Gastromand.dk | 23. February 2018

Scroll to top

Top

12 kommentarer

Bangers and Mash – Doggystyle!!

Eksilsønderjyden

Jeg indrømmer det! Jeg er en sucker for bangers and mash – den angloficerede version af pølser og mos. En supergod pølse (banger), en ditto mos og sĂĽ en omgang onion gravy til ligesom at slutte det hele af. En go’ klat sennep og lidt surt og du har dig et mĂĽltid, som er lige velsmagende som det er simpelt.

I anledning af DM i Hot Dog, som netop har været afholdt i Århus, tænkte jeg at det måtte være på tide med en lille fortolkning af den britiske klassiker – doggystyle!

Bangers & Mash – Doggystyle…

Min fortolkning endte med en hot dog bestüende af et kartoffelbrød fyldt med en senneps-kartoffelmos og  en pølse garneret med bløde løg, agurkerelish, rümarineret rødbede, karse og friterede kartofler.

De forskellige bidragsydere….

…og endnu et lille vue over komponenterne

Herunder für du opskriften pü eksperimentet, som høstede masser af ros omkring bordet:

4.0 from 1 reviews
Bangers and Mash – Doggystyle!!
Forfatter: 
Forberedelsestid: 
Tilberedningstid: 
Total tid: 
Antal personer: 2
 
Ingredienser
Til 4 hotdogs skal du bruge:
  • 4 gode pølser fra din slagter
  • 1 bakke karse
  • Kartoffelbrød (Se opskrift herunder)
  • RĂĽmarineret rødbede (Se opskrift herunder)
  • Agurkerelish (Se opskrift herunder)
  • Bløde løg (Se opskrift herunder)
  • Sennepskartoffelmos (Se opskrift herunder)
  • Friterede kartofler (Se opskrift herunder)
Agurkerelish
  • 1 stor agurk
  • ½ rød peber
  • Âź gul peber
  • 1 lille løg
  • 1 stang blegselleri
  • 1 spsk salt
  • 8 spsk (110gr) sukker
  • 1dl hvidvinseddike
  • 2 spsk grovkornet sennep
  • ½ chili (efter temperament)
  • Lidt peber
Kartoffelbrød
  • 8 mellemstore kartofler
  • 1 stort løg
  • 2 ĂŚg
  • 2 dl mel
  • 1,5 tsk bagepulver
  • Lidt salt
  • Friskhakket persille
Rümarineret rødbede
  • 1 rødbede
  • 1 spsk friskrevet peberrod
  • 1 tsk rapsolie
  • 1 tsk balsamico
Friterede kartofler
  • 2 store kartofler
  • 3 dl neutral olie til fritering
  • Lidt salt
Sennepskartoffelmos
  • 4 -5 mellemstore kartofler
  • 1 dl fløde
  • 20 gr smør
  • 2 spsk grovkornet sennep
  • Salt og Peber
Bløde løg
  • 3-4 løg
  • Salt
  • En klat smør
  • Lidt vand
  • Evt. 2 spsk Worchestershire sauce
Tilberedning
Agurkerelish
  1. Relishen kan med fordel laves i god tid.
  2. Start dagen inden med at skĂŚre i fine tern.
  3. Flæk først agurken på midten og skrab midten væk, hvorefter ”kødet” skæres i tern.
  4. Agurken puttes i en skül sammen med en spsk salt. Rør godt rundt og stil agurkerne pü køl natten over.
  5. Dagen efter hĂŚldes det overskydende vand fra agurkerne, hvorefter salten skylles grundigt af agurkerne.
  6. Lad agurkerne dryppe af i en si.
  7. Imens skÌres resten af grøntsagerne i fine tern og samtlige ingredienser puttes i en gryde og bringes i kog, hvorefter der skrues ned, sü relishen simrer.
  8. Lad den simre til relishen har en passende konsistens (en god times tid). Husk at smage til!
  9. Herefter hÌlder du relishen pü et desinficeret (skoldet) glas og stiller den pü køl.
Kartoffelbrød
  1. Brødene kan sagtens laves dagen inden og varmes op igen.
  2. Riv kartofler og løg pü den fine side af dit rivejern og pres sü meget vÌske ud som muligt (brug evt. Et viskestykke).
  3. Bland de pressede kartofler og løg med resten af ingredienserne i en skül, og pisk det grundigt til en dejagtig/lind konsistens er opnüet.
  4. Spred ”dejen” ud på et stykke bagepapir på en bageplade og bag i ovnen i ca 25-30 min ved 200 grader. Efter ca. 20 min vender du brødet og bager det færdigt på den anden side.
  5. Lad det køle lidt hvorefter brødet skÌres ud i passende firkanter.
Rümarineret rødbede
  1. Riv rødbeden og peberroden pü den fine side af rivejernet.
  2. Bland med olie og balsamico og lad det trĂŚkke i minimum en time.
Husk at lade rødbeden dryppe meget godt af (pü papir) inden du bruger den pü din hotdog!
Friterede kartofler
  1. SkĂŚr kartoflerne i sĂĽ fine strimler som muligt og lig dem i vand.
  2. Varm olien op ved mellemhøj varme.
  3. Tør kartoflerne i et viskestykke og fritÊr (En lille hündfuld af gangen) til de er gyldne.
  4. Lad dem dryppe af pü lidt køkkenrulle og kvÌrn en smule salt ud over.
Sennepskartoffelmos
  1. SkrÌl kartoflerne og skør dem i grove tern
  2. Kog dem i usaltet vand til de er møre (ca. 10 min)
  3. HĂŚld vandet fra og tilsĂŚt nu de resterende ingredienser.
  4. Varm igennem og mos/blend det til en lind mos. Smag til.
Bløde løg
  1. Løgene deles pü midten og skÌres i tynde skiver.
  2. Varm en pande op ved mellemhøj varme og smid büde smør, løg og salt pü.
  3. Lad løgen karamelisere lidt og tilsÌt sü lidt vand. Dette step gentages til løgene er fÌrdige.
  4. TilsĂŚt evt. Et par spsk Worchestershire sauce undervejs.
SĂĽ skal der samles:
  1. I bunden af brødet placeres et par skefulde mos.
  2. Herpü placeres pølsen, hvorpü de bløde løg, relishen, rødbeden og karsen ligges.
  3. Afslut med de friterede kartofler

 

BUM! Det fĂŚrdige resultat!

Velbekomme!!

Kommentarer

  1. Herlig fortolkning af en klassisk engelsk pub-ret. PĂĽ trods af at jeg har rejst rigtigt meget i england har jeg dog desvĂŚrre endnu tilgode at smage en god udgave af originalen (bangers & Mash). Det er en af de der retter som jeg bare altid bliver skuffet over selv om mine engelske kollegaer pĂĽstĂĽr at det er den bedste udgave af retten som de nogensinde har fĂĽet.

    • Hej Kim!
      Mange tak for de fine ord :)
      Jeg har kun prøvet det en enkelt gang i oprindelses-landet, men var meget begejstret for det jeg smagte. Derudover er det kun blevet til hjemme-biksede udgaver…men er virkelig ogsĂĽ voldsomt tosset med en god cremet og smør-mĂŚttet mos :)

  2. Fantastisk og utrolig inspirerende :-).

  3. Halvamerikaneren

    Lyder rigtig godt – napper lige et par af ideerne til en mande-fødselsdag nĂŚste mĂĽned. Der er allerede planlagt menu der inkluderer hotdogs med hjemmelavede pølser, egen sennep og ketchup pĂĽ hjemmedyrkede tomater. Det bliver konge og endnu mere med lidt ekstra krydderi fra denne opskrift :)

    • Lyder sgu lĂŚkkert! Smid gerne et billede af din kreation til os. En traditionel hotdog lavet helt fra bunden stĂĽr ogsĂĽ højt pĂĽ vores to do-liste, her pĂĽ Gastromand :)

      • Halvamerikaneren

        Ja det er sgu ogsĂĽ godt. Min seneste omgang lavede jeg to slags – en med rødløg/timian og en anden med soltørrede tomater/cheddarost. IsĂŚr den sidste var helt kanon

  4. God ide med bangers & mash !! Højgastronomisk mad er fint – men ind imellem skal man altsĂĽ bare have en pølle og noget godt brød. SĂĽ Hestons In search….. bangers & mash
    http://www.youtube.com/watch?v=VDpeYJIVTUs
    Kunne godt give lidt blod pĂĽ tanden.

    Den hot dog ligner noget jeg gerne ville spise i aften :-)

    /Erland

  5. Hej Eksilsønderjyde

    Det ser godt ud – god opskrift. Jeg lavede en del af den i aftes – dog ikke kartoffelbrødet og de friterede kartofler, men resten. Det er ikke overdrevet at kalde det en succes – isĂŚr agurkerelish, rĂĽmarineret rødbede og mosen er klasse. I stedet for dit kartoffelbrød bagte jeg nogle brød selv, men de sad ikke lige i skabet – for meget brød i forhold til tilbehør og pølse. Som lidt ekstra brugte jeg lidt ren Maile dijonsennep, kun som forsøg, men det var ikke dĂĽrligt til-:) Jeg kan anbefale en Ale nr. 16 fra Bryggeriet Refsvindinge til din Hot Dog med mash. Tak for et godt maskulin input her.

    Vh Kristian

  6. nobrain38

    Jeg har købt ind til denne ret som jeg har tÌnkt at udsÌtte familien for imorgen- men er ikke den helt store gastronom og bliver lidt i tvivl: Er det virkelig korrekt at der skal 1½ spiseskefuld bagepulver i kartoffelbrødet? Normalt synes jeg jo at bagepulver doseres i teskefulde??

    • Hej nobrain38 (dejligt nick! :) )

      Du har naturligvis ganske ret! Det er nu rettet i opskriften!
      Mange tak for hjĂŚlpen! :)

  7. nobrain38

    Tusind tak for svaret.
    Som planlagt serverede jeg retten i gĂĽr aftes og det smagte vildt godt, bliver bestemt ikke sidste gang vi har det pĂĽ menuen.

Smid en kommentar

Vi er taknemlige for din vurdering af opskriften: