?>

Gastromand.dk | 9. December 2016

Scroll to top

Top

65 kommentarer

Confit de Canard – confiterede andelår

Webmasteren

Intet madsite uden en opskrift på confiterede andelår – eller confit de canard som er det oprindelige franske navn. Og hvad er mere nærliggende end at smide opskriften på bloggen op til Mortens aften? Nej jeg ved det heller ikke…

Confitering er oprindeligt en konserveringsmetode og kendes bedst fra netop andelår, men kan, som du måske har erfaret her på Gastromand, med fordel anvendes på andre typer kød – eksempelvis svinebryst.

konfiterede andelår (7)

Sprødstegte confiterede andelår – yum!

Prøv også: Langtidsstegt and – den til jul og Mortens aften

Konceptet confitering er kort fortalt at kødet koges ved svag varme i eget fedt for derefter at blive kølet ned i fedtet, som således “beskytter kødet mod omverdenen”. På denne måde kan det confiterede kød holde sig friskt lang tid i køleskabet og du har således det lækreste kød liggende, klar til at blive sprødstegt i ovn eller på pande, brugt i en cassoulet eller en über luksus confit de canard sandwich. En bivirkning ved confiteringen er i øvrigt at kødet bliver super mørt, samtidig med at det bibeholder en intens smag… Ikke verdens værste bivirkning:)

 

konfiterede andelår (8)

Server eksempelvis lårene sprødstegt med en saute af rodfrugter…

Da det kan være svært og dyrt at skaffe 1 liter andefedt, kan du med fordel benytte alternativt fedtstof – eksempelvis smør eller smagsneutral olie. Det giver ikke helt samme intense andesmag, men kan sagtens bruges.

Læs også: Rosastegt andebryst

Og sørg så i øvrigt for at lave rigeligt – man bliver hurtig afhængig af at have confiteret and liggende klar i køleskabet!

Well, her får du undertegnedes udgave af denne franske klassiker.

5.0 from 4 reviews
Confit de Canard - confiterede andelår
Forfatter: 
Kategori: Hovedret
Køkken: Fransk
Forberedelsestid: 
Tilberedningstid: 
Total tid: 
Antal personer: 4
 
Ingredienser
  • 6 andelår
  • 1 liter andefedt - alternativt rapsolie
  • 3 fed hvidløg
  • 3 stængler frisk rosmarin
  • Skal fra 1 økocitron
  • 1 spsk salt
  • 1 spsk sukker
  • Friskkværnet peber
Tilberedning
Dagen i forvejen: Saltning
  1. Soigner andelårene
  2. Gnid lårene godt ind i hakket hvidløg, rosmarin, citronskal, sukker, salt og peber
  3. Læg lårene i en frysepose og lad dem hvile i køleskabet i et døgns tid
På dagen: Confitering
  1. Børst krydderurter, citronskal, salt og peber af lårene
  2. Læg lårene i en passende gryde og dæk med fedtstof
  3. Lad lårene simre i olien i ca. 3 timer - jeg havde komfuret stående på 2/9 - alternativt smides gryden/et fad i ovnen under et stykke staniol ved ca. 90 grader
  4. Tag gryden af varmen
  5. Fisk lårene op af fedtstoffet og læg dem i en skoldet beholder
  6. Si fedtstoffet og hæld det over lårene
Noter og anretning
Lårene kan nu holde sig i køleskabet, da der intet ilt slipper ind til lårene. Lårene bliver tilmed bedre med tiden. Når du skal bruge lårene graver du dem blot op af fedtet og steger dem 10-15 min. i ovn eller på pande - nemmere bliver det sgu da ikke at få perfekte andelår!

konfiterede andelår (1)

Vores rub til lårene…

konfiterede andelår (2)

Lækre lår…

konfiterede andelår (5)

Lårene er knap så lækre når man lige har gravet dem ud af fedtet…

konfiterede andelår (6)

Men efter en tur på panden er det ren nydelse…

konfiterede andelår (4)

Rodfrugter, hvidløg, forårsløg, frisk rosmarin, salt og peber…

Kommentarer

  1. Stig Pedersen

    Har brugt opskriften flere gange.
    Andefedt får jeg i de mængder jeg har lyst til hos en lokal restauratør efter Mortens Aften og jul. Det koster kun en henvendelse et par dage før begivenheden og en afhentning et par dage efter:-)

  2. Lasse Vendelbo

    Kan andefedt genbruges, når man har lavet sin and? Jeg læste et sted, at det kan holde sig 2,5 måned i køleskabet :)

    • Det har jeg i hvert fald gjort flere gange Lasse:)

  3. Andefedt kan bestilles hos de fleste velassorterede slagtere.
    Ring og forhør dig hos din lokale slagter.
    Fik lidt over 1 L for 100,- Er godt givet ud ift smag.
    :)

  4. Ivan

    Her op til jul, kunne man lade det simre igennem og få en dejlig portion ande-rillette..det smager sindssygt godt og kan holde sig længe.

  5. mariann

    hej
    -min familie smagte i aftes confitterede andelår efter din opskrift, og de var tilfredse og lidt overraskede, – hvad var der mon forventet?
    -kunne det tænkes, at man- jeg – marinerer lårene i salt/sukker/peber og letkogte eller letsauterede svedsker+æbler for at få en “julesmag” på lårene?
    Har du prøvet samme fremgangsmåde med andebryster?
    Jeg fisker efter en afløser af den store andestegning til jul!
    mad-hilsen
    mariann hau

  6. Henning

    har lige været i bilka og købe andefedt 50 kr. kg.

Smid en kommentar

Vi er taknemlige for din vurdering af opskriften: