Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 23. juli 2019

Scroll to top

Top

6 kommentarer

Balsamicobagt kartofler rødløg og kamsteg

Jeg har længe ledt efter en undskyld for at lave mere gris, mest møntet på kamstegen. Ofte synes jeg nemlig, at jeg ender med samme opskrift. Heldigvis faldt jeg over denne, som faktisk udfordrede mig en smule – mest fordi der skal bruges større mængder balsamico end jeg nogensinde har prøvet, men fat mod! Det ender med at blive enormt godt, og balsamicoen binder det hele smukt sammen!

Et stk. øko gris klar til ovnen…

Balsamicobagt kartofler rødløg og kamsteg

0 fra 0 stemmer
Antal: 4
Kalorier: 0
Forfatter: Gastromand.dk

Ingredienser

  • Kartoflerne
  • 1 kg nye faste kartofler delt i kvarte
  • 100 g smør
  • bundt frisk rosmarin
  • 1 hvid løg delt i kvarte
  • 5 store rødløg delt i kvarte
  • 4 dl balsamico det billige er helt fint!
  • Salt/peber

Kamsteg

  • kg kamsteg (friland/øko hvis du er til den slags.
  • bundt rosmarin
  • 2 spsk. fennikelfrø
  • 1 rødløg skåret i kvarte
  • 4 laurbær
  • 3 glas hvidvin
  • Jomfru oliven olie

Sådan gør du

Kartoflerne

  • Kog dem i letsaltet vand i 8 min
  • Hæld vandet fra og læg dem tilbage i gryden
  • Opvarm gryden og kom smør og lidt olie samt hvidløg og rosmarin i
  • Når smørret er smeltet tilsættes løg, balsamico, salt og peber
  • Lad det hele boble i 5 min
  • Smid hele molevitten i et ildfast fad og smæk det i ovnen i ved 180 g. ca. 50 min.

Kamsteg

  • Stød fennikelfrø og hak rosmarin, drys det hele ud over et skærebræt med salt og peber
  • Rul nu steget grundigt i blandingen, tryk godt til!
  • Læg nu stegen i et ildfast fad sammen med hvidløg, rødløg, laurbær og 1 glas hvidvin
  • Smid stegen i ovnen i en times tid ved 180 g. - hvis den ikke er sprød så smid den øverst i ovnen, men pas på den ikke bliver sort
  • Tag stegen ud og lad den hvile i 10 min.
Har du prøvet opskriften?Del din bedømmelse og fortæl os om det på Instagram via @gastromanddk og #gastromand!

Nu har du faktisk mulighed for, at lave en lille lækker sauce. Du har det ildfaste fad, hvor stegen var i. Mos resterne af hvidløg og rødløg, skrab dem og stegesnasken ned i en lille gryde, men undlad at tage for meget fedt med. Tilsæt nu hvidvinen og kog det ind til de halve. Hæld den gennem en si og server den til – uha det holder.

Balsamico gør underværker…

Skær stegen ud, og server den med de klistrede søde kartofler og rødløg.

Tak til Jamie for inspiration.

Stik os en kommentar
Tags

Kommentarer

  1. Magnus

    Lyder rigtig godt! Må man spørger ved hvilke temperaturer de forskellige ting er i ovnen? :-)

  2. Årh Magnus – godt vi har vågne læsere, ja bestemt – jeg har opdateret opskriften nu – godt spottet – blev det godt på trods af mit halvfærdige opskrift?

  3. Michelle

    I hvilken form skal hvidløgene til kartoflerne tilsættes?

    • Hej Michelle – beklager det sene svar, der har været lidt for mange kommentarer om julevin, julesovs og juleand de sidste mange dage :-) Det må simpelthen være en fejl, for jeg kan ikke gennemskue hvordan hvidløg skulle passe til stegen, men husker tydeligt at de indgik sammen med kartoflerne, så nu har jeg rettet ovenstående – dejligt at se et gammel men godt indlæg lige blev hevet frem!

  4. Christian

    Må sige det ser rigtig godt ud, men smagen er godt nok meget syrlig med balsamicoen.

    • Blev det for meget Christian? Jeg må også tilstå, at jeg er helt vild med syre og kan næsten ikke få nok af det, så måske er det også mig, som er lidt speciel…

Smid en kommentar