Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 22. marts 2019

Scroll to top

Top

12 kommentarer

Burger Battle: Ostebomben

Burger Battle: Ostebomben
Eksilsønderjyden

Guys n’ Galls! Sig pænt goddag til det seneste medlem af Gastromands voksende burger-familie – den dejligt kalorierige fætter med navnet Ostebomben.

Dette pragteksemplar blev skabt på baggrund af en tanke, der har luret i baghovedet siden en tømmermændsdag blev klaret med et par cheeseburgere og en omgang chili-cheese tops.; Cheeseburger er godt…chili-cheese tops er godt…en burger med en møghund af en chili-cheese top må da være dobbelt godt, right!

Hellmann_Ostebomben4

Hellmann_Ostebomben2

 

Vi var så godt tilfredse, at den fik plads blandt de 10 burgere, som blev udvalgt til Hellmann’s Burger Battle, hvor vi er på jagt efter Danmarks bedste burger. Og vi synes da sådan set at du skal kigge forbi for at stemme på din favorit-kreation og samtidig vinde en tur til New York.

 

Hellmann_Ostebomben1

 

Og så får I naturligvis lige opskriften på Ostebomben!

Som sidste gang starter vi med bollen, da den er en ganske essentiel del af en god burger. Til Feinschmeckeren brugte vi en brioche-bolle, men til ostebomben går vi i stedet efter de amerikanske potato-rolls, hvis hemmelighed er kartoffelmosen, som giver en dejlig fluffy og saftig bolle.

Potato Rolls
Forfatter: 
Kategori: Bagvæk
Forberedelsestid: 
Tilberedningstid: 
Total tid: 
Antal personer: 8-12
 
Ingredienser
  • 2½dl lunken sødmælk
  • 15gr gær
  • 2½dl lind kartoffelmos (stuetemperatur)
  • 150gr blødt smør
  • 50gr sukker
  • 1 spsk honning
  • 1½ tsk salt
  • 1 knsp kardemomme
  • 2 æg (+1 til pensling)
  • 500gr Tipo 00 mel
  • 150-200gr alm. hvedemel
  • Evt. Sesamfrø
Tilberedning
  1. Opløs gæret i den lunkne mælk.
  2. Tilsæt de resterende ingredienser pånær mel og rør det godt sammen. Sørg for at der ikke er nogen klumper i din kartoffelmos (pres den evt gennem en si).
  3. Tilsæt mel mens du rører dejen grundigt.
  4. Ælt dejen grundigt i 5-10 minutter og lad den herefter hæve ved stuetemperatur til dobbelt størrelse (ca. 1½time)
  5. Rul dejen til boller (ca. 30 hamburgerboller ell. 15-20 burgerboller) og lad bollerne efterhæve i ca 30 min.
  6. Pensl med et piske æg og drys evt. med sesamfrø.
  7. Bag i en 200 grader varm ovn i ca 15 min.

 

Gastromand in action!

Gastromand in action!

 

Udover bollen, skal vi også lige have taget et grundigt kig på denne burgers stjerne: chili-cheese bøffen:

Chili-cheese bøffen
Forfatter: 
Kategori: Fastfood
Forberedelsestid: 
Tilberedningstid: 
Total tid: 
Antal personer: 4
 
Ingredienser
  • 400gr revet Cheddar (stuetemperatur)
  • 1-2 finthakkede grønne chilier (eller efter smag)
  • 2 æg
  • Rasp
  • Olie til fritering.
Tilberedning
  1. Smelt osten over vandbad.
  2. Bland de hakkede chili-stykker med osten, og hæld den i et fad beklædt med husholdningsfilm.
  3. Stil fadet i fryseren i ca 30 min.
  4. Brug en udstikker i passende størrelse til at stikke osteskiverne ud, hvorefter du dobbeltpanerer i æg og rasp.
  5. Herefter friteres i ikke alt for varm olie (ca. 140-150 grader) til bøfferne er gyldne.

 

Efter disse indledende øvelser er vi nu klar til at samle det simple men velsmagende mesterværk:

Ostebomben
Forfatter: 
Kategori: Burger
Forberedelsestid: 
Tilberedningstid: 
Total tid: 
Antal personer: 4
 
Ingredienser
  • 4 Potato Rolls
  • 4 Paneret chili-cheese bøf
  • 4 Hakkebøf
  • Frissé-salat
  • Mayo – lav den selv eller køb en ordentlig f.eks. Hellman’s
  • Syltede agurker
  • Tomat
  • Løg
  • Sennep
  • Ketchup
Tilberedning
  1. Smør bollen med rigeligt mayo og sennep.
  2. Top med salat, ostebøf, hakkebøf, agurker, tomat, løg og ketchup.

 

Hvilken af de 10 burgere har du stemt på? Og hvilken mangler du opskriften til?

Kommentarer

  1. Det er jo alt for lækkert!

  2. Hvordan skal jeg dog nogensinde kunne beslutte mig for hvilken en af burgerne jeg skal stemme på i konkurrencen? … Hold nu kæft hvor ser det lækkert ud!!!

    • Hej Gastronomen,

      det smarte er, at du faktisk kan stemme på flere af dem…og samtidig øge dine vinderchancer ;)

  3. Brian Gerning

    Kan man gå på kompromis med kartoffelmosen? eller bliver jeg kølhalet bare for at spørge :)

    • Haha, Brian! De eneste der bliver kølhalet herinde, er de der begynder at tælle kalorier ;)

      Det jeg tror du spørger om, er om du kan bruge pulver-mos – og uden at jeg selv har prøvet det, tror jeg ikke at det skulle være et problem…jeg fandt denne opskrift (http://cookingthebooks.typepad.com/cooking_the_books/2011/04/instant-potato-rolls.html) da jeg søgte efter det…måske er den værd at prøve?

      Og ellers må du da meget gerne prøve at skifte dette ud i vores opskrift, og så skrive til os omkring resultatet :)

      Håber det hjælper dig lidt!

  4. Mace

    Opskrift på kartoffelmos:
    Det lyder banalt, men jeg har en forkærlighed for at bruge rigeligt med smør i min kartoffelmos (giver en bedre smag, men er næppe sundt) og mindre mælk.

    Gør tradeoff mellem smør/mælk nogen forskel i denne sammenhæng?

    • Hej Mace,

      normalt vil jeg gøre det samme som dig, men til disse boller har jeg kun gjort det med en helt neutral mos – dvs. ingen smør at all (men sig det ikke til nogen)…

  5. Spændende variation med osten i burgeren – dét kan vi li’! :-)

  6. Chili Cheese Food

    Som gastronomiske eksperter på netop chili cheese-området vil vi af ren kærlighed til disse små, friturestegte osteklumper gerne hylde denne burger ved navn “Ostebomben”. Dog bliver vi nødt til i denne sammenhæng at henvise til vores blog “Chili Cheese Food”, hvor man kan finde yderligere inspiration til implementering af chili cheese tops i hverdagskøkkenet. For vores mantra lyver ikke: “chili cheese tops er livets krydderi”!

    http://chilicheesefood.blogspot.dk/

  7. Jesper Christensen

    Hej
    Når I skriver kartoffelmos, er det så bare kogte, mosede kartofler? Eller tilsætter I også mælk, salt og peber i mosen?

Smid en kommentar

Hvad synes du om opskriften: