Gastromand.dk | 29. June 2016

Scroll to top

Top

Ingen kommentarer

Suveræn Smørrebrød: Pandestegt rødtunge, dildnaise og rejer

Suveræn Smørrebrød: Pandestegt rødtunge, dildnaise og rejer
avatar

Så er vi nået til 2. akt i Restaurant Kronborgs Smørrebrødsmenu- en fræk opgraderet version af en all-time classic: Fiskefiletten!

I Restaurant Kronborgs hyggelige kælderlokale vil man, under hele Copenhagen Cooking, servere en klassisk smørrebrødsmenu med temaet ”Taste of Copenhagen” og vi har overtalt dem til, at dele opskrifterne med jer.

Den komplette menu ser således ud:

 ~

Hjemmesaltede sild, serveret med ”smilende” æg og en creme af æbler og purløg
Pandestegt rødtungefilet med dildnaise og håndpillede rejer
Rørt tatar, toppet med rå æggeblomme, svampe og gulerodschips
Rød løber fra Arla Unika med hybenkompot

~

Som sagt er det nu tid til, at give fiskefiletten en overhaling. Rødspætten er erstattet af rødtungen, som netop nu er i sæson…Den udskiftning er der vidst ingen der brokker sig over, er der? Rødtungen får lov til, at hygge sig med en dildnaise og en håndfuld rejer.

 

2015.Rødtungefilet med dildnaise_Restaurant Kronborg i København_02

 

Her skal vi naturligvis have en frisk dildsnaps i det lille glas og en sprød, let bitter New York Lager med et strejf af blomster fra Nørrebro Bryghus i det store.

 

Smørrebrød: Pandestegt rødtunge, dildnaise og rejer
Forfatter: 
Kategori: Smørrebrød
Køkken: Danish
Antal personer: 10
 
Ingredienser
Rødtunge
  • 10 rødtungefileter
  • 4-5 spsk. smør
  • Groft rugmel
  • Salt & peber
  • 10 skiver groft rugbrød og smør
”Dildnaise”
  • 3-4 dl mayonnaise, gerne en smagsfyldt hjemmelavet mayonnaise
  • 2 bundt dild
Pynt
  • 60-70 grønlandske rejer, pillede
  • 10 citronbåde
  • 10 friske dildkviste
Tilberedning
  1. Vend rødtungefileterne i rugmel og drys lidt salt og peber på.
  2. Steg fileterne i smør på middelvarm pande – de skal have to minutter på hver side, så de stadig er saftige.
  3. Skyl dilden og hak den fint. Rør den hakkede dild i mayonnaisen.
Anretning
  1. Når du serverer rødtungefileterne, kan du enten arrangere dem på det smurte brød.
  2. Eller – som Restaurant Kronborg - portionsanrette rødtungefilterne på en tallerken og lade dine gæster selv smøre brødet.
  3. I begge tilfælde hælder du ”dildnaisen” i en sprøjtepose og dekorerer rødtungefileterne med ”dildnaisen”, citronbådene, dildkvistene og rejerne.
TIP
  1. Hvis du bruger købemayonnaise, så smag den til med et par spiseskefulde sennep, salt og peber.

 

2015.Rødtungefilet med dildnaise_Restaurant Kronborg i København_03

Smid en kommentar

Vi er taknemlige for din vurdering af opskriften:  

%d bloggers like this: