Gastromand.dk | 25. October 2014

Til toppen

Top

4 Kommentarer

Italienskglaseret lam, asparges, små gulerødder og pastinakcreme

Italienskglaseret lam, asparges, små gulerødder og pastinakcreme
avatar

Endnu en omgang påskelam i alternativ udgave – lammeculotte ER altså bare lækkert – mørt og med en tilpas smag af lam uden det bliver for meget. Jeg vil vove den påstand, at du sagtens kan servere lammeculotte for de uvidende der påstår, at de ikke kan lide lam (det smager jo af uld…?) Ja og så passer det jo perfekt til påske og forår i al almindelighed.

Anretning #1

Følgende blev flækket sammen i onsdags på ca. 30 minutter men lignede og smagte noget, der havde taget meget længere tid (man må godt rose sig selv her på Gastromand…). Jeg udelukker dog ikke, at der var en anelse held involveret i stegningen af kødet:-)

Nu er der altså ingen undskyldning for ikke at servere lam i påsken!

Pris

Ca. 100 kr. for 2 personer

Italienskglaseret lam, asparges, små gulerødder og pastinakcreme
Forfatter: 
Kategori: Hovedret
Forberedelsestid: 
Tilberedningstid: 
Total tid: 
Antal personer: 2
 
Ingredienser
Lam
  • 2 lammeculotter
  • 2 fed hvidløg
  • Et par stilke frisk timian
  • En sjat soya
  • 2 spsk. sukker eller 1 spsk. honning
  • 1 tsk. salt
  • Lidt friskkværnet peber
Pastinakcreme
  • 3 pastinakker
  • 1 håndfuld timian
  • Ca. ½ l sødmælk
  • Lidt eddike
  • Citronsaft
  • Salt
  • Peber
Garniture
  • 1 bundt asparges – franske hvis du ikke er så heldig at kunne få fat i danske
  • 1 stor håndfuld små gulerødder
  • Ca. 5 stængler frisk timian
  • Olie
  • Salt
Tilberedning
  1. Start med lammet.
Lam
  1. Tænd ovnen på 225 grader
  2. Bland alle ingredienser med undtagelse af lam
  3. Marinér lammet i 1-24 timer (alt efter hvor lang tid du har)
  4. Smid lammet i et ovnfast fad og brun det i ovnen ved de 225 grader i 7-8 minutter – gå herefter over til pastinakcremen
  5. Efter 7-8 minutter tages lammen ud og stilles til at hvile i ca. 10 minutter
  6. Smid den herefter tilbage i ovnen i 15 minutter
  7. Lad hvile ca. 5 minutter før udskæring og servering
Pastinakcreme
  1. Skræl pastinakker og skær dem i grove stykker
  2. Smid dem i en lille gryde og dæk med sødmælk
  3. Lad pastinakkerne simre i ca. 20 minutter til de er møre
  4. Si sødmælken fra – men gem mælken!
  5. Op i en blender med pastinakken – blend og tilsæt lidt mælk af gangen
  6. smag til med lidt eddike, citron, salt og peber – den må gerne være lidt salt i smagen
Garniture
  1. Sæt en stor gryde med vand over til kogning
  2. Vask gulerødderne grundigt
  3. Knæk enderne af aspargesene
  4. Lad dem dryppe af
  5. Varm en pande godt op
  6. Smid et skvæt god oliven- eller raspolie på panden og herefter gulerødderne
  7. Efter 5 minutter tilsættes lidt salt og timiankvistene
  8. Tag gulerødderne af varmen
  9. Smid aspargsene i det kogende vand sammen med lidt salt
  10. Kog aspargesene i 2-3 minutter
  11. Tag dem herefter op af vandet og overhæd dem evt. med koldt vand i et par sekunder
Noter og anretning
Jeg forsøgte mig med et par forskellige anretninger – du kan jo selv vurdere nedenfor om nogen af dem fungerede:)

I like it pink…

Patinakcreme smurt ud på en varm tallerken, herpå asparges og gulerødder…

 

Anretning #2

Vin

Jeg har ikke selv prøvet den, men har hørt godt om en græsk rødvin fra HJ Hansen, som skulle passe perfekt til eksempelvis lam og som Søren Frank i øvrigt har givet karakteren 6/6.

Velbekomme!

Kommentarer

  1. Så har du lige reddet min weekendmenu hjem – godt gået! Og ja, den græske vin høster tydeligvis roser over alt nu, det er lidt spøjst. Hvis nogen prøver den, så kom med lidt noter…

  2. Og så tænker jeg lige igen… Hvordan kan folk sige, at det smager af “uld” og “våde dyner” – personligt har jeg aldrig smagt på nogen af delene, så det undrer mig – ja endda ryster mig i min grundvold! Prøv for pokker den kære Webmasters opskrift ovenstående, jeg fik den skudt af igår – og det holder altså… PS: Føtex har vist tilbud på ovenstående lam ugen ud…

Smid lige en kommentar, ik'

Smid lige en kommentar, ik'