Gastromand.dk | 14. August 2018

Scroll to top

Top

5 kommentarer

Krogs Fiskerestaurant – Københavns bedste fiskerestaurant?

Krogs Fiskerestaurant – Københavns bedste fiskerestaurant?
Anders K

Jeg husker tydeligt at jeg som yngre ikke var den store fan af fisk. Den lette smag og ideen om at man skulle fjerne benene tiltalte mig på ingen måde. Det har dog ændret sig drastisk siden og jeg ser i dag i høj grad fisken som et udtryk for et køkkens tekniske kunnen. Det er alt andet lige lettere at ødelægge en torskefilet end en rib-eye. Det var derfor også med en vis forventningens glæde at jeg for et par uger siden besøgte den flotte og historiske Krogs Fiskerestaurant.

Aftenen startede med et lækkert sprødt glas Gosset Blanc de Blanc, der trods chardonnayens lækre syre havde en rund smag af nødder og næste brioche. Ind kom lækre snacks i form af perlebygchips med hummermayo og sprødstegt torskeskind med citronmayo. En god måde at starte måltidet på, der samtidig viste at køkkenet er fulgt med tiden.

Lækre sprøde snacks akkompagnerede champagnen perfekt.

Lækre sprøde snacks akkompagnerede champagnen perfekt.

Efter snacksene fulgte en kroket af hvad jeg husker som brandade. Særdeles velsmagende, men meget svær at fotografere. Champagneglassene var så småt ved at være tomme, men det gjorde skam ikke det store for i glassene (de nye vel at mærke) kom nu en tør Markus Molitor Riesling fra Mosel (2011). Der var generelt ikke nogle af vinene, der satte sig dybt i hukommelsen, men heller ikke nogen, der faldt igennem og de passede alle fint til retterne. Næste ret var klart aftenens bedste og et eksempel på en særdeles velkomponeret repræsentant for havets goder. Mere konkret bestod retten af jomfruhummer med blomkål, både som pure og i brunet smør, samt macadamianødder og soya. Kombinationen af nødder, blomkål og hummer er uden tvivl noget jeg vil forsøge at eftergøre hjemme i køkkenet.

Aftenens bedste ret. Jomfruhummer i godt selskab.

Aftenens bedste ret. Jomfruhummer i godt selskab.

For næste vin skulle vi en tur til støvlelandet – nærmere bestemt Piemonte. Området er primært kendt for de Nebbiolo-baserede rødvine, men hvidvinen på den eftersigende rimelig besværlige drue Roero Arneis var et fint indslag, der passede godt til laksen. Nærmere bestemt var der tale om en 2010 fra producenten Malvira, der holder til i Roero lige nord for Alba. Hertil kom en nyfortolkning af gravad laks med honning, dild, radiser og fennikel. Selve laksen var ganske velsmagende, men retten var i mine øjne en smule for stor. Navnlig fennikelspaghettien på toppen gjorde den en smule ensformig ca. halvvejs igennem.

Nyfortolkning af gravad laks. En smule stor, men velsmagende.

Nyfortolkning af gravad laks. En smule stor, men velsmagende.

Det var nu blevet tid til aftenens hovedret i form af endnu en nyfortolkning af en klassiker. Bagt torsk med rødbeder, peberrod og sennep. Alt i alt en ganske velsmagende ret og torsken var tilberedt til perfektion. Eneste anke var igen rødebedespaghettien på toppen, der omend det passede fint til, udgjorde en lige lovlig stor af den ellers ganske flotte ret. Vinvalget var dog ganske godt og sendte os en tur til endnu en af vores sydeuropæiske venner. Hvid bourgogne fra Ambroise 2011 med en let og elegant syre, der stod godt til torsken og den tilhørende sennepssauce.

Nyfortolkning af klassisk torsk. Perfekt tilberedt.

Nyfortolkning af klassisk torsk. Perfekt tilberedt.

Sidste skud på stammen var en lækker og enkel jordbærdessert med marengs, skovmærke, mascarpone og lakrids. Kombinationen af jordbær, marengs og lakrids har jeg tidligere fået på Søllerød Kro og synes det passer ganske fint sammen. Jordbærsaucen trak dog desserten i den lidt (for) søde retning og Eisweinen på Blaufränkisch fra den østrigske producent Godenits var bestemt medvirkende hertil. Når det så er sagt, så er jeg selv en smule hurtig til at synes at det hele bliver lidt for sødt og man kan ikke komme udenom at det var en ganske fin dessert.

Marengs og jordbær. Det sikre valg, men bestemt lækkert.

Marengs og jordbær. Det sikre valg, men bestemt lækkert.

Til den afsluttende kaffe blev der budt på bagt hvid chokolade og profiteroles. Det satte punktum for en god aften i hyggelige omgivelser. Om Krogs kan måle sig med andre af byens restauranter i samme prisleje må stå hen i det uvisse. Det skal nævnes at vi havde fået middagen som et tilbud online, men når det så er sagt, så er Krogs uden tvivl et besøg værd hvis man er på udkig efter en lidt finere fiskerestaurant i det københavnske.

Bagt hvid chokolade og profiteroles til at runde aftenen af på.

Bagt hvid chokolade og profiteroles til at runde aftenen af på.

 

 

Kommentarer

  1. Christianhoej

    Super med et “andet” indspark om Krogs. Kan du ikke genkende noget af det, som Politiken skriver i sin anmeldelse fra december 13´?

    • Anders K

      Hej Christian
      Jeg læste godt artiklen i Politiken efter jeg havde skrevet ovennævnte og må sige jeg var en smule overrasket. Historien virker fuldstændig absurd og var ikke noget vi oplevede ved vores besøg. Det er dog forhåbentlig heller ikke noget som flere end Joakim Grundahl er blevet udsat for.

      Som jeg også nævner er Krogs ikke et sted man skal tage hen hvis man vil have moderne retter og interessante fiskekreationer, og der var da også svipsere som helst ikke må ske til den pris. Ikke desto mindre, så mener jeg fortsat at stedet har charme og at maden var ganske fornuftig. Det er med andre ord mere et sted man skal vælge for atmosfæren og ikke fordi det nødvendigvis kan konkurrere med de bedste nyskabende restauranter i byen (selvom regningen nok løber op i nogenlunde det samme).

  2. JanniS

    Vi har så netop besøgt Krogs i går, og besøget var mildest talt skuffende på flere områder, så vi kan fuldt ud nikke genkende til anmeldelsen i Politiken… desværre.

    • Hej JanniS.

      Kan du uddybe kritikpunkterne? :)

Smid en kommentar

Fortryd svar