Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 21. august 2019

Scroll to top

Top

7 kommentarer

Østjydens bud på søde sommerbobler

Aarhusianeren

Moscato Spumante er en herlig frisk mousserende vin, som jeg for nyligt benyttede som velkomstdrik til et mindre selskab (jaja jeg blev 30). Vinen har en god balance mellem Moscato-druens sødme og frugt-/kulsyre, som giver en fantastisk friskhed. Dens frugtige æbleblomst og pæresødme gør den, i mine øjne, ikke alene velegnet som kold aperitif, men også til mange typer desserter, dog nok i den lette ende af skalaen. Den optimale serveringstemperatur siges at være 6-8°, hvilket er ensbetydende med et ophold i bunden af køleskabet.

Moscato Spumante 2008

Dolce-versionen fra Scanavino gik lige i hjertet på det andet køn, og selv om det nok må karakteriseres som en feminin drik. Så må undertegnede Gastromand indrømme, at det er en behagelig ‘tørstslukker’ til de varme dage vi har for tiden og jeg kan også sagtens se den som intro til en go’ grillaften:-)

Prisen ligger på en 50-60 kr. Jeg var dog så heldig, at blive tilbudt flaskerne til en “fordelagtig” pris ved en vinsmagning afholdt af Hagelquist Vine.

Stik os en kommentar

Kommentarer

 1. Hvordan får man fat i den?

 2. Hej Lau,

  Hagelquist Vine som afholdt vinsmagningen har en lille baggårdsbutik:

  Hagelquist Vine
  Vestergade 49
  8000 Århus C

  Men nu ved jeg selvfølgelig ikke, om du bor i nærheden af Århus?

  • Fedt! Jeg er godt nok i Aalborg men jeg har kontakter i Århus der kan hjælpe mig. Tak.

 3. Allan

  Prøv også Vallebelbos Asti Spumante eller Moscato d’Asti som kun kan købes ved Sigurd Müller Vinhandel, Aalborg. Den er fænomenal her til sommertiden – ja sgu året rundt ;-)

 4. Kommer lige med en efternøler af en kommentar.. Jeg er 99% sikker på du kan få den omtalte flaske i Rema 1000. Med en pris hvis nok omkring 50 kr.

  • Tak for tippet Bo! Det må vi da lige have tjekket:)

Smid en kommentar