Gastromand.dk | 21. November 2018

Scroll to top

Top

10 kommentarer

Andebryst, Jordskokke-philly Puré, Salat af æbler og nødder

Webmasteren
Denne ret blev serveret som en del af  En let, tung 3-retters efterårsmenu.

Læs også: Confit de Canard

4.0 from 1 reviews
Andebryst, Jordskokke-philly Puré, Salat af æbler og nødder
Forfatter: 
Kategori: Hovedret
Antal personer: 2-4
 
Ingredienser
And
  • 2 stk andebryst
  • Frisk timian
  • Et par hvidløgsfed
  • Salt
Puré
  • 1 l sødmælk,
  • 300 g jordskokker,
  • 300 g kartofler
  • 2-300g Philadelphia Original,
  • 1 citron
Salat
  • 3 æbler
  • 150g hasselnødder
  • Lidt honning
  • Lidt appelsinsaft
  • Lidt persille
Tilberedning
And
  1. Andebrysterne ridses i kvadrater og gourmetsaltes 6-12 timer inden tilberedning. Inden tilberedningen tempereres andebrystet til køkkentemperatur.
  2. Anden placeres på en kold pande med skindsiden nedad, med et par kviste timian og et par hele fed hvidløg med skal.
  3. Kogepladen skrues godt op og brysterne vendes når pladen er blevet meget varm og skindet har fået en god gylden farve. Brunes af på alle sider (tak til bergholt.net …)
  4. Lad brysterne hvile lidt (20 min) hvorefter de steges i ovnen (ved 130 grader) til en centrumtemparatur på 63 grader.
  5. Lad brysterne hvile på en rist i 15 minutter inden de skæres i skiver.
Puré
  1. Jordskokkerne og kartoflerne skrælles og koges i sødmælken i 15 minutter eller til de er møre.
  2. Derefter tages de op og puttes i en blender.
  3. Philadelphia tilsættes, og blandingen blendes, til den er en lind pure og smages til med salt, peber og citron.
Salat
  1. Rist nødderne i honningen på en pande. Lad dem køle ned.
  2. Skær æblerne i tern og mariner dem i en smule appelsinsaft.
  3. Bland nødder, æbler og hakket persille.
Noter og anretning
Vi valgte at servere hovedretten uden sauce, men jeg kunne sagtens forestille mig at en smule rødvins- eller vildt glace ville spille godt sammen med resten. Oprindeligt lavede jeg også puréen på 100% jordskokke, men jeg syntes at den blev en lille smule for kraftig til anden.


Velbekomme!

Kommentarer

  1. Ole O.

    hej :-)

    Først og fremmet GENIAL SIDE i har her – jeg har allerede bogmærket 12 opskrifter jeg skal have prøvet, og nu er det andebrystes tur – er der en ca. antal minutter i ovnen – det skulle jo gerne passe så det er klar til konen kommer hjem.

  2. Hej Ole,

    Vi bukker og takker, men det er først når I brugere “jammer med”, at det bliver rigtig sjovt, så tak for det:)

    Du kan vælge to tilgange:

    1. intervalstegning: 10 min i ovn ved 180 grader – hvil 15-20 udækket – 10 min i ovn ved 180 grader osv. indtil brystet har nået en temperatur på 63 grader i midten.

    2. “langtidsstegning”: ja lavere varme jo længere tid – daaaah:) Jeg brugte 130 grader, da det gav et gdt kompromis mellem stegetid og forventet mør-/saftighed. Hvor lang tid det præcis tog, kan jeg ikke huske – 30-40 er et godt bud, men brug stegetermometer.

    Jeg bruger næsten altid intervalstegning – ikke blot til andebryst, men også oksestege, svinemørbrad mm.

    Håber du er frisk på at poste resultatet? :)

  3. Ole O.

    Ok, så bliver det nok 2eren i først omgang – der har jeg da et ca. antal minutter – jeg vender tilbage når jeg har lavet 3 retters efterårsmenuen :-)

  4. Ole O.

    jeg kan se at min kommentar til 3 retters efterårsmenu ikke kommer på forsiden af nyeste kommentarer – så jeg går ud fra at der ikke er nogen der har set den:

    https://gastromand.dk/en-let-tung-3-retters-efterarsmenu/comment-page-1/#comment-170

    nu havde jeg jo lovet og poste resultatet :-)

  5. Hametner

    Fik besøg af mine bettebrow igår til planlægning af underholdning til de gamle sølvbryllup, samt dk-svensken.. Han bad mig lave noget lækkert, og bagerst i fryseren fandt jeg to dejlige andebryster :-) og bryster blir man jo aldrig træt af.. så tænkte jeg ville prøve opskriften her.

    Andebrystet blev dog kun saltet i 3 timer, men smagte aldeles fremragende, den sprøde skin er prikken over i et..
    Pure: Rigtig lækker, bettebrow var helt vild med den, syntes dog den blev lidt tyndere end jeg havde håbet, havde nok tænkt den lidt som en slags mos oppe i hovedet, men smagen fejlede ikke det mindste, tænker dog lidt krydderurter i den, kunne være lækkert, det vil jeg prøve næste gang.
    Salaten: var dejlig og anderledes, Bettebrow var dog ikke vild med hasselnødderne kunne jeg se, syntes os selv de var lidt tørre, og måske brugte jeg for lidt honning, men godt smagte det, og mætte blev vi :-)
    Så alt i alt helt super opskrift, tak for hjælpen :-)

  6. ...And Gentleman

    Inspireret af dette set-up lavede nogle kammerater og jeg i sidste uge en ret effektiv menu:

    – Fasanbryst svøbt i bacon m. timian og hvidløg
    – Gorgonzolarisotto
    – Salat (som ovenfor) m. confit de canard

    Det var en spændende oplevelse! Risottoen var helt i skabet (og meget enkel – en ordinær risotto-opskrift m. 500 gr. ris, hvor løgene var erstattet m. porrer og parmesanen af 150 gr. gorgonzola), og den confiterede and gjorde sit til at peppe den syrligt-søde salat op med noget blød fedme. Brysterne var af bueskudt fasan (dette var vigtigt at påpege, i følge jægeren der havde nedlagt dem..!), og blev en anelse overdøvet af hvidløget, hvilket var lidt en skam. Vi fik en mild, tør rødvin til, hvilket passede godt til risottoen og fuglen.

  7. musebakke

    Når andebrystet skal hvile de 15 min på risten inden servering, skal det så dækkes til, for ikke at blive koldt? Og i så fald, bliver skindet så ikke blødt?

  8. Heino

    først tak for en fantastisk side:-)
    Lavede denne ret i går, den er helt fantastisk, lavede en rødvin/portvins glace til det var lige i øjet. Helt sikkert ikke sidste gang den er lavet;-)

  9. Christian

    Vinforslag ønskes!

Smid en kommentar

Vi er taknemlige for din vurdering af opskriften: