Gastromand.dk | 30. June 2016

Scroll to top

Top

13 kommentarer

Kan du lave en Bearnaise Sauce fra bunden på kun 9 minutter?

Kan du lave en Bearnaise Sauce fra bunden på kun 9 minutter?
avatar

Kan en rigtig gastromand lave en bøf bearnaise fra bunden på 9 minutter? Det meget vigtige spørgsmål satte vi os få at besvare én gang for alle!

Det kan da godt være at Robert Lewandowski scorede 5 mål på 9 minutter i en bundesligakamp d. 23. november, men man kan jo nå meget andet på 9 minutter… Huawei har, som en del af deres Make it possible kampagne, udfordret os til at lave en Bøf bearnaise på 9 minutter – hvor svært kan det være, tænker du? Ret svært skulle det vise sig – se selv (husk lyd og HD-kvalitet;-):

 

 

Har du mod på at kaste dig ud i samme udfordring, får du lige opskriften på skrift – TAKE IT AWAY:

 

4.5 from 2 reviews
Bøf bearnaise
Forfatter: 
Kategori: Sauce
Køkken: Fransk
Forberedelsestid: 
Tilberedningstid: 
Total tid: 
Antal personer: 1-2
 
Ingredienser
Bøf
  • En ribeye steak af 300 modnet dansk kødkvæg - spørg din slagter
Bearnaise sauce
  • 250 g smør
  • 3-4 spiseskefulde hvidvinseddike
  • 3-4 spiseskefulde vand
  • 1-2 skalotteløg
  • 1 bundt estragon
  • 1 lille håndfuld kørvel - kan evt. udelades
  • 3-4 æggeblommer
  • Lidt citronsaft – koncentrat fra den frække gule bold kan til nøds bruges
  • Salt
  • Friskkværnet peber - evt. hvid
  • Cayenne peber
Tilberedning
Bøf
  1. Sørg for at tage din bøf ud af køleskabet 30-60 min. før tilberedning
  2. Giv bøffen noget salt
  3. Varm en pande (gerne støbejern) op på fuld skrald
  4. Smid lidt olie
  5. Smid bøffen på panden og steg den 1,5-2 min. på hver side så bøffen opnår en god maillard effekt og får en god crust
Bearnaise
  1. Klar smørret ved at langsomt at opvarme smørret
  2. Når smørret er smeltet hældes den klare del over i en ny beholder og det hvide bundfald kasseres
  3. Stokke fra den friske estragon, eddike, hvidvin, finthakket løg, lidt salt og peber kommes i en gryde og koges indtil lidt under halvdelen er tilbage
  4. Si essensen over i en ny gryde (ikke teflon).
  5. Du kan nu vælge en af to veje: Den tøsede hvor du pisker saucen sammen i en gryde over et vandbad for at undgå at saucen skiller eller den hårde måde direkte på kogepladen på laveste varme (!)
  6. Pisk æggeblommerne i gryden med essensen til det skummer og tykner lidt
  7. Pisk herefter smørret i en skefuld ad gangen til at starte med (6-7 skefulde) og derefter i en tynd tynd stråle
  8. Umiddelbart før servering smages til med citronsaft, salt, peber og lidt cayennepeber
  9. Til sidst tilsættes de hakkede estragonblade og evt. kørvel
Noter og anretning
Server gerne saucen i en lille kasserolle - min er fra Scanpan.

 

Hvem: Familiefaren foran kameraet, Webmasteren bag

Hvad: Filmet med Huawei Mate S, tid taget med Huawei Smartwatch

Hvor: Familiefarens køkken

Hvor meget mad kan du nå at lave på 9 minutter?! Det vil vi naturligvis elske at se på facebook, instagram, i en mail eller her på bloggen…

 

Kommentarer

  1. Thomas

    Vil mene at det kunne være gjort med en Bamix. Har en enkelt gang forsøgt med kogende smør i et bæger med æg og essens. Det tog max 30 sekunder.

    • Mads

      Ja udover at Bamix fik bundkarakterer da den blev testet af Tænk.
      Tabte til de helt billige stavblendere til få hundrede kroner.

      • Nikolaj

        Jeg har selv lige købt en.. Og ja, Bamix er lidt lige som Iphone: Man betaler for meget, men får stadig et produkt der bare virker hver gang..

        Og en ting der gør at jeg aldrig kan leve med de billige: Deres udforming ved “hovedet” gør at de suger de fast til bunden i beholderen..

  2. Tommy

    Det er godt nok ikke lige en Huawei man får lyst til at købe næste gang. Elendigt billed og ringe lyd.

    • Morten

      Har du husket at slå HD til? :)

    • Hej Tommy. Som Morten er inde på, kan det være at du selv skal skifte til HD-kvalitet i videoen.

  3. Mads

    Der står i beskrivelsen, at der skal hvidvin i. Men ikke i ingredienslisten?
    Vist ikke helt gennemarbejdet…

  4. Carsten Kjøller

    Jeg vil nu mene at citronsaften hører hjemme i Hollandaise saucen.

    • Vestjyden

      Ikke enig, citron kan give et lækkert pift til en bearnaise. Citronskal virker super godt.

  5. Allan

    Jeg kan ikke se videoen, da der står, at den er privat. Jeg kan til gengæld supplere med, at der på politikken.dk ligger en video, hvor bearnaisesaucen blendes med følgende ingredienser på få minutter:

    6 pasteuriserede æggeblommer
    1 spsk. Hvidvinseddike
    Salt
    500 g. smør
    1 stort bundt estragon

    Hvis man smelter (koger) smør i mikroen, så kan det hele sikkert klares på under 9 minutter sammen med håndblenderen ;0)

    • Hej Allan.

      Prøv lige en Ctrl+F5 her på siden og se om ikke det hjælper på videoen?

  6. Jens P.N.

    Off topic: angående emnet “Man vs Food” så er jeg lige begyndt og se en serie på amerikansk Netflix som hedder “diners drive ins and dives” Den er altså ret fed.
    En vært der er lige så eksalteret som Adam Richman. Her er der blot ikke de vilde æde konkurrencer men høj kvalitet på maden i stedet.

    Ser ud som om der er “en million” afsnit af serien på YouTube. Når jeg er færdig på Netflix tror jeg starter med sæson 22 på YT. :-)

  7. Lars Albæk

    Pasteuriserede blommer synes jeg giver en ulækker syrlig kant som jeg ikke bryder mig om. Ellers godt gået, men jeg bruger nu altid min 30 år gamle Kenwood håndmikser og pisker over vandbad…..det går hurtigere.

Smid en kommentar

Vi er taknemlige for din vurdering af opskriften:  

%d bloggers like this: