Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 29. marts 2024

Scroll to top

Top

5 kommentarer

Hotel og Brasserie Ferdinand, Århus

Hotel og Brasserie Ferdinand, Århus
Webmasteren

For efterhånden noget tid siden stod den på kombineret gourmet- og shoppetur til Århus. Hovedårsagen til turen var årets brasserie 2009, Ferdinand og deres tilbud om et “weekendophold” – weekendophold i “” fordi der er tale om 1 overnatning. Jeg kan ikke længere huske alle detaljerne omkring maden, men derfor skal du jo ikke snydes for billederne.

Hotel & Brasserie Ferdinand er placeret ved åen i hjertet af Århus – en særdeles belejlig placering når først benene er trætte (og dankortet rødglødende).

Vi ankom dog ved 11-tiden for at smide tasker, hvor vores suite (tilbuddet indeholder overnatning i en 60 kvm. suite, 3-retters brasserie menu og morgenmad til 975,- pr. person) allerede var klar – go’ stil og start!

HotelFerdinand - suite - værelse

Et stk. seng med weekendtaske…

Den rummelige suite bestod af gang/entre, stue, soveværelse og badeværelse i enkelt design.

HotelFerdinand - suite - badeværelse

Gastromands første badeværelsesshot…

Bordet var bestilt til klokken 19.00 (og senere, uden problemer, ændret til 20.00). Der er altså et eller andet rart over at kunne vælte ned fra sit værelse, blot for at læne sig tilbage og blive opvartet – og opvartet blev vi af vores unge men entusiastisk og meget kompetente tjener. Hele tiden opmærksom uden på noget tidspunkt at blive anmasende. Med andre ord den direkte modsætning af den tjener vi havde ugen inden på en gammel velrenomeret restaurant i Aalborg, der på alle parametre er langt fra tidligere tiders niveau.

HotelFerdinand - suite - stue

Gad vide hvad en lignende lejlighed med samme belligenhed ville koste pr. måned…?

Nå, menuen var fastlagt og lød som følger:

Ristet Rødspætte

Gris fra Grambogård

Vanilje Fromage

Ikke umiddelbart den mest ophidsende menu og ordet retro presser sig næsten på – intet kunne dog være mere forkert!

En hver god aften starter med et glas bobler og således også i denne omgang. Vi valgte et glas Cremant, som skulle vise sig at være fra Loire – ikke et område jeg tidligere har fået bobler fra, men som overraskede ved rigtig go’ value for money.

RestaurantFerdiand - kuvertbrød

Spis brød til…

Det obligatoriske kuvertbrød udgjorde nærmest en ret i sig selv. Forstået på den måde, at den seje krumme med den salte smag og det tilhørende økologiske smør indbød til indtagelse af alt for store mængder.

RestaurantFerdinand - forret

Moderne rødspætte…

Køkkenets første reelle udfordring var rødspætten  – ikke verdens nemmeste fisk at tilberede og slet ikke med sprød panering, men den sad lige i skabet – det samme gjorde saltningen, som ellers ofte synes at være en undervurdet detalje når det kommer til tilberedning af fisk. Fisken kom bl.a. med sprødt rugbrød, karse og rødbede. Rødbeden overdøvede desværre den sarte fisk en anelse.

RestaurantFerdinand - hovedret - svin

Koncentrerede drenge ved den åbne anretning…

Jeg var lidt lunken ved meldingen om, at menuen hovednummer bestod af en svinekotelet – også selvom den var fra Grambogård, hvor den tilsyneladende havde haft et fantastisk liv. Min tvivl blev dog gjort til skamme ved den saftigste kotelet jeg erindrer at have smagt.

RestaurantFerdiand - hovedret - svinekotelet

Lækkert svin #1

 

RestaurantFerdinand - Grambogård

Lækkert svin #2

Porren med bacondrys var obv. et hit, mens jeg husker krustaden med svamperagout som værende meget kraftig i smagen – positivt ment that is.

RestaurantFerdiand - lirac

Lirac er efterhånden gået hen og blevet et af favoritområderne og denne var ingen undtagelse…

Vanilje fromagen var en tand mere opskruet end jeg er vant til fra diverse forsamlingshusfester – blodappelsin, hindbær, hvid og brun chokolade – blandt andet…

RestaurantFerdinand - dessert

For lidt chokolade (i følge kæresten)…

Alt i alt en overraskende og gennemført middag – og så har jeg ikke engang nævnt den professionelle service.

RestaurantFerdinand-vin

Et kig i baglokalet afslørede en perlerække af store (og dyre) vin…

Efter en god nats søvn stod morgenbuffeten klar med bl.a. hjemmelavet chokoladepålæg, der åbenlyst kompenserede for den manglende chokolade hos kæresten…

Skal du til Århus og mangler du et sted at spise og/eller overnatte, kan jeg kun anbefale Ferdinand. Hvis du bor i Århus, ja så er du bare heldig! :)

Adam Price har siden mit besøg givet Ferdinand 5 ud af 6 kokkehuer i Politiken.

Læs også: Gastropassions anmeldelse af Brasserie Ferdinand

Har du et tip til et godt “Spis & Sov” sted, så smid gerne en kommentar…

Stik os en kommentar

Kommentarer

  1. Helnan International Hotels

    Tak for at dele din anmeldelse om dette hotel. Dens virkelig en god leder hotel. Jeg vil også gerne dele min anmeldelse om et hotel kaldet Helnan hotel. Dens virkelig et godt hotel at bo i. Jeg nød virkelig mit ophold der.
    http://www.helnan.dk/

    • Halvamerikaneren

      Spam much?

  2. Rasmus Friis

    Det er et virkeligt fantastisk sted. Mit klare favoritsted i Aarhus. De laver i øvrigt en fremragende frokost, hvor særligt deres tatar er høj klasse. Usammenligneligt bedre en hvad cafemiljøet ellers byder på ved åen, og prisen er fair.

Smid en kommentar