Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 28. marts 2024

Scroll to top

Top

12 kommentarer

Gastromand til Weber Grill Festival og DM i Grill

Jeps, den var skam god nok – Webmasteren og Familiefaren skulle en tur i fængsel. En søndag i juni besøgte vi det nu nedlagte Horsens Statsfængsel, som dannede rammen om to arrangementer – Weber Grill & Music Festival og ikke mindst DM i Grill.

Det nu nedlagte Horsens Statsfængsel, danner en en anderledes og speciel ramme…

Det er første gang, der afholdes Weber Festival i Danmark, men forhåbentligt ikke sidste! Festivallen strakte sig over weekenden 15.-17. juni, hvor den blev skudt igang fredag kl. 14.00 og så blev der ellers grillnørdet frem til søndag eftermiddag. Weber havde valgt, et mix af danske musiknavne og danske kokke og konditorinder.

Ryk direkte i fængsel…

For at sikre tilpas alsidighed var der tre scener – Kokkescenen, hvor navne som Adam Price, Mette Blomsterberg, Thomas Rode og Nicholaj Kirk underholdte med forskellige retter, dog alle centeret omkring grill; Musikscenen, hvor navne som Fallulah, Medina, Hej Matematik, Sanne Salomonsen og ingen ringere end Erann DD (som Webmasteren var meget imponeret af:-) leverede musikken. Til sidst var der så et Kitchen4Kids område, hvor de mindste kunne underholdes og lære at lave kager, mad og deltage i konkurrencer.

Kokkescenen, hvor vi spændt ventede på Adam Price skulle gå på

Adam Price gik på scenen netop som vi ankom søndag. Han valgte at lave grillede poussiner med grillede pommes frittes og grillet remoulade – ja den er god nok, jeg prøvede selv de grillede fritter weekenden efter, og det fungerer ganske upåklageligt! Er du typen, som ikke er meget for friture – ja så er du til at starte med gået forkert – men når det så er sagt, så er dette godt alternativ!

Adam Price i gang med en fornuftig omgang poussiner

Ellers kunne man besøge de ca. 50 boder, som bød på et væld af lækkerier, som fx øl fra lokale bryggerier rundt omkring i Danmark, vin, grillede pandekager, grillet pizza, BBQ-sauces og naturligvis rigelige mængder kød i alle afskygninger.

Chili-John

Specialet optaget var vi af Chili-Johns Chilibod – som bød på smagsprøver af chilisauce i alle styrker. Webmasteren og undertegnet skulle naturligvis prøve den med 3xdødningehoved samt advarsler fra Chili-John selv. En diskret sauce, hvis chili rammer ca. 500.000 på Scoville skalaen. Hvis det skal omsættes til noget man lidt bedre kan forholde sig til, så snakker vi ca. 100 gange så stærk som Tabasco.

Chili-John – den tættest på var den stærkeste med ca. 500.000 på Scoville skalaen – vi overlevede!

Selv om det lyder skørt, og nr. 3 fra højre var noget “mildere” var den lavet på sennep, altså en chilisauce med sennep. Den var voldsom på en helt anden måde, da man blev ramt i både svælg, næse, kinder og på tungen! Det var ikke for småbørn det her. Men vi overlevede og drog videre, hvor vi fik et par krus kolde øl fra FUR, som vi indkøbte for vores udleverede “Weber-coins” som svarede til en 10’er – dem vender vi tilbage til.

Tid til en Pulled Pork Burger

Pulled Pork-burger hører naturligvis til som fast inventar på en sådan festival

Vores sult skulle naturligvis også stilles, og hvad er bedre end en “Pulled Pork-burger” når nu hele Danmarks grill-entusiaster er samlet? Skuffede blev vi dog, da vi fik udleveret en burger i ikke-hjemmelavet burgerbolle med en Santa Maria agtig salsa i stedet for den obligatoriske BBQ-sauce. Kød og coleslaw fejlede dog ingenting, så ned røg den da.

DM i Grill

Nå, men vi hastede videre til området for DM i Grill, med en forventning om rig mulighed for at smage Pulled Pork og andet godt.

DM i Grill afholdes for 4. år i træk

Webmasteren og undertegnede deltog søndag, primært fordi vi også gerne ville opleve DM i Grill, som i år afholdes som en del af Festivallen. Der er dog tale om to forskellige arrangementer.

I alt 20 teams var samlet fra hele Danmark og Norge

Et grønt “keramikæg”

DM i Grill afholdes af World Barbecue Association Danmark og arrangeres af Danmarks førende grillblogger og en nær ven af Gastromand – Kim Schultz. DM i Grill kører for 4. år i træk, og er virkelig toppen af poppen i Danmark inden for the noble art of grilling. I alt 20 hold dyster om hæderspladserne inden for de forskellige kategorier Spareribs, Kylling, Grønt, Fisk, Okse og de to frivillige Low & Slow og BBQ Sauce.

Kim Schulz, manden bag “DM i Grill”

DM starter lørdag aften kl. 21.00, hvor de deltagere, som ønsker at deltage i “Low and Slow” kategorien får udleveret kød. Herefter grilles der hele natten, og for de fleste deltagere foregår den smule søvn de får stående over grillen! Næsten morgen skydes mesterskabet officielt i gang kl. 10.00, hvor der så løbende er indleveringer til de forskellige kategorier,

Pulled Pork, som alle stort set bidrog med

Torsk med rigelige mængder røg… imponerende!

Indpakket torsk med parma og sesam

Der indleveres

En lille clubsandwich fra “Gourmetguttane” fra Norge

Gourmetguttanes bud på en okseculotte – we like!

Afslutningsvis når de forskellige dommere, som er inddelt i fagdommere og folkedommere, så kåres der nogle velfortjente vindere. De velfortjente vindere, som har knoklet med deres retter bliver hædret på “Kokkescenen”. Du kan se og læse mere om vinderne her. Vi var meget imponeret over den passion, iver og ikke mindst grillviden, som var at spore hos de mange deltagere, og så nød vi naturligvis også, at kunne hustle os til at smage på nogle af herlighederne – tak for det og på gensyn næste år. Du kan læse alt om DM i Grill her.

En koncentreret fagdommer

Selve Weber Festivalen får en rose herfra, et godt arrangement og absolut seværdigt. Det var kreativt med de mange boder og det store udvalgt af smagsprøver. Eneste lille forbedringsforslag herfra er, at “Weber coins” bare skal droppes, og i stedet bør alt laves til gratis smagsprøver, om det så betyder let forhøjede billetpriser – så fint med os – det andet var alt for bøvlet – for os og for udstillerne. Du kan finde alt omkring Weber Festivallen her.

Har du den mindste interesse i at grille er såvel festivallen og ikke mindst DM i Grill et must og vi håber at de to finder sammen igen næst år!

Vi afslutter indlæget med at mindes den ihærdige mand, som valgte at bruge det meste af hans festivaltur på at sikre, at hans telt ikke fløj til himmels ved at agere menneskelig teltpløkke – det er sgu da beundringsværdigt!

Props fra Gastromand!

Stik os en kommentar

Kommentarer

  1. Signe

    Det skal helt sikkert prøves næste år! Og så er det jo også dejligt, når man bor lige i nærheden.
    Super godt indlæg :-)

    • Tak for rosen Signe, og ja jeg var meget positivt overrasket! Troede faktisk ikke det var så gennemført som det var, så det var en fed oplevelse…

  2. Tak for besøget og ikke mindst den fine anmeldelse. Husk at melde jeg som DM dommere næste år – så skal i få “smagsprøver” nok til at mætte selv den bedste gastromand :-D

    • Selv tak Kim, det var velfortjent – synes det var virkelig god arrangeret, og tak for det – vi vender bestemt frygteligt tilbage, og gerne som dommere, det kunne blive et brag af et indlæg – så vi glæder os allerede! Bliver det samme kategorier eller kommer der nye overraskelser?

      • det er svært at sige endnu. Der er snak i hovedorganisationen om at ændre en masse ved kategorier mm, men og vi gør det ved jeg endnu ikke.

      • If it broken, dont fix it! :-)

  3. Lyder som et rigtig fedt arrangement – de grillede fritter og den grillede remoulade må vi altså klart høre mere om!

    Uff hvor ville jeg gerne have været en tur i fængslet også, men det var jo Le Mans weekend – og den tradition piller man ikke ved her i hytten! ;) http://sjoenne.com/blog/?p=1726

    • Ikke dårligt Sjønne, og tak for rosen, jeg regner med at lave et indlæg om remouladen og fritterne snarest, fritterne er nemme at lave og de bliver faktisk super lækre. Le Mans er nok også vigtigere, hvis vi skal være ærlige, men den var en hyggelig tur, som jeg bestemt vil gentage næste år – og inden jeg glemmer det – du har været forbi http://gastromand.dk/opskrift-le-mans-menu/ ikke?

      • Glæder mig til at læse mere :)

        Ja, jeg har luret på jeres Le Mans menu – fine sager, selvom det er genbrug fra sidste år ;) Morgenmads-retten tillader jeg mig nok at låne til næste års race-weekend.

      • Takker – og ja, vi må nok hellere lige få lavet en ny til næste år, men vi holder sgu så meget af retterne – og ja endelig, det er en super ret – går ud fra du mener Croque ikke?

      • Jep, det ser bare skidelækkert ud – det er lige sådan en kulhydrat/protein-sag man har behov for tidligt på morgenen :)

Smid en kommentar