Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 28. marts 2024

Scroll to top

Top

6 kommentarer

Flamberet Peberbøf

Flamberet Peberbøf
Gastromand

Det er weekend – drengene kommer på besøg – hvad gør du? Du ryger ned til din slagter, ser ham dybt i øjnene, og beder ham hente de stykker oksefilet, som du ved han havde gemt til sig selv, og som ligger og hygger sig ude bagved. Du betaler prisen, og ser nu frem til en fantastisk aften med nedenstående maskuline ret.

Før du giver dig i kast med opskriften kan det dog anbefales at bruge 2 min. på at se følgende video:

Pris

4 personer, Pris: hvis du afsætter 200 kr. til bøf så skal du bruge ca. 275 kr. i alt, du kan selvfølgelig finde nogle billigere stykker kød).

Ingredienser

4 flotte entrecote
Masser af hel sort peber
Salt
2 dl cognac
5 dl kraftig kalvefond
3 dl fløde
1 spsk dijonsennep
En sjat soyasauce

Tilberedning

Bøfferne pudses smukt af og krydres med salt.
Hele peberkorn knuses halvgroft i en morter og bøfferne vendes i peberet, hvorefter de steges i smør iblandet lidt olie. Efter et par minutter på hver side hældes cognac på og der flamberes. Tag bøfferne af og hold dem varme.

Panden koges af med den gode kraftige kalvebouillon, og skal det blive rigtig godt, bør den være hjemmekogt. Tilsæt fløden og lad den koge lidt ind. Smag til med dijonsennep og soya. Kom bøfferne tilbage på panden og varm dem igennem.

Tilbehør

Tilbehøret er ikke det vigtigste her – kødet og saucen er i fokus. Tilbehør kunne være ca. 1,5 kg kartofler, som du koger i ca. 10 minutter i letsaltet vand. Herefter ridser du dem med en gaffel hele vejen rundt, lægger dem i et ildfast fad og overhælder dem med rigelige mængder oliven olie. Smid dem i ovnen til de er sprøde, ca. 45 minutter ved 200 grader.

Friske gulerødder som renses og koges i hønsebouillon, smør, friskhakket timian, peber, salt og lidt sukker. Snit dem i mundrette stykker og kog dem til de er møre, men gerne med lidt bid i.

En grøn salat og nogle fintsnittede skalotteløg bør også være med.

Det smager himmelsk og er simpelthen den ultimative herreret !

Velbekomme!

Lørdag aften – drengene kommer på besøg – hvad gør du? Du stryger ned til din slagter, ser ham dybt i øjnene, og beder ham hente de stykker oksefilet, som han havde gemt til sig selv, og som ligger og hygger sig ude bagved. Du betaler prisen, og ser nu frem til en fantastisk aften med nedenstående opskrift.

4 personer, Pris: hvis du afsætter 200 kr. til bøf så skal du bruge ca. 275 kr. i alt, du kan selvfølgelig finde nogle billigere stykker kød).

4 flotte entrecote
Masser af hel sort peber
Salt
2 dl cognac
5 dl kraftig kalvefond
3 dl fløde

1 spsk dijonsennep

En sjat soyasauce

Bøfferne pudses smukt af og krydres med salt.
Hele peberkorn knuses halvgroft i en morter og bøfferne vendes i peberet, hvorefter de steges i smør iblandet lidt olie. Efter et par minutter på hver side hældes cognac på og der flamberes. Tag bøfferne af og hold dem varme.

Panden koges af med den gode kraftige kalvebouillon, og skal det blive rigtig godt, bør den være hjemmekogt. Tilsæt fløden og lad den koge lidt ind. Smag til med dijonsennep. Kom bøfferne tilbage på panden og varm dem igennem.

Servering dertil kunne være ca. 1,5 kg kartofler, som du koger i ca. 10 minutter i letsaltet vand. Herefter ridser du dem med en gaffel hele vejen rundt, lægger dem i et ildfast fad og overhælder dem med rigelige mængder oliven olie. Smid dem i ovnen til de er sprøde, ca. 45 minutter ved 200 grader.

Friske gulerødder som renses og koges i hønsebouillon, smør, friskhakket timian, peber, salt og lidt sukker. Snit dem i mundrette stykker og kog dem til de er møre, men gerne med lidt bid i.

En grøn salat og nogle fintsnittede skalotteløg bør også være med.

Det smager himmelsk og er simpelthen den ultimative manderet!

Velbekomme.

Stik os en kommentar

Kommentarer

  1. Trillemor

    Vi prøvede denne opskrift nytårsaften. Det var fuldstændig fantastisk! Sikke en sovs – mums. Det hele spillede perfekt sammen – gulerødderne var lækre – det samme var kartoflerne – og bøffen – uha, det var godt med alt det peber. Vi forsøger det helt sikkert igen en anden gang. Tak for mange gode opskrifter

    • Tak TrilleMor – det betyder meget når vi får roser, det varmer i denne kolde tid!

  2. Casper Christiansen

    Kan man bruge andet slags kød end entrecoté? Jeg overvejer at bruge nogle gode ribeyes i stedet

    • Helt sikkert Casper, tror det bliver verdensklasse med et par ribeyes!

  3. Hej Rune – sikke et gammelt indlæg du er faldet over, det bringer minder frem. Tak for dine tips, mht. til sovsen mangler der så ikke lidt? Tilsætter du bare cognac og så er det det hele? Ikke at jeg betvivler at det vil blive en maskulin sovs :-)

  4. Hej! altid godt med flamberede pebber bøffer.

    Jeg plejer at lave dem på en lidt anden måde:

    – Bøfferne, godt vendt i den grov-kvernede pebber fra moter.

    – Varm en pande op (IKKE en non-stick, bøfferne skal side fast!) på medium/høj varme, godt med smør og en klat olie også.

    – smæk bøfferne på, og lad være med at ryk på dem – de her bøffer skal sætte sig fast! hæld gerne lidt af smør/olie blandingen over resten af bøffen. 1-2 min, efter tykkelse, på hver side

    – Smæk de sataner i stanniol så de kan trække (alle ved en god bøf får kort stegetid, og så trækker i 5 min)

    – skrab panden godt så du får alt det gode kød der har sat sig fast, løsnet op.

    – Tilsæt conganc og flamber – lad flammerne dø ud mens du stille og roligt “vipper fra side til side”

    – Lav sovsen ud fra den lækre flamberede blanding der har deglazed panden på fineste vis

    når sovs og det hele er klar og har den ønskede tykkelse, smæk bøfferne op i sovsen i 20 sekunder for lige at få varmen, og rigtig blive sovset.

    kæmpe success hver gang – husk at tage bøfferne ud af køleskabet en times tid før stegning – salt dem gerne mens de ligger og venter på de skal tilberedes.

Smid en kommentar