Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 28. marts 2024

Scroll to top

Top

6 kommentarer

Kalvesteaks med langtidsbagt tomat og glace

Kalvesteaks med langtidsbagt tomat og glace
Gastromand

Det er efterhånden længe siden, at Gastromand har leveret et godt stykke kød, og da grillsæsonnen forhåbentlig snart for alvor starter op, så napper vi lige en bid kalv.

På Gastromand har vi vel ikke eksplicit slået et slag for økologi, nok fordi vi dybest set ikke føler det har været nødvendigt på denne blog, og så er det jo også i sidste ende op til forbrugerens holdning til etik og moral. Men når det så er sagt, og vi gemmer hippie-filosofien væk, så er der er meget vigtigt pointe (udover de etiske) – nemlig smagen!

Raw food anyone?

Jeg har været meget heldig, at få fat i nogle Angus kalve, som har gået og hygget sig oppe ved Slettestrand, hvor de har nydt tilværelsen og den friske brise fra havet mens de har gumlet ren økologi – og det lyder ikke så værst! Så når man kan kombinere det faktum, at dyret rent faktisk har haft det godt, og at det oveni købet smager bedre, så er det da bare med at slå til!

All a mann needs…

Kalvesteaks med langtidsbagt tomat og glace

Ingen vurderinger endnu
Antal: 2
Forfatter: Gastromand

Ingredienser

Kød

  • 2 x 250 gram øko Angus/Jersey kalve entrecotes
  • Salt/peber
  • Smør
  • Olie
  • Evt. lidt hakket bredbladet persille

Langtidsbagt tomat

  • En håndfuld øko cherrytomat
  • Salt/peber
  • En uforskammet god balsamico
  • Ekstra jomfru oliven olie

Kartoffel/Løgsalat

  • 500 gram nye kartofler
  • 1 rødløg
  • 1 håndfuld cherrytomat
  • 1 lille håndfuld basilikum
  • Citronsaft
  • Ekstra jomfru oliven olie
  • Æbleeddike
  • Salt/peber

Glace

  • Se nedenstående link

Sådan gør du

Kød

  • Varm en grillpande eller en rigtig grill godt op, altså til den vitterligt er rygende varm. Jeg synes det er lettest at penslet bøfferne med lidt olie og giver dem salt/peber på den ene side lige før de kommer på.
  • Læg dem så på og steg dem ca. 2 min på hver side, du kan mærke når de er færdige ved at trykke på dem, de skal være spændstige og give lidt efter, så rammer du medium, husk salt/peber på den anden side
  • Tag dem af og lag dem i staniol. Imens hakker du persillen.
  • Skær et par skiver smør og smid på, drys lidt ekstra salt/peber og evt. persille, og så er du klar!

Langtidsbagte tomater

  • Det her er nemt! Skyld og halver tomaterne.
  • Læg dem på en bradepande og giv dem salt/peber og et par dråber balsamico samt oliven olie, smæk dem i ovnen i 3 timer ved 130 grader.

Kartoffel/Løgsalat

  • Rents kartoflerne og kog dem med rigelige mængder salt i ca. 8 min., lad dem herefter trække tiden ud, altså ca. 10 min mere, så får du den perfekte kartoffel.
  • Hak løget fint og skær tomaterne i kvarte
  • Riv basilikum let i stykker
  • Når kartoflerne er kogt lader dem køle af kort, herefter blandes det hele sammen, og der smages til med salt/peber og æbleeddike/citronsaft.
Har du prøvet opskriften?Del din bedømmelse og fortæl os om det på Instagram via @gastromanddk og #gastromand!

Og så liiige lidt flere billeder…

Kartoffel/løgsalat ses i baggrund – perfekt nu hvor der er nye kartofler!

En stribe kraftig glace dertil passer perfekt!

Økologisk Angus kalv på en lille bund af svampe i marsala…

Du kan selvfølgelig også bare servere dem således! Gastromand style!

Og ja du kan lave en pokkers masse lækkert tilbehør til ovenstående, for lige at nævne den absolut vigtigste – bearnaise, og så behøver du heller ikke mere. Du finder glacen her, hvor vi skal beklage, at der ikke er billede på, det er fra den spæde start af Gastromand, men den smager stadigvæk fremragende!

Hvad ville du vælge, at sætte til dine bøffer, og kom så også lige med din foretrukne rødvin til ovenstående?

Stik os en kommentar

Kommentarer

  1. Peter

    Uha, jeg er ikke den store vinkender. Men jeg ville da umiddelbart gå efter noget forholdsvist kraftigt, en smule tanninholdigt med god frugtsødme. Noget cabernet/malbec/syrah-ish måske.

    • Jeg er enig – ville nok foretrække noget Cabnernet, for at få en smule syre med – det ville stå godt til de syrlige elementer – alternativt, hvis man skal vove pelsen lidt, så kunne man finde en chardonnay (jeg laver ikke sjov) med meget fad og fedme, fx Planeta fra Sicilien, som gærer på skallerne i 10 måneder, hvilket er unormalt for hvidvin – det giver noget mere power, som nok ville skræmme mange, men til en kød ret fungerer det. Til Surf n’ Turf hvor man står i det dilemma, at der er både kød og fisk sammen har jeg med stor succes brugt den. Desværre ligger den på ca. 280 kr. i DK – dog kan den findes ved grænsen til 150 kr.

  2. Peter

    Det ser sgu lækkert ud.

    Det kan anbefales også lige at give tomaterne et nip sukker. Så synger de!

    • Hej Peter – det er rigtigt, det fremhæver det naturlige sukker i dem, faktisk en forglemmelse fra min side, godt spottet. Hvilke vin ville du sætte til?

      • KIm

        Til rødt kød synes jeg gerne vinen må have lidt saft og kraft. Er faldet over en amerikaner i Føtex – Ironstone Old Wine Zinfandel. Normalt ligger den på omkring 80 kroner flasken, men er ofte på tilbud.

      • Peter

        Deres Gnarly Head 2009 kan også anbefales.

Smid en kommentar

Opskrift Vurdering