Gastromand.dk | 30. September 2016

Scroll to top

Top

47 kommentarer

Hjemmelavet kartoffelsalat – den eneste opskrift du behøver

Webmasteren

Vi danskere elsker kartofler i alle afskygninger og kold kartoffelsalat er ingen undtagelse. Denne misforståede og mishandlede ret er vel et lige så fast indslag til de danske grillmiddage, som kartoflerne i de færdigkøbte salater fra Flensted, K-salat, Gråsten m. fl. er slatne.

Men kartoffelsalat behøver ikke være lig med E-numre og dårlig smag!

Prøv den til: Flere suveræne grillopskrifter 

Prøv også kartoffelsalaten til de suveræne hjemmelavede spareribs <– Du vil ikke fortryde det! 

 

 

Prøv også: Porchetta – nemt og suverænt på grillen!

Er du læser her på Gastromand, er du formentlig allerede blevet omvendt mht. mayonnaise, bearnaise sauce osv. og her får du mit bud på en suveræn “grundkartoffelsalat”, som er blevet perfektioneret gennem de seneste mange grillsæsoner. Den kolde kartoffelsalat kan så efterfølgende tunes med diverse råvarer.

Læs også: Verdens bedste kartoffelsalat? <<– Prøv den!

 

5.0 from 5 reviews
Den ultimative kartoffelsalat til grillsæsonen
Forfatter: 
Kategori: Tilbehør
Forberedelsestid: 
Tilberedningstid: 
Total tid: 
Antal personer: 4
 
Som med så mange andre retter ligger hemmeligheden i råvarerne - nye kartofler er altså et must!
Ingredienser
  • 1 kg. nye danske kartofler
  • En håndfuld radiser
  • 3 forårsløg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 bundt purløg
  • 2 spsk. hjemmelavet mayonnaise
  • 4 spsk. cremefraiche - så fed som din samvittighed tillader
  • 2 spsk. æbleeddike el. lign.
  • sukker
  • salt
  • friskkværnet peber
Tilberedning
Kartofler
  1. Skrub eller pil kartoflerne og kom dem i letsaltet vand
  2. Bring kartoflerne i kog, skru ned indtil kartoflerne koger let og lad dem koge i ca. 10 min. eller til de er møre.
  3. Hæld vandet fra kartoflerne, skær dem i ikke alt for små stykker og stil dem i fryseren eller køleskabet mens du tilbereder dressingen
Dressing
  1. Skær radiserne i tynde skiver og læg dem i iskoldt vand
  2. Hak forårsløg, hvidløg og purløg
  3. Bland mayo, cremefraiche, og eddike og smag til med sukker, salt og peber - dressingen må gerne være lidt sur/sød/salt i smagen
Samle samle
  1. Vend forsigtigt kartoflerne i dressingen og gør efterfølgende det samme med løg og radiser.
Noter og anretning
Jeg er tilhænger af, at kartoffelsalat ikke er alt for koldt og heller ikke alt for fed, men det er nok en smagssag. Som sagt kan du også tune ovenstående med diverse råvarer - her er nogle af mine favorit extras: - Kapers - Cornichoner - Rå grønne asparges - Solmodne tomater - Agurk - Dild Server kartoffelsalaten til en go' grillpølse eller en saftig svinekotelet!

 

Prøv også: Hjemmelavet coleslaw

 

Kartofler i skålen og kød på grillen…

Smagsindtryk

Prøv at lege lidt med de forskellige smagsindtryk henover sommeren og find frem til din favoritblanding…

  • Salt: Kapers, Cornichoner
  • Surt: Æbleeddike, tomater, cornichoner
  • Sødt: Sukker – daaaaah
  • Bittert: Radiser
  • Umami: Kartofler
  • Sprødt: Løg, radiser og andre grøntsager
  • Blødt: Resten…

Velbekomme!

Hvordan laver du din kartoffelsalat?!

Kommentarer

  1. Susanne V.

    FANTASTISK lækker kartoffelsalat! Vi bruger udelukkende denne opskrift hver gang! :D Vi bruger altid flg. extras (som der også bliver foreslået i opskriften): tomater, friske asparges, agurk – giver en super smag sammen med det øvrige i opskriften.

    Jeg vil også lige benytte lejligheden til at sige TAK for en super god hjemmeside! Vi har brugt opskrifterne her på gastromand rigtig mange gange – og ærligt har vi aldrig smagt bedre spaghetti bolognese, kartoffelsalat, pulled pork etc. etc.! :P

  2. Marianne

    Vi er stor fan af denne side, karfoffelsalat, hjemmelavet burger m.m. Prøv det
    Så tak for gode opskrifter

  3. Jeanette Sellerup Mørk

    Super lækkert.
    Børnene elsker den.så den kommer sikkert på menuen igen

  4. Jimmi Mathiasen

    Det minder ganske meget om hvad jeg selv bruger i en kartoffelsalat. Dog er jeg helt uenig mht kartoflernes afkøling. Jeg hælder selv vandet fra og stiller dem så under emhætten, så de damper af på fuld skrue. På den måde fordamper vandet fra så de ikke smager så vandet, plus konsistensen af kartoflen bliver langt bedre. Derefter skal de køles og være helt kolde før de blandes sammen med dressing.

    Men igen det jo smag og behag :)

Smid en kommentar

Vi er taknemlige for din vurdering af opskriften: