?>

Gastromand.dk | 11. December 2016

Scroll to top

Top

2 kommentarer

Familiemad: Kylling i fløde med stegte grøntsager

Familiemad: Kylling i fløde med stegte grøntsager
Familiefaren

Med jul og nytår vel overstået er det på tide, at vi kigger på lidt familiemad igen, og hvem andre end Familiefaren er perfekt til at sikre disse opskrifter rammer forsiden af Gastromand?

For at være ærlig er jeg nok lidt som Dr. Jekyll og Mr. Hyde. I hverdagen forsøger jeg faktisk at spise sundt og dyrke motion, men når weekenden så indtræffer, sker forvandlingen – Webmasteren beskrev mig vist bedst som et “Ædemonster” engang! Det passer sgu nok meget godt. Jeg kan gå fuldstændig all-in på alt og bliver mest af alt som en majetærsker.

Her er vi dog i hverdagshjørnet…

Familiemad: Kylling i fløde med friske grøntsager
Forfatter: 
Kategori: Aftensmad
Køkken: Marokansk
Forberedelsestid: 
Tilberedningstid: 
Total tid: 
Antal personer: 2-4
 
Ingredienser
  • 2-4 store stykker glad kylling (ved ikke om det udtryk gælder her, men I ved hvad jeg mener)
  • ca. 1 kg. af de grøntsager som passer bedst til sæsonen
  • Jeg valgte noget squash, cherrytomat og løg - nu skal det så siges, at opskriften blev lavet lige før efteråret indtræf. Alternativ kunne man sætte nogle rodfrugter og kål til retten.
  • 1 broccoli
  • 300 gram cherry tomater
  • 4 forårsløg
  • ½ liter piskefløde
  • 2 spsk blandingskrydderi fx Garam Masala, Sambhar
  • Olie til stegning af grøntsagerne.
  • Salt og peber
  • Kogte ris som tilbehør
Tilberedning
  1. Varm en tykbundet gryde godt ud med olie og læg kyllingelårene ned. Hvis din gryde ikke er stor nok, så lav dem af flere omgange.
  2. Tilsæt salt, peber og dit valgte krydderi og lad dem stege 10 minutter på hver side ved middelsvag varme.
  3. Tilsæt så fløden og læg låg på. De skal nu simre i 40 minutter.
  4. Imens rengør du grøntsagerne og skærer dem ud i mundrette bidder.
  5. Varm nu en pande godt op og svits grøntsagerne af i ca. 5 minutter.
  6. Giv dem en omgang salt og peber.
  7. Når kyllingen er færdig har du en lækker krydret flødesovs, som har trukket smag fra kyllingen, som er klar til servering.

 

Sambhar er en indisk inspireret krydderiblanding, som jeg faktisk fik for længe siden i en pakke fra Skagenfood, hvor kyllingen også er fra. Jeg fik aldrig lavet den ellers gode medfølgende opskrift, så i stedet blev det til noget free-style! Sambhaar består af spidskommen, koriander, sort peber, sennepsfrø, bukkehornsfrø, chilipulver, asafoetida (whatever that is?) og gurkemeje.

 

Sambhar - et blandingskrydderi...

Sambhar – et blandingskrydderi…

Hvis du ikke lige har Sambhar ved hånden, så er et alternativ Garam Masala som er en blanding af sort peber, paprika, koriander, spidskommen, kardemomme, kanel, muskat og nellike.

Vælg efter sæsonens grønt...

Vælg efter sæsonens grønt…

Ja som sagt så vælger du naturligvis de grøntsager, som er bedst jf. vores sæson og lige nu hvor der er vinter, så er vi nok ude i noget kål, roer, porer og gulerødder. Broccoli kan faktisk også godt gå an!

Nature and Respect - Gastromand Approves!

Nature and Respect – Gastromand Approves!

Hvis du lige som mig er et legebarn i køkkenet, så kan du jo godt lige brænde kyllingen af med din gasbrænder for at sikre, at skindet bliver helt sprødt.

#legebarn...

#legebarn…

Retten kan sagtens gå til familien også – du kan evt. overveje at holde lidt igen med krydderierne. Dog må jeg sige, at sovsen mister lidt karakter.

Semi-Sund Mad :-)

Semi-Sund Mad :-)

Er du også en Dr. Jekyll og Mr. Hyde som mig? Og hvornår “synder” du med maden? 

Kommentarer

  1. Jenny

    Jeg er nok lidt som dig, til hverdag træning og sundkost – fordi det er hvad jeg ønsker/har lyst til – lørdag rødvin, sovs og dessert,. Lørdag er ikke cheatday, jeg lever bare, som jeg har lyst til.

    • Hej Jenny – det er vist fornuftigt nok – nogle er jo total modstandere af cheatday – jeg er lidt mere loose hvad det angår :-) Hvilken form for træning dyrker du?

Smid en kommentar

Vi er taknemlige for din vurdering af opskriften: