Gastromand.dk | 2. October 2014

Til toppen

Top

8 Kommentarer

Gastromands Cityguide: Lissabon – del III

Gastromands Cityguide: Lissabon – del III
avatar

Gastromands guide til Lissabon – del I

Gastromands guide til Lissabon – del II

Gastromands guide til Lissabon – del III

Som lovet for efterhånden flere uger siden, følger her den sidste og ubetinget bedste gourmetoplevelse i Lissabon.

View Gastromands guide til Lissabon in a larger map

Der var tale om moderne fortolkninger af det portugisiske køkken og for langt de fleste retters vedkommende var der altså tale om velsmagende kreationer af lækre friske råvarer – for en stor dels vedkommende fisk og skaldyr.

Restauranten var forholdsvis lille med hyggelig dæmpet belysning, hvilket desværre også afspejler sig i nogle af billedernes kvalitet – Enjoy anyway.

Couvert – 2 slags lækkert brød og lidt olie…

Cod fish clothesline – tørret torskeskin

Potato velouté with egg yolk, cured ham and melon ravioli – bumbumbum en shot der smagte af kartoffel/bacon og en skinke i melon i skeen…

Preserved sardines on toast with tapenade and a vegetable tartare – sardin på brød med tapenade – min var lækker, kærestens knap så lækker…

Butterfish and scallop ceviche with cinnamon seared tuna – ja det siger vel sig selv – det var pisse godt!

Rice Tropicana – det siger derimod ikke sig selv: Kokosrissotto med mango på toppen og en grillet kæmpereje…

My own cod brandade – en brandade som helt sikkert slår den Price var ude i – http://www.dr.dk/dr1/spisemedprice/Programmer/Program12.htm?image=3

Miniature Pot-Au-Feu – mener det var kalvekæbe – nam!

Nu smidt på tallerkenen af undertegnede

Fake peach cheesecake and vinegar reduction – kærestens favorit:)

Derudover fik vi yderligere to serveringer som jeg ikke nåde at skyde – Palate cleanser: mint and lime sorbet with sparkling wine og Cocoa icecream with marinated cherries

Altså alt i alt 10 serveringer! Og hvad koster sådan en ordentlig omgang så i Portugals hovedstad? Gættede du på 750 kr. var du ca. 200% fra… 35€ tager restaurant 100 Maneiras for den  eneste menu de har på kortet. Lowbudget gourmet – et genialt koncept, som jeg meget gerne så overført til DK i samme kvalitet (Jeg behøver ikke minde om Nordens folkekøkken vel…).

Kommentarer

  1. Det ser bare lækkert ud. Nu er der en grund til at tage til Lissabon og ikke bare det nordlige Portugal.

  2. Mums – og billigt! Spiste på 11 i Lissabon for et par år siden, har I været der? Det var rigtig godt som jeg husker det – dengang Lissabons eneste gourmetrestaurant og med et mere “almindeligt” gourmetprisleje.

    100 Maneiras skal helt klart prøves ved lejlighed

    • Eleven havde vi også kig på, men det blev ikke lige – der var jo trods alt kun ca . 10 måltider:)

      Jeg forestiller mig Eleven er et par klasser over. Var det pengene værd?

  3. Kristine

    Under den gastronomiske research til vores Lissabontur for godt 1 uge siden faldt jeg tilfældigt over jeres guide (er ellers fast læser herinde) og vil bare sige tak for fremragende inspiration og anbefalinger. Vi nåede både at nyde den vidunderlige udsigt fra Portas del Sol og de skønne 10retter på 100 maneiras. Prøv også deres søsterrestaurant Bistro Maneiras, der holder et lige så højt niveau.

    • Hej Kristine,

      godt at høre – det er jo derfor vi er her:)

      Kan det passe at Bistroen åbnede umiddelbart efter sommeren 2010?

      Oplevede I andre anbefalelsesværdige steder?

  4. Kristine

    Ja, det er helt rigtigt, den åbnede i oktober 2010. :) Ikke så eksperimenterende som sin søsterrestaurant 100 Maneiras, men stadig super gode serveringer, der varmt kan anbefales.

    Vi var også på Bocca, og fik deres tasting menu, også et rigtig fint og anbefalelsesværdigt sted. Buenos Aires er en relativt lille, men stemningsfuld restaurant, med glimrende sydamerikansk kød. Der er nu ikke noget som at finde de gode steder på ferien, når man ser hvordan det vrimler med turistfælder med mad af tvivlsom kvalitet. Men det kræver så også lidt benarbejde inden. Ze Varunca er også et anbefalelsesværdigt sted, lille (7 borde), undseeligt (de tager ikke Visa og tjenerne taler ikke så godt engelsk), men autentisk portugisisk mad fra landet, der virkelig smager.

Smid lige en kommentar, ik'

Smid lige en kommentar, ik'