Gastromand.dk | 26. April 2017

Scroll to top

Top

54 kommentarer

Hjemmelavet mayonnaise – så nemt er det!

Hjemmelavet mayonnaise – så nemt er det!
Webmasteren

Hvad man ikke har i hovedet må man have i benene. Nød lærer nøgen kvinde at spinde osv. osv.

Forleden dag lærte min glemsomhed mig at lave mayonnaise, da der skulle ses fodbold og spises Club Sandwich. Efterfølgende må jeg erkende, at jeg fremover kommer til at spise alt for meget mayonaise og det bliver hjemmelavet fremover!

Prøv også: Hjemmelavet bearnaise

 

4.4 from 12 reviews
Hjemmelavet mayonnaise
Forfatter: 
Kategori: Tilbehør
 
Ingredienser
  • 2 æggeblommer
  • 1 tsk. go' sennep
  • 1 tsk. rødvins-, æblecider-, eller anden eddike
  • Salt og friskkværnet peber
  • Ca. 2 dl. rimelig smagsneutral olie
Tilberedning
  1. Æggeblomme, sennep, eddike, salt og peber piskes sammen
  2. Olien tilsættes lidt ad gangen og mayo'en piskes indtil olien er optaget i blandingen.
  3. Bliver mayonnaisne for tyk undervejs piskes der nogle dråber vand eller eddike i
  4. Smag til med salt, peber, sennep og eddike

 

Er du den dovne type (og indehaver af en Bamix), kan du vælge at smide alle ingredienser i et røreglas og lade Bamix’en dertil egnede klinge gøre arbejdet på 5 sekunder!

Herefter kan mayo’en bruges som den er, varieres i det uendelige eller du kan benytte den i dine yndlingsopskrfiter – her er nogle hvor den hjemmelavede gør sig særligt godt:

Kommentarer

  1. Tine

    @Martin

    Fejlen var måske, at du kom det i en skål og ikke i et mindre glas/blenderglasset?

    Jeg har ikke forstand på det, men det er det eneste, jeg kan se, du har gjort forskelligt fra andre.

    Hilsen
    Tine

Smid en kommentar

Vi er taknemlige for din vurdering af opskriften:  

%d bloggers like this: