Gastromand.dk | 24. May 2016

Scroll to top

Top

6 kommentarer

Fish’n’ No Chips – the not so Nordic way

Fish’n’ No Chips – the not so Nordic way
avatar

Helt nordisk er det faktisk ikke og faktisk er det heller ikke chips med, men det er tæt på! Dog får vi nok svært ved at påstå, at vikingerne opfandt bulguren. Men det ændrer ikke ved, at de lyse nætter er begyndt og det betyder for vores vedkommende, at der kommer mere og mere fisk på menuen.

Egentlig er der jo altid sæson for fisk eller skaldyr, men for os, så hører det bare mere sommeren til – lyse nætter, sol, kølig hvidvin og fisk – det klinger godt ikke?

Vi er startet op på vores abonnement med Skagenfood igen og det betyder at der ikke er nogen undskyldning for at lade sig inspirere. Denne gang har vi valgt en ordning, hvor vi både får fisk og kød, så der går lidt mere Gastromand i den. Denne opskrift er som de fleste opskrifter med fisk virkelig enkelt og hurtigt at lave. Jeg synes ikke helt, at der var nok øl i den, så jeg erstattede halvdelen af vandet i den dej du skal lave til fisken med øl – det blev intet mindre en verdensklasse. Jeg har altid troet, at du skulle lave den helt store version med smeltet smør, cognac og stivpiskede æggehvider for at få en optimalt dej. Det er faktisk slet ikke tilfældet, du skal bare bruge øl nok – bum!

Frugt og grønt er jo ikke vores game på Gastromand - men nogle gange er det okay...

Frugt og grønt er jo ikke vores game på Gastromand – men nogle gange er det okay…

Tabboulehkrydderi - en arabisk blanding af krydderier...

Tabboulehkrydderi – en arabisk blanding af krydderier…

Jeg elsker bredbladet persille - there I said it!

Jeg elsker bredbladet persille – there I said it!

Nordic way: Fish N Chips
Forfatter: 
Forberedelsestid: 
Tilberedningstid: 
Total tid: 
Antal personer: 2
 
Ingredienser
Beignet dej
  • 600 gram mørksejfilet eller hvid fisk efter eget valg
  • 1 hvedemel·
  • 1 stor tsk bagepulver
  • 1 dl øl
  • 1 dl vand·
  • Et lille skud citron
  • Salt/peber
  • Vindruekerne olie
Tilbehør
  • 300 gram bulgur
  • 200 gram cherrytomater
  • 2 stk røde æbler
  • 1 stk agurk
  • 2 stk små rødløg
  • 1 lille bundt kviste bredbladet persille
  • 2 spsk Tabboulehkrydderi
  • 1 stk citron
  • 2 stk hjertesalat
  • En god jomfru oliven olie
Tilberedning
  1. Skyld fisken og skær den ud i mundrette bidder. Giv den en lille smule salt og lad den trække.
  2. Bland det resterende ingredienser til en tyk dej.
  3. Varm en pande op med olie - og der skal være en god del, det må gerne være 1-2 cm dækket på panden.
  4. Når panden er varm vender du fiskestykkerne i dejen og steger dem i 2-3 minutter på hver side.
  5. Giv dem lidt salt lige inden servering.
Tilbehør
  1. Vi starter lige med dette lidt specielle krydderier: Tabbouleh. Hvis du ikke har det så blander du 1 tsk spidskommen og ½ tsk koriander med 1 spsk sød paprika og 1 spsk friskkværnet peber. Knus det hele grundigt i en morder.
  2. Hæld bulguren i en skål med kogende vand over til det står til det dækker og lad den trække i 10 min. Hæld bulguren i en sigte så overskydende væde kan dryppe fra.
  3. Skær æbler og agurk i små tern og snit rødløg fint.
  4. Hak persillen og skær tomaterne i både.
  5. Bland det hele sammen med den let afkølede bulgur.
  6. Tilsæt god velsmagende ekstra jomfru olivenolie og citronsaft og smag det hele til med Tabbouleh - det smager meget af spidskommen, så hvis du ikke er til det - så holder du igen.

 

Møgsej klar til at blive beklædt med dej!

Møgsej klar til at blive beklædt med dej!

Masser af øl og denne gang påskeøl - mest fordi det var påske...

Masser af øl og denne gang påskeøl – mest fordi det var påske…

Verdensklasse...

Verdensklasse…

Nå ja, imens fisken blev lavet skulle jeg jo spise noget, så det blev til en stegning af de confiterede andelår som fulgte med til vores opskrift med kød. Ja faktisk var det jo en ret i sig selv, men hvilken mand kan ikke spise to stykker andelår imens de venter på næste ret?

Nå ja, jeg lavede også lige de confiterede andelår der fulgte med...

Nå ja, jeg lavede også lige de confiterede andelår der fulgte med…

Haps...

Haps…J

Reelt kan du jo skifte fisken ud præcis som det passer dig. Den helt traditionelle er her og den holder naturligvis også men tripple cooked fries til. Denne var lidt mere da der var salat til, dog med godt spark på krydderi-siden. Jeg kan godt garantere dig, at der er gevinst hvis du bruger dejen, som jeg lavede den – masser af øl, olie og salt så bliver det virkelig lækkert. Selv mine kræsne piger var helt vilde med det.

Hvad er din favorit fisk til Fish N Chips? 

Kommentarer

  1. Jan Christensen

    Hvor meget hvedemel skal der bruges til dejen?

    • Årh undskyld Jan! Det var en svipser – samme mængde ml som væde, så passer pengene, fandt du ud af det?

      • Jan Christensen

        Jep havde regnet med det var samme mængde :-)

  2. Jonathan B Jacobsen

    Kære GM
    Jeg har ikke testet opskriften – endnu. Men for en ægte gastromand kan det da ikke gå at overlade valget af fisk til ‘eget valg’?!?
    Her i huset er kulmule kongefisken til fish’n’chips (med eller uden chips…) – den har den helt rette saftigehed. Andre sværger til torsk eller kuller ud fra deres egne grunde – dem om det – men ligegyldigt er det ikke…

    • På ingen måde Jonathan, jeg har faktisk selv spist kulmule her til aften, det var nok mere for ikke at pådutte jeg et specifikt valg, I kan jo sagtens selv :-) Jeg har næsten altid brugt torsk, men andre fx kulmule er jo helt enestående, håber det blev godt!

Smid en kommentar

Vi er taknemlige for din vurdering af opskriften: