Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 20. januar 2019

Scroll to top

Top

2 kommentarer

Moules Marinieres Extravaganza

Eksilsønderjyden

Moules Marinieres

Moules Marinieres Extravaganza
Forfatter: 
Kategori: Forret
Forberedelsestid: 
Tilberedningstid: 
Total tid: 
Antal personer: 4
 
Ingredienser
  • 1 kg friske blåmuslinger
  • 1 sjat champagne – i mit tilfælde yndlings standard cuveen fra Deutz
  • 1 dl piskefløde
  • 1 gulerod
  • 1 pastinak, persillerod el. lign.
  • 1 lille løg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 dusk persille
  • 1 dusk dild
  • 1 skvæt olivenolie
  • Salt
Tilberedning
  1. Rens/skrub muslingerne grundigt (vi har ikke lyst til at få sand i vores muslingesauce) og kassér de ødelagte og dem der ikke lukker sig efter et let bank mod bordkanten
  2. Hak løg og hvidløg og skær gulerod og pastinak i små tern af 3×3 mm
  3. Sautér løg og hvidløg i olien og tilsæt gulerod og pastinak når løgene er klare
  4. Tæl til 30, tilsæt en ordentlig sjat champagne og fyr op for lortet
  5. Når vinen er i kog, tilsættes muslinger og der smides låg på
  6. Ryst gryden et par gange og tilsæt fløden efter et par minutter
  7. Kig til muslingerne efter 5 minutter – når skallerne er åbne og kødet har konsistens som en rød bøf, er muslingerne færdige (er der muslinger der ikke har åbnet sig, kaseres de)
  8. Umiddelbart før muslingerne er færdige tilsættes dild og persille
  9. Tag muslingerne op med en hulske
  10. Smag den overdrevne lækre muslingesauce til og kog den evt. ind et par minutter

Smid en kommentar

Hvad synes du om opskriften: