Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 26. marts 2019

Scroll to top

Top

Ingen kommentarer

Menu til vinsmagning – del 2 – Bruchetta med svampe, oliven tapenade, tomatsalat

Familiefaren

I første del, som kan ses her fik vi lavet risotto med svampe, bruchetta og tomat til bruchetta. Nu skal vi have lavet det sidste. Bruchetta med svampe, basilikums pesto og oliven tapanade og tomat salat.

svampene tager længst tid, så dem starter vi med.

Bruchetta med svampe.

200 g blandede svampe
1-2 skalotteløg
En sjat fløde
En sjat marsala
1 fed hvidløg
Citronsaft
Olie

Skær svampene i passende skiver og hak løget.

Steg løget på mellem varme, indtil stykkerne bliver klare i olien. Kom hvidløget ved og steg videre et minut. Skru op for varmen og smid svampene på. Svits dem nogle minutter. Kom salt, peber og marsala på.

Kog marsalaen ind et minuts tid og kom så fløden ved. Kog den ind til passende konsistens og smag.

Stil nu svampene til side indtil de skal bruges. De skal dog helst serveres lune.

Nu til basilikums pesto.

Basilikumspesto

1 bundt basilikum
Et stykke parmesanost – svarende til 2-3 spsk revet ost
1-2 fed hvidløg efter størrelse
3-4 spsk. pinjekerner
4-5 deciliter olivenolie
Saften af op til en ½ citron
Peber og evt. salt

Nu går det heldigvis hurtigt! Alle ingredienser – men kun halvdelen af olien og citronsaften – kommes i en blender eller en foodprocessor. Kør med blenderen og tilsæt olien, indtil konsistensen er, som du kan lide den.

Smag til med citronsaft og peber og evt. lidt havsalt – men pas på. Parmesanost er ret salt, så der skal ikke salt i fra begyndelsen. Stil det til side og lad det trække frem til brug.

Oliven tapenade

250 g sorte oliven uden sten (køb nogen i god kvalitet, det betaler sig!)
100 g skyllede, afdryppede kapers
3-4 ansjoser
1 nip herbes de Provence
2 fed hvidløg
4-5 spsk. olivenolie
Meget lidt salt og peber
Evt. citron

Purér alle ingredienserne og tilsæt olien lidt af gangen. Smag til med salt og peber, men brug ikke for meget salt! Både ansjoser og kapers er meget salte i sig selv.

Så mangler vi kun tomatsalaten, som er meget hurtigt at lave.

Billedet er lånt fra maduniverset.dk

Tomatsalat

Ja det giver måske sig selv, men her kommer “opskriften” alligevel…

En pakke bøffel mozzarella
4 modne tomater
Ruccolasalat
Ekstra jomfru oliven olie
Balsamico
Salt og peber

Skær mozzarella og tomat i skiver. Skyld salaten grundigt, og læg det i bunden af et fad eller en stor tallerken. Læg skiftevis mozzarella og tomat ovenpå salaten. Hæld olie og balsamico over. Smag til med salt og peber, og det kan godt tage en hel del.

Så mangler vi faktisk kun anretningen. Smør tomatblandingen, svampene, oliven tapenade og basilikumspestoen ud på brødet og læg det på et fad. Hvis du har et meget stor fad, kan du evt. sætte en skål midt i med svamperisottoen. Det ser lækkert ud. Så kan gæsterne selv nappe en lille bruchetta med valgfri fyld mens I nyder jeres vin.

Pris: Det skulle kunne lade sig gøre, hvis man er rationel at handle det hele for ca. 200 kr. (dog minus Marsala, men det har man jo altid stående i skabet:).

Velbekomme!

PS. Inden længe kan du læse noter fra selve vinsmagningen!

Smid en kommentar