Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 29. marts 2024

Scroll to top

Top

83 kommentarer

Hjemmelavet kartoffelsalat – den eneste opskrift du behøver

Hjemmelavet kartoffelsalat – den eneste opskrift du behøver
Som med så mange andre retter ligger hemmeligheden i råvarerne - nye kartofler er et must!

Vi danskere elsker kartofler i alle afskygninger og kold kartoffelsalat er ingen undtagelse. Denne misforståede og mishandlede ret er vel et lige så fast indslag til de danske grillmiddage, som kartoflerne i de færdigkøbte salater fra Flensted, K-salat, Gråsten m. fl. er slatne.

Men kartoffelsalat behøver ikke være lig med E-numre og dårlig smag!

Prøv den til: Flere suveræne grillopskrifter 

Prøv også kartoffelsalaten til de suveræne hjemmelavede spareribs <– Det vil du ikke fortryde! 

Prøv også: Porchetta – nemt og suverænt på grillen!

Er du læser her på Gastromand, er du formentlig allerede blevet omvendt mht. mayonnaise, bearnaise sauce osv. og her får du mit bud på en suveræn “grundkartoffelsalat”, som er blevet perfektioneret gennem de seneste mange grillsæsoner. Den kolde kartoffelsalat kan så efterfølgende tunes med diverse råvarer.

Pep din grillaften op med lækre specialøl fra Bottle&Can

Hjemmelavet kartoffelsalat – den eneste opskrift du behøver

Som med så mange andre retter ligger hemmeligheden i råvarerne – nye kartofler er et must!
4.30 fra 110 stemmer
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 10 minutter
Samlet tid: 30 minutter
Keyword: grillmad, kartoffelsalat, kartofler
Antal: 4
Forfatter: Gastromand.dk

Ingredienser

  • 1 kg. nye danske kartofler
  • 1 håndfuld radiser
  • 3 forårsløg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 bundt purløg
  • 4 spsk. hjemmelavet mayonnaise alternativt Hellmann's
  • 4 spsk. cremefraiche – så fed som din samvittighed tillader
  • 2 spsk. æbleeddike el. lign.
  • sukker
  • salt
  • friskkværnet peber

Sådan gør du

Kartofler

  • Skrub eller pil kartoflerne og kom dem i letsaltet vand
  • Bring kartoflerne i kog, skru ned indtil kartoflerne koger let og lad dem koge i ca. 10 min. eller til de er møre.
  • Hæld vandet fra kartoflerne, skær dem i ikke alt for små stykker og stil dem i fryseren eller køleskabet imens du tilbereder dressingen

Dressing

  • Skær radiserne i tynde skiver og læg dem i iskoldt vand
  • Hak forårsløg, hvidløg og purløg
  • Bland mayo, cremefraiche, og eddike og smag til med sukker, salt og peber – dressingen må gerne være lidt sur/sød/salt i smagen

Samle samle

  • Vend forsigtigt kartoflerne i dressingen og gør efterfølgende det samme med løg og radiser.
Har du prøvet opskriften?Del din bedømmelse og fortæl os om det på Instagram via @gastromanddk og #gastromand!

Jeg er tilhænger af, at kartoffelsalat ikke er alt for koldt og heller ikke alt for fed, men det er nok en smagssag. Som sagt kan du også tune ovenstående med diverse råvarer – her er nogle af mine favorit extras:

  • Kapers
  • Cornichoner
  • Rå grønne asparges
  • Solmodne tomater
  • Agurk
  • Dild

Server kartoffelsalaten til en go’ grillpølse eller en saftig svinekotelet!

Prøv også: Hjemmelavet Coleslaw

Kartofler i skålen og kød på grillen…

Smagsindtryk

Prøv at lege lidt med de forskellige smagsindtryk henover sommeren og find frem til din favoritblanding…

  • Salt: Kapers, Cornichoner
  • Surt: Æbleeddike, tomater, cornichoner
  • Sødt: Sukker – daaaaah
  • Bittert: Radiser
  • Umami: Kartofler
  • Sprødt: Løg, radiser og andre grøntsager
  • Blødt: Resten…

Velbekomme!

PRØV OGSÅ: Verdens bedste kartoffelsalat? 

Hvordan laver du din kartoffelsalat?!

Stik os en kommentar

Kommentarer

  1. Dejlig opskrift. Radiser og cornichoner i forsigtig mængde. Mener selv, at humlen ligger i en god hjemmesmagt mayo med fraiche. Der kan man virkeligt styre smagen derhen hvor man selv bliver glad. Gode pillede kartofler gør den god og “snasket” i ganen. Frikadeller? Jasguda! Men det er jo en helt anden historie. Glædelig Jul derude :-)

  2. Britta

    Mit Svar til Karen
    Lav dressingen og rigeligt af den, konsistensen når du har blandet med krydderier, eddike osv. skal være ca. som 18% creme fraiche, bland så hele molevitten sammen husk rigeligt dressing, lad trække i køleskab gerne natten over, har du dressing til overs gem det i en skål, synes du salaten er lidt for tør når du serverer, så put mere dressing i.
    God fornøjelse
    Britta

  3. Karen pedersen

    Hvorfor skal kartofler lægges i vand efter kog?

    Spøgrsmål:
    Bliver denne dressing flydende?
    Det er fordi, når jeg laver k-salat, bliver den for kompakt efter kartofler er blandet i. (Kartofler suger væsken) Hvorfor jeg generelt kommer kartofler i, lige i sidste øjeblik
    Må jeg høre fra dig/Jer…tak 🤩💐

  4. Luanna

    5 stars
    Wauw det her er min nye go to kartoffelsalat!! Den er helt eminent 🤩🤩

  5. Jacob Andreasen

    5 stars
    Perfekt kartoffelsalat👌

Smid en kommentar

Opskrift Vurdering