Gastromand.dk | 31. August 2015

Scroll to top

Top

50 kommentarer

Den perfekte Roastbeef – opskriften du har ledt efter!

Roastbeef (2)
avatar

Hvad skal vi med en opskrift på noget så kedeligt som roastbeef på Gastromand – tænker du… Jo det skal jeg fortælle dig: Jeg kunne ikke finde opskriften på den perfekte roastbeef på nettet, hvilket formentligt betyder, at det kan du heller ikke.

Hånden på hjertet, vi danskere gør ikke nok ud af vores roastbeef. Hvis vi ser på det engelske folk, som ellers ikke er specielt kendte for deres mad, hvilket i øvrigt er en skam – men det er en helt anden diskussion, så har de en smuk tradition for at spise “Roast beef with all the trimmings” som de så fint kalder det. Dette foregår gerne en søndag eftermiddag i efterårs eller vinterhalvåret, hvor der lige som nu er tidligt mørkt og indbudt til at spise tungt og godt! Her serveres roasten med fx hasselback kartofler med rigelige mængder olie, gulerødder a la creme og deres Yorkshirepuddings naturligvis med en god “gravy” til – se det er altså en tradition som vi her på Gastromand forstår!

 

Roastbeef (2)

Sådan skal en roastbeef se ud, hvis du spørger mig…

 

Men nu er vi jo i Danmarks, men om du spiser din roastbeef kold på et stykke friskt rubgrød med hjemmelavet remoulade og ristede løg til frokost eller varm som en del af en hovedret hvor vi kunne lade os inspirere af englænderne, er dog helt enige om, at der er noget fascinerende ved de tynde, runde skiver rosa kød – på trods af, at de roastbeefs du kan købe i supermarkedet sjældent er lavet på de møreste udskæringer – så meget desto mere grund til at tilberede din roast nænsomt!

Læs også: Hjemmelavet kartoffelsalat – den eneste opskrift du behøver!

Vil du være sikker på en mør roastbeef, køber du naturligvis et stykke oksefilet og snører op.

 

Roastbeef (3)

Ready to roast…

Selvom opskriften ser halvlang ud, er det altså ekstremt simpelt, så læs du bare videre:)

Tak til min svigerfar for inspiration!

4.8 from 8 reviews
Perfekt stegt Roastbeef
Forfatter: 
Forberedelsestid: 
Tilberedningstid: 
Total tid: 
Antal personer: 4
 
Ingredienser
  • 0,8-1 kg roastbeef
  • 1 stort løg
  • Et par laurbær og evt. enebær
  • ¼ l vand
  • ¼ l piskefløde
  • Smør
  • Kulør
  • Salt
  • Friskkværnet peber
Tilberedning
Før
  1. Ca. 3 timer før forventet spisetid, tager du den steg ud af køleskabet
  2. Salt stegen med ca. 1 tsk. salt og lad stegen stå ved stuetemperatur 30-60 min.
  3. Dub evt. stegen tør med et stykke køkkenrulle eller et rent viskestykke
Under
  1. Varm en pande op på fuld skrald
  2. Giv panden et skvæt olie
  3. Brun stegen hele vejen rundt, mens du giver den en omgang salt og peber
  4. Når stegen er brunet lægges den i en stegegryde
  5. Panden koges af med lidt vand, som hældes ved stegen
  6. Tilsæt løg, vand, laurbær og evt. enebær
  7. Læg låg på og lad stegen stå og simre til dit stegetermometer viser 55 grader
Efter
  1. Tag stegen op af gryden og stil den til side og lad den hvile utildækket 20-30 min.
  2. Mens stegen hviler fisker du løg, laurbær og evt. enebær op af vandet
  3. Tilsæt noget oksefond/bouillon og fløden og lad saucen simre mens stegen hviler
  4. Giv saucen lidt kulør
  5. Smag saucen til og jævn eller monter den, hvis du finder det nødvendigt
Noter og anretning
Umiddelbart før servering kan du varme en pande op - denne gang med en god klat smør, som du lader bruse af Steg roastbeefen i smøret og skær ud På denne måde giver du dels roasten noget smag, stegeskorpe og lidt varme

 

Roastbeef (4)

Roastens tur i stegegryden…

 

Ja nu tænker du nok – hvor pokker er tilbehøret, valgte jeg bare at fortære denne steg uden tilbehør, svaret er naturligvis ikke! Den blev da ledsaget af en kraftig oversøisk amerikansk carbernet, alt andet ville da være ganske ublu. Men grøntsagerne fik altså lov at holde fri i dag, sådan spiser en Gastromand nemlig – husk det derude! Men det kunne da være interessant at høre hvordan I vælger at tilberede jeres roastbeef derude?

 

Roastbeef (1)

En sidste tur på panden før servering…

 

VELBEKOMME OG SELV TAK!

Kommentarer

  1. Søs

    Sous vide udgaven lyder spændende at prøve.
    Spm er; kan jeg bruge alm frysepose eller hvad bruger jeg?

  2. Troels Hansen

    Hvad skal ovnen mon stilles på?

  3. Jenny

    Jeg afprøvede opskriften her i går, og resultatet var en perfekt ensfarvet steg.

    Men det tager ca. 2 timer i stegegryden, og jeg havde jo skelet til andre opskrifter, hvor en roastbeef, får 20-30 min #senaftensmad #kartoflernemåvendte #godtjegikkelaverbearneiss ;-)

  4. Gitte

    Jeg har afprøvet opskriften i dag og det virker rigtig godt. Havde ingen laurbærblade, men til gengæld fik den et skvæt øl. Ros fra gæsterne :)

Smid en kommentar

Vi er taknemlige for din vurdering af opskriften: