk oregano
  • Salt og peber

Chili/Cheese/Bacon-dip

  • 1 Bæger Philadelphia flødeost
  • 300 gr cheddar gerne en lagret, for at få lidt smag I dippen
  • ½ dl creme fraiche 38%
  • 300 gr bacon
  • 1-2 spsk Nandos Garlic Peri Pari Sauce eller den chilisauce du lyster
  • 1 bundt forårsløg

Sådan gør du

Doritos Chicken Nuggets

  • Skær kyllingen i ca. 1-1½cm tykke skiver (gerne nogenlunde ensartede i størrelsen som muligt)
  • Smid stykkerne i en skål og hæld kernemælken over. Lad det stå og ”marinere” i et par timer i køleskabet
  • Knus dine chips til ensartede stykker på størrelse med panko-rasp. Jeg gjorde det i ånden, men du kan sikkert også bruge din foodprocessor til det
  • Bland melen med krydderierne
  • Pisk æggene godt sammen
  • Lad kyllingestykkerne dryppe let af og vend dem i det krydrede mel, herefter i æggemassen og til sidst i de knuste chips.
  • Placér de panerede kyllingestykker på din bagerist UDEN bagepapir under.
  • Bag kyllingen i 15-18 minutter ved 200 grader

Chili/Cheese/Bacon-dip

  • Skær bacon fint, steg det sprødt og læg det til side
  • Tag stegefedtet fra dit bacon og hæld det i en kasserolle
  • Riv cheddaren og skær dine forårsløg
  • Smid flødeost, cheddar og cremefraiche i kasserollen og varm det hele op på svag til medium varme. Rør massen sammen, når den begynder at smelte.
  • Når massen er helt jævn, tilsættes chilisaucen efter smag
  • Inden servering vendes halvdelen af bacon og forårsløg i dippen, hvorefter den hældes i en skål. Resten af bacon og forårsløg smides på toppen.
Har du prøvet opskriften?Del din bedømmelse og fortæl os om det på Instagram via @gastromanddk og #gastromand!

 

Stik os en kommentar

Kommentarer

  1. Lennie

    Næste gang I laver hotdog så prøv lige at komme knuste franske kartofler ovenpå istedet for ristede løg – det holder hele vejen :-)

  2. Jesper

    4 stars
    I har en fantastisk blog her, men min respekt har nået nye højder nu hvor jeg læser at I kan knuse Doritos i ånden, og ikke behøver tage maskinparken i brug!

  3. Flemming Bech Thøisen

    Stod lige og manglede noget der lignede. Jeg dropper melet, så passer det perfekt til den glutenfri ølsmagning jeg skal have med min ny intolerente kammerat.

    • Hej Flemming,

      glæder mig til at høre hvordan de blev :)
      Har du btw set denne lille fine video-guide om, hvordan man bliver gluten intolerant? :D

      https://www.youtube.com/watch?v=Oht9AEq1798

      • Flemming

        Har set den. Den er voldsom sjov. Har vist den til min ven.
        Kan foresten godt lide hvordan du knuste chipsene i ånden.
        The force is strong on you.

    • Frederik

      De gange, vi herhjemme, laver glutenfri panering, bruger vi majsmel istedet for almindelig mel. Det fungerer rigtig godt :-)

  4. Jesper Jensen

    5 stars
    Fantastisk ide. Hvorfor har jeg aldrig selv tænkt på det.
    Jeg har tidligere paneret i blendede flæskesvær. De krydrer det hele i sig selv. Intet mindre end FANTASTISK.

    • Hej Jesper!

      Det var præcis den samme åbenbaring jeg fik, da jeg ørte dette første gang :)

      Flæskesværs-panering står også på to-do’en hér! Tænkte at den skulle afprøves i en remake af chili-cheesetops! Har du prøvet at fritere med denne panering? Er lidt bange for, at den bliver sort…

      • Jesper Jensen

        Hej Eksilsønderjyden,

        Nej jeg har kun prøvet at stege i flæskesvær. Panneringen sad ret løst på kyllingen, så jeg ville ikke turde at frittere i den. Den skal behandles med forsigtighed.
        Og din frygt for at de skal blive sorte, deler jeg med dig.

        Men nu vi er ved emnet chips, så lavede verdens nemmeste igår.
        Én skyldet kartoffel snittet i tynde skiver (evt på mandolinjern). Tag en tallerken, læg et stykke bagepapir på, pensl det let med olie. Læg de afduppede kartoffelskiver på bagepapiret, så de ikke rør hinanden. Pensel kartoflerne med lidt olie og krydr med salt.
        Derefter skal de blot have 3min ved fuld varme i mikroovnen (ja du læste rigtigt, mikroovn).
        Hurtige, nemme og lidt sundere kartoffelchips.

Smid en kommentar

Opskrift Vurdering