Gastromand.dk | 30. June 2016

Scroll to top

Top

65 kommentarer

Hjemmelavede pommes frites – perfekte Triple cooked fries

Hjemmelavede pommes frites – perfekte Triple cooked fries
avatar

Hvad er bedre til en herremiddag end en perfekt bøf, hjemmelavet bearnaise og sidst men ikke mindst: Hjemmelavede perfekt sprøde pommes frites?! Ikke meget vel;-)

 

Server bearnaise saucen til en omgang hjemmelavede frites og den bedste bøf du kan finde…

 

Advarsel! Som det er tilfældet med hjemmelavet bearnaise, kan du aldrig gå tilbage, når først du har prøvet hjemmelavede “triple cooked” pommes frites!

4.3 from 4 reviews
Hjemmelavede pommes frites - "Triple cooked fries"
Forfatter: 
Kategori: Tilbehør
 
Ingredienser
  • Bagekartofler – almindelige store kartofler kan selvfølgelig også bruges!
  • Mindst 2 liter rapsolie – solsikkeolie burde også kunne bruges – oliven er NO GO!
  • Salt i rigelige mængder
Tilberedning
  1. Vask kartoflerne
  2. Skær dem i passende størrelse pommes frites og skyld dem under koldt vand indtil vandet ikke længere bliver "farvet" af stivelsen
  3. Kog fritterne i vand med ½ dl eddike i 10-12 minutter
  4. Lad dem efterfølgende køle i køleskabet i ca. 30 minutter
  5. Varm olien på ca. ⅔ varme - test om olien er varm nok, ved at stikke enden af en af pommes friterne ned i olien – det skal boble stille og roligt
  6. Lad pommes friterne stege indtil de begynder at tage farve – hemmeligheden ligger i at stege små portioner af gangen – brug evt. en stålsi
  7. Herefter skal der køles i ca. 30 min. igen - her kan du også smide dem i fryseren indtil du skal bruge dem
  8. Sidste omgang skal der fuld skrald på olien og pommes friterne steges indtil kulør er sprødhed er lige i øjet - hellere for meget end for lidt
Noter og anretning
Det kan være svært at få samtlige pommes frites færdige på samme tid, da de skal laves i små portioner. Dette lille problems kan løses ved at lægge de færdige pommes frites på en bageplade og varm dem i en varmluftovn ved 200 grader i 5 minutter.

 

Følg diskussionen om de perfekte og sprøde pommes fritter i forummet.

Take it away Heston:

Velbekomme!

Kommentarer

  1. Alex L

    Dinner by Heston var udmærket, men heller ikke mere end det. Det er nok en af verdens mest overhypede restauranter, hvilket vel egentlig ikke er deres egen skyld; prisen er meget lavere og maden langt mindre eksperimenterende end på The Fat Duck. Der var enkelte retter, som fx. den earl grey indsprøjtede laks, der var spændende, men ellers var det lidt for ordinært. Måneden forinden havde jeg været på Nordisk Spisehus under deres michelin-tema, og der vil jeg faktisk sige, at både maden og vinen(hvis man går efter sommelierens anbefalinger) er mere spændende. Derfor vil nok anbefale dig at lave lidt grundig research inden turen og finde en af de mindre hypede 1-2 stjernede michelinrestauranter. Det tror jeg ihvertfald, jeg vil gøre næste gang ;)

    • Det er sgu meget rart at vide Alex! Tak for vurderingen…

  2. ZulleDK

    Så er jeg i fuld gang med tilberedningen af disse fritter…:) Er nu færdig med første gang i frituren, og det ser lovende ud……

  3. Brutus

    Det lyder som en kanon opskrift, men jeg har lige et spørgsmål til en uddybede forklaring af trin 7:
    Heraf fremgår det, at de skal “køles i ca. 30 min. igen – her kan du også smide dem i fryseren indtil du skal bruge dem”. Skal det forståes således, at de kan smides frosne i fritureolien til den sidste stegning inden servering?
    På forhånd tak.

  4. Thomas

    Ser godt ud!! Jeg smider dog mine i min basket til mit rotisserie på grillen så skal de bare køre rundt i en time! :)

  5. Familiefar the secual

    Har netop en spand over. Men ved anden gennemlæsning ser jeg at der står en ½dl eddike og ikke 1-2dl som jeg læste det.
    Mon projektet er i stykker?

  6. Per

    Super opskrift – har nu lavet dem 2 gange i denne weekend – fra bunden begge gange – første gang var jeg lidt tidspresset – så der overholdte jeg ikke rigtigt de 30 minutter i køleskabet nogen af gangene men var måske nede på 5-10 minutter i køleskabet – det synes jeg faktisk gav et super resultat. 2. Gang overholdt jeg disse 30 minutter og endte med at smide dem i fryseren hvor der står man kan gøre det – jeg har nu lige friteret en omgang og jeg synes at de er lige pulveriserede nok indeni – det kan dog godt være jeg havde for meget varme på ved første fritering – det gik i hvert fald meget stærkt i forhold til i går …

  7. asger

    Hvilket krydderi skal bruges og hvornår skal det puttes på? :-)

Smid en kommentar

Vi er taknemlige for din vurdering af opskriften:  

%d bloggers like this: