Gastromand.dk | April 20, 2014

Til toppen

Top

5 Kommentarer

Verdens bedste kartoffelsalat?

avatar

For ikke så lang tid siden faldt jeg over en ny opskrift på kartoffelsalat, med andre ord Verdens beste potetsalat. Jeg har min egen favorit kartoffelsalat, men jeg må indrømme, at hvis ikke  det er verdens bedste, så er jeg i hvert fald overbevist om, at det er Norges bedste kartoffelsalat. Jeg kontaktede straks forfatteren bag den norske blog og foreslog et lille blogswap. Som sagt så gjort – enjoy:

Når det kommer til kartoffelsalat findes der kun én ting, der er HOME MADE! Og uden en antydning af beskedenhed og sørlandsk tilbageholdenhed, vil jeg sige, at jeg laver verdens bedste kartoffelsalat! Lige siden min mor lærte mig hendes version (den 80 ‘igen), har jeg “forsket” mig vej til den ultimative smag og konsistens.

Norges bedste kartoffelsalat – velbekomme! Foto: Enestaaendemat.no

Jeg synes, kartoffelsalat skal smage af sødt, salt og syre, have antydninger af noget stærkt, og helst serveres lidt køligere end stuetemperatur. Dette er madlavning tilfældigt – du bare nødt til at smage dig frem til, hvad der føles rigtigt. Du kan mærke, når du er i mål.

Norges bedste potetsalat!
Forfatter: 
 
Ingredienser
  • Kogte kartofler, skåret i tern
  • Creme fraiche
  • Mayonnaise
  • Syltede agurker, finthakket
  • Friskkværnet peber
  • Forårsløg, finthakket
  • Rød peberfrugt, hakket
  • Rød chili, finthakket (valgfrit)
  • Lidt lage fra agurkerne
  • Lidt friskpresset citron
  • Hårdkogte æg, grofthakkede
  • Salt
Tilberedning
  1. Kog kartoflerne med skræl på, og lad dem køle af før de skrælles og skåres i terninger. Lav "dressingen", mens kartoflerne køler.
  2. Bland creme fraiche og mayonnaise. Jeg bruger lidt mere creme fraiche end mayo. Tilsæt finthakkede agurker, forårsløg, peberfrugter og chili. Smag til med salt og friskkværnet sort peber (eller hvid, hvis du ikke ønsker, at salaten skal have sorte prikker). Fortynd med lidt lage (for at give sødme) og lidt friskpresset citronsaft (for syre). Sørg for, at dressingen ikke bliver for tynd.
  3. Vend til sidst kartofler og æg i dressingen. Smag til med mere salt og peber til smagen er perfekt. Lad salaten stå og trække i mindst 6 timer – gerne natten over. Jeg opbevarer skålen i køleskabet og tager den ud et par timer før den skal spises. Hvis salaten virker lidt tør, tilføj blot lidt mere af dressingingredienserne. Så er verdens bedste kartoffelsalat klar til servering!

Velbekomme!

Se flere lækre opskrifter fra det høje nord på Enestaaendemat.no

Kommentarer

  1. Har i Gastromænd prøvet den norske version… jeg er fuldstændig med indtil æggene, men det kan jo godt være at det virker :) Og så savner jeg en god klat Dijon sennep i dressingen.

    • Hej Anders.

      Det kan du tro vi har og undertegnede står inde for at det virker:) Jeg var selv lidt skeptisk mht. æggene, men det fungerer ret godt og leder (ikke overraskende) tankerne hen på æggesalat.

      Jeg er fuldstændig enig mht. sennep – det kan med fordel tilsættes…

  2. Antydningen fra noget stærkt kunne sagtens komme for en hidsig omgang purløg?
    Der skal det dog lige siges af karry og spidskommen ville passe rigtig godt til, men hold æggene ude så :) ellers er det æggesalat med kartofler ;)

  3. Velbekomme ! Verdens BEDSTE kartoffel-salat er STORE ord ! Prøv den også med kartofler fra Danmark – gerne SMÅ nye (umodne) tidligere kartofler. I Norge er nye kartofler åbenbart lig med STORE umodne kartofler !??

  4. Serverede denne kartoffel salat for mine venner igår til aften sammen med en god steg på grillen.. De var i ekstase!

    Super god opskrift :)

    Mvh
    Søren

Smid lige en kommentar, ik'

Smid lige en kommentar, ik'