Gastromand.dk | 23. October 2014

Til toppen

Top

Restaurant-erfaringer i NYC

Forside Forum Mad & Drikke Restaurant-erfaringer i NYC

This topic contains 8 svar, has 6 voices, and was last updated by avatar Thomaz 1 year, 7 måneder siden.

  • Forfatter
    Indlæg
  • #20712
    avatar
    Halvamerikaneren
    Participant

    Hej gastro-folk
    Jeg har efterhånden været en del i New York, og skal på sommerens tur til staterne igen forbi i 4-5 dage. Jeg har gennem tiden prøvet en del gode restauranter, men aldrig været på en med de eftertragtede stjerner og ville derfor høre om der er nogen herinde der har lidt erfaringer på det område de kan dele af? Indtil videre er jeg nået frem til at vi nok på forbi Gotham Bar & Grill til en frokost og så har jeg et par “usual suspects” der også lige skal frekventeres. Så er der nogen der har michelinstjerne-erfaringer fra the big apple?

  • #20741
    avatar
    Webmasteren
    Keymaster

    Jeg var på Gotham uden at være imponeret, men 1 stjerne til ~20$ siger man jo ikke nej til:)

    Derudover var jeg ganske godt tilfreds med BABBOs Tasting menu med tilhørende vin for rimelige ~850 kr.

    Jeg ved at Eksilsønderjyden fik en hel del stjerner under bæltet, da han tog en bid af æblet sidste år!

  • #20749
    avatar
    Halvamerikaneren
    Participant

    Mht. Gotham er det netop muligheden for at prøve en stjerne til så lav en pris der trækker.
    Babbo’s ser godt ud, men har dog så vidt jeg kan se ikke en Michelin – desuden vil jeg sige at jeg har det lidt med italiensk mad at det kan være fantastisk men det får mig sjældent helt op og ringe på det høje tinder. Nu er der sikkert mange der vil mene at det er fordi jeg ikke har været de rigtige steder, men har dog været på nogle af de bedre italienske i NYC bla.

  • #20762

    Jeg vil umiddelbart heller ikke have Gotham som mit førstevalg, selvom det da var ganske udemærket.
    Hvis I kunne være til lidt sushi en dag, havde vi en fantastisk frokost hos Sushi Yasuda.
    Af de mere traditionelle ville jeg klart gå efter Nougatine eller Jean Georges – og ellers et kig forbi Daniel Bouley, som mistede sine to stjerner, med begrundelsen fra Michelin, at han snart flyttede til nye lokaler (??)!
    Og husk for guds skyld at kigge forbi Mads Refslund på ACME – een af de dygtigste kokke jeg har spist hos!

  • #20778
    avatar
    Halvamerikaneren
    Participant

    Tak for indsparket. Havde ikke planer om at gotham skulle være førstevalg – nærmere en slags bonus. Tror ikke jeg kan forpasse muligheden for at prøve en 1-stjernet restaurant til samme pris som en middelmådig dansk restaurant.
    Har også fået foreslået ACME af en veninde, men er lidt usikker på om menuen er lidt for alternativ til den bedre halvdel – med lidt for mange rå råvarer fra havet.
    Vil sige at jeg hælder pt. meget til en tur på Eleven Madison Park. Desværre kan man ikke se deres menu på hjemmesiden men hvis man søger lidt rundt på nettet efter folks oplevelser derinde ser det virkelig imponerende ud må jeg sige – og til en yderst rimelig pris også. $195 for en 3-stjernet oplevelse, det er nu nogle andre priser en i det danske land :)
    Mht. sushi så kan jeg også anbefale en tur på Yokohama, hvis nogle af jer skulle komme derover igen. De har flere restauranter rundt om i byen og laver noget fantastisk sushi. Måske jeg kan luske for mig selv en dag til frokost og afprøve Yasuda :)

  • #20784
    avatar
    Anders K
    Participant

    Hej Halvamerikaneren,
    Det fantastiske ved New York er muligheden for at kombinere finere madlavning med fantastisk mad til lavere pris. Det lyder som at du primært søger efter førstnævnte – her er mine anbefalinger:

    Per Se: Jeg har utrolig stor respekt for Kellers tilgang til mad og mit besøg på Per Se bekræftede blot dette. Det er uden tvivl den bedste madoplevelse jeg smagsmæssigt nogensinde har haft. Der er ikke så mange dikkedarer, ikke så mange dogmer – det smager bare hamrende godt. Der er i øvrigt fuldstændig fremragende service – i modsætning til nogle af nedenstående gør det ingen forskel om man er studerende eller tidligere amerikansk præsident!

    Daniel: Det var med rimelig store forventninger at jeg satte mig til bordet på Daniel for lidt over 1 år siden. Der er ingen tvivl om at de kan lave mad og jeg tænker da ofte på agnolottien med hvid trøffel før jeg går i seng (1 appetizer til knap 400 kr. er selvfølgelig også betalt :). Ikke desto mindre mener jeg ikke at niveauet når Per Se til sokkeholderne. Service var en kende arrogant og der var lidt mere “fabrik” over det end hos Keller.

    11 Madison: Har ikke selv været der, men har ladet mig fortælle at det her det sner for tiden. Det ville nok være mit valg blandt de nævnte – og så er der jo også lidt mere plads i budgettet til en bedre vin end hos de andre.

    Momofuku ko: Det er sindssyg svært at få bord, og jeg har ikke selv haft muligheden. Jeg har tilgengæld spenderet en del tid med kogebogen og der er ingen tvivl om at hvis man bare har en lille smule kærlighed til asiatisk bør man sætte alt ind på at få et bord her!

    Gotham Bar & Grill: Generelt lidt overvurderet som det også er indikeret i de tidligere kommentarer. Jeg har spist der a la carte til aften og det var sådan set fint nok, men det er primært prisen på frokosten der bør føre jer dertil. I bør måske overvejen at tage frokosten på 11 Madison, hvor den godt nok er lidt dyrere, men også umiddelbart lidt mere tiltalende.

    Pastis i Meat Packing District: Hvis der er en dag hvor det skal være godt i mellemklassen (og i måske vil ud og danse moderne på de kanter), så er det et udemærket sted med en fin stemning.

    Derudover bør i kraftigt overveje at slå et smut forbi The Burger Joint (som efterhånden ikke er så hemmelig mere, men stadigvæk) og Momofuku’s noodle bar. Der er få steder i den vestlige verden hvor man kan få så god en frokost til så billig en pris!

    Go’ tur
    Anders

  • #20789
    avatar
    Halvamerikaneren
    Participant

    Tak for indsparket :)

  • #20814
    avatar
    global_foodie_fan
    Participant

    Altsaa hvis du gaar efter Michelin *s saa hold dig til Frankrig (paa naer Per Se som er fanf…..tastic). Gaa efter mad af meget hoej standard men paa et sted med den NY atmosfaere som simpelthen ikke kan eksporteres. Jeg kan helt klart sige at 11 Madison er ultra fedt men proev ogsaa enetn Spotted Pig eller Minetta Tavern. Disse to steder er ultra fede med en intens atmostfaere. Sidstnaevnte har baade en killer Cote de Beouf samt byens bedste gourmet burger (sammen slagter som Luger’s). Vedr Luger’s saa spild ikke tiden med at tage til Brooklyn (og kun cash), tag istedet paa Wolfgang’s i Greenwich Street (han stod bag Luger’s indtil for aar tilbage), bestil Porthourser til 2 efterfulgt af Schlag, saa hoerer man himlens fugle pippe sagte. Skal du paa brasserie saa foretraekker jeg Balthazar fremfor Pastis, kan ikke klare teenage stemningen i Meat Packing. Og saa afslut turen med en burger, den evindelige debat hvorvidt Burger Joint slaar SHake Shack kan du jo selv afklare med et besoeg paa begge. Som sagt tiligere paa denne chat, saa er Burger Joint jo ikke saa hemmeligt mere men den er altsaa stadig lige saa original (ligger ved siden af checkin desken paa Le Parker Meridien bag et usselt forhaeng, bare gaa efter koeen.Og med hensyn til at overnatning, saa spar sammen og bo paa Greenwich Hotel! Glem de andre opkomlinger. Har vaeret paa alle ovenstaaende paa ragulaer basis, du gaar ikke galt i byen.

  • #21145
    avatar
    Thomaz
    Participant

    Da jeg var i NYC i 2011 var vi på Le Bernadine. Det var et fantastisk sted. De servere hovedsageligt seafood. Og er med deres 3 Michelin stjerner, nogen af de bedste i verden til det. Ligeledes har de en af de aller bedste sommelier Aldo Sohm, han blev kåret til verdens bedste i 2008. Så de har nogle imponerende vinmenuer. Vores over ordnede indtryk var at servicen var helt i top, på den amerikanske måde, hvor man har en tjener på hver finger. Maden var helt fantastisk. atmosfæren var overdådig. det eneste minus var at, selv om vi bestilte den store menu, og sagde vi have hele aftenen da de spurgte. lykkedes det dem at kører 8 retter på 2½time og de spurgte ikke om vi havde brug for pause, som vi er vandt til her hjemme fra.

    http://le-bernardin.com/

Log ind for at svare og oprette nye emner