Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 19. april 2024

Scroll to top

Top

44 kommentarer

Hjemmelavet karrysalat

Hjemmelavet karrysalat
Aarhusianeren
Dine sild, hjemmee-marinerede eller ej, fortjener en hjemmelavet karrysalat

Skal du ha’ marinerede sild, skal du også ha’ hjemmelavet karrysalat – og det er heldigvis hurtigt og nemt at lave selv.

Denne opskrift på karrysalat med æble og æg lavede vi i forbindelse med smagning af brændevine, hvor sildene naturligvis også var på bordet. Ingen snaps uden sild, ingen sild uden snaps!

Den hjemmelavede karrysalat er perfekt til julefrokostbordet eller påskefrokosten, hvor de marinerede sild også kommer på bordet.

Det er virkelig lækkert med en god skive friskbagt rugbrød, god smør, nogle gode marinerede sild, og så en stor skefuld har den hjemmelavede karry salat. Naturligvis toppet med lidt løg og et perfekt kogt æg.

Læs også: Hjemmelavet hønsesalat

Læs også: Hjemmelavet æggesalat

Læs også: Opskrift på hjemmelavet mayonnaise

Hjemmelavet karrysalat

Dine sild, hjemmee-marinerede eller ej, fortjener en hjemmelavet karrysalat
4.39 fra 77 stemmer
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 15 minutter
Samlet tid: 20 minutter
Ret: Frokost
Køkken: Dansk
Antal: 6
Kalorier: 250kcal
Forfatter: Gastromand.dk

Ingredienser

  • 1-2 æg
  • 2 drueagurker
  • 1 spsk. kapers
  • 1 lille æble
  • 2 skalotteløg
  • 2 spsk god mayonnaise gerne hjemmelavet
  • 1,5 dl cremefraiche ell. fromage frais
  • 2 tsk karry
  • evt. gurkemeje til at justere farven
  • salt
  • peber

Sådan gør du

  • Kog æggene til de er hårdkogte, lad dem køle af, pil dem (kog gerne flere som ekstra tilbehør)
  • Hak æg, agurker, æble i cirka lige store stykker, ikke for store.
  • Hak løgene fint
  • Bland fyldet sammen med de resterende ingredienser
  • Smag til med salt og peber

Nutrition

Calories: 250kcal
Har du prøvet opskriften?Del din bedømmelse og fortæl os om det på Instagram via @gastromanddk og #gastromand!
En lille sildemad med karrysalat er ikke dumt…

Velbekomme! Hvordan laver du din karrysalat?

Stik os en kommentar

Kommentarer

  1. Brian Hemberg

    5 stars
    den er fantastisk og mega let at lave, jeg køber det aldrig færdiglaver mere

  2. Katja

    Jeg tænker jeg vil prøve at lave denne karrysalat til julefrokost,
    Men bliver lidt i tvivl i forholdet til de har kapers. Nu har jeg aldrig arbejdet med kapers før. Skal de halveres el bare blandes hele i?

  3. Carina

    5 stars
    Leverposten,for at hakke det fint, skal det i en kødhakker? Har den gl.dags håndsving.
    Hvordan blir det flydende?

  4. René

    Har lavet den til påskefrokost – super lækkert

  5. Martin Nielsen

    5 stars
    Bedste karrysalat jeg har smagt til dato.
    Bliver lavet for anden gang i dag til familien 😁

  6. Siri

    5 stars
    BEDSTE karrysalat, som igen i år skal score roser til julefrokosten :) Tak for at dele magien

  7. Karina Bo

    4 stars
    Jeg har lige lavet en portion, efter en pludselig indskydelse . Så nu er jeg spændt på, om familien ” mangler” købeudgaven .???

    Den smager godt og er super nem at lave .. og havde da heldigvis alle ingredienserne, selv de hj syltede drueagurker ?)

    Tak for alle jeres lækre opskrifter, jeg søger altid her først ❤

  8. Lone Jensen

    5 stars
    Super lækker, også uden æbler, som jeg ikke lige havde på lager ?

  9. Lone

    5 stars
    Super lækker, også uden æbler, som jeg ikke lige havde på lager.

  10. Lisa

    5 stars
    Jeg har lavet den til 14 personer i morgen. Den er rigtig god og sprød. Håber gæsterne siger det samme, men mon ikke :). Tak!

    • Tak for din kommentar, vi hører gerne om gæsterne også var tilfredse :)

  11. Lisbet

    5 stars
    Jeg havde ikke creme fraiche, men brugte i stedet græsk yoghurt 10%, den blev virkelig lækker. Det er ikke sidste gang, jeg bruger den opskrift.

  12. Vingummibamsen

    5 stars
    Den smager RIGTIG godt. Hvor lang tid kan sådan en fætter holde sig i køleskabet? Jeg tænker på om det betyder noget, når der er hakkede æg i?

    • Godt at høre Vingummibamsen (??)! Jeg vil mene at den sagtens kan holde sig 3-4 dage i køleskab.

  13. Anita Birgitte Nielsen

    Kjempegod karrysalat, med hilsen fra Norge:-)

  14. Camilla

    Jeg synes selv den er super god. Har lige lavet den i dag og den er blevet godkendt af min mand c’,”)

    Så bliver testen i morgen da vi skal til julefrokost ved svigerfamilien.

    Skal nok vende tilbage med tilbagemeldningerne.

  15. Lea

    5 stars
    Tog et sats. Har nu lavet karrysalaten til 40 prs. Og den smager fantastisk! Tusind tak

    • Det var da ikke et sats, men et godt valg. Tak for de pæne ord.

  16. Kasper

    4 stars
    I min karrysalat gør jeg følgende:

    1/2 Mayo -1/2 creme fraish blandes sammen og røres med rigelig god karry.
    Derefter tilsættes gode syrlige æbler, syltede asier, syltede drueagurker, syltede ‘appetit agurker fra Beavais’ rødløg og purløg – altsammen i fine tern. Mængderne afhænger af portionen størrelse, men ca lige meget alt det syltede, og dobbelt op på æblerne.

    Æggene holder jeg ved siden af :o)

    • 5 stars
      Du har helt ret, hvis der alligvel er frisk kogte æg ved siden af, kan de udelades i karrysalaten.

  17. Steffen

    Det er jo så tæske let… Og smager 100% bedre end købe salat…. Super opskrift..

  18. 5 stars
    Tak for en skide god opskrift – ik’ så meget pis.

  19. 5 stars
    …and thats how its done! :)

Smid en kommentar

Opskrift Vurdering