Gastromand.dk | 28. July 2016

Scroll to top

Top

8 kommentarer

#TuesdayGT: New Years Eve Special

#TuesdayGT: New Years Eve Special
avatar

Hvad skal du servere til nytårstalen? Champagne, ja. Men hvad skal du servere som pre-nytårstale drink? Den skal naturligvis stå på G&Ts! Denne er så frisk og indbydende, at den også sagtens kan bruges som ganerenser i mellem de 6-8 retter du med garanti har planlagt.

Tanqueray laver noget af det bedste mainstream gin der findes på markedet efter min mening. Tanqueray-fanboy kan man godt kalde mig. Standard ginnen er altid den jeg anbefaler til venner og bekendte der gerne vil have en god gin stående som kan bruges til lidt af hvert. Cocktailnørderne vil elske at de laver en rigtig gammeldags Old Tom gin også.

tanq10fevetree_1

Her har jeg taget fat på Tanqueray no. 10 – deres premium gin, der lige giver det ekstra touch af klasse der ofte hører sig til. Ginnen er tilpas billig og samtidig vanvittig lækker, så den næsten ikke er til at komme uden om. Den fås ofte til lige omkring en tohundredekroneseddel, og kommer i en ultrolig lækker Art Deco agtig flaske. Naturligvis i den velkendte grønne farve med det røde segl på.

Smagsmæssigt er ginnen fokuseret omkring citrus. Både de friske, sødlige og bitre citrusnoter man kan forestille sig, er tilgængelige. Heldigvis er der også en stilet og ren enebærsmag.

tanq10fevetree_4

Kombineret med den altid fremragende Fever-Tree tonic, valgte jeg at garnere med hele stykker af citrusfrugt. Både rød grape, lime og citron.

tanq10fevetree_2

Og nu vi nærmer os nytårsaften, så skulle den også serveres lidt mere iøjenfaldende end det normale highball glas. Så op i et stort cocktailglas (jeg brugte et 38cl Holmegaard Perfection) med et par store klare isterninger, og masser af blandede stykker citrusfrugt. En god sjat gin over, og så top forsigtigt med tonic’en.

tanq10fevetree_5

Godt nytår og skål herfra!

Find endnu mere inspiration til årets sidste dag på Sjønnes Barskab, eller følg med på Instagram: @sjoennemayn

Kommentarer

  1. Peter Zuleger

    for meget frugt efter min smag ;-)
    det ødelægger den gode smag af gin….

    overvejer at kaste mig ud i denne:
    http://villamarietta.blogspot.dk/2015/08/gin-og-tonic-agurke-granita.html

    • Gin/tonic kombinationen smager også fortrinligt uden garnituren, skulle jeg hilse at sige!

    • Hej Peter. Det lyder sgu også lækkert!

      Lad os endelig høre hvordan det ender…

  2. Spendedersen

    Enig med Peter – for meget smag af frugt. Foretrækker også smagen af gin..

    Hvordan får du lavet isterningerne klare? Har indtil kun set at man skal putte en isterningebakke i en køleboks og sætte i fryseren, så de kun får kulde ovenfra.

    • Peter Zuleger

      prøv med kogt vand

      det kan også være det er særlige “foto” kuber….. ;-)

      • Jep, kogt vand kan bruges så man undgår kalk og andet fnulder. Men fryses det for hurtigt ind, “fanges” luftbobler og isen bliver uklar. Derfor en isoleret form.
        Oftest køber jeg også færdiglavet is til formålet, og supplerer med hjemmefrosne store isstykker.

    • Hvilket forhold gin:tonic brugte du?

      Citrusfrugterne skal ikke presses, men blot tilføjes så de æteriske olier fra skallen og den lille smule saft der “bløder” ud kan give friskhed og citrusforstærkning.

      Isterningerne laver jeg i en speciel isoleret form. Neat Ice Kit hedder den. Fås desværre kun fra USA indtil videre, så det er lidt pebret med told, fragt og moms. Men man skal ikke få ned på udstyr! – og slet ikke på ordentlig is!

  3. martin

    den er fed den Neat Ice kit….den vil jeg overveje..omend dyr for 1 stk isterning…kan også købes fra uk men sikkert ca samme pris…
    http://www.thefowndry.com/products/neat-ice-kit

Smid en kommentar

%d bloggers like this: