Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 28. marts 2024

Scroll to top

Top

3 kommentarer

Remake af en klassiker: Carbonara med pocheret æg

Remake af en klassiker: Carbonara med pocheret æg

Pastaretter er madverdenens svar på en single gastromand:
Nemme at gå til, hurtige at få i hus og satans tiltrækkende!

Disse egenskaber gør pastaen til en hverdags-klassiker i store dele af verden, og een af de absolut største klassikere er Spaghetti Carbonara – som da også er blevet fortolket adskillige gange hér på Gastromand.dk (f.eks. hér, hér og hér).

Det forhindrede mig dog ikke i, at prøve kræfter med endnu en fortolkning, da jeg var så heldig at få en bakke med superlækre, hjemmeproducerede æg fra et par sønderjyske venner. Tak for det!

Jeg havde en idé om, at jeg gerne ville lade ægget overtage hovedrollen, i en ret med et ”lettere” og mere sommerligt udtryk end den klassiske Carbonara. Derfor endte det ud med en pocheret version af ægget som et separeret element i retten, ovenpå en pasta vendt med bacon, grønne asparges og parmesan.

I ved det jo godt, men I får den lige igen: Husk på, at jo mere simpel en ret er, jo vigtigere er det med gode råvarer…

Så er det bare at komme i gang! Så simpelt er det (Se opskriften under billederne):

Råvarerne!

Svits bacon og løg…

Tilsæt asparges og lidt smør…

Så er det tid til at tilsætte den kogte pasta og parmesanen…

…hvorefter der anrettes med det pocherede æg. Voila!

Buon Appetito!

Carbonara Reinvented

Ingen vurderinger endnu
Antal: 2
Forfatter: Gastromand.dk

Ingredienser

  • Pasta
  • 1 bundt asparges
  • 100 gr bacon
  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 klat smør
  • 2 æg
  • Lidt eddike
  • 100 gr parmesan
  • Lidt saft af citron
  • Lidt basilikum
  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Skær/hak bacon, asparges, løg og hvidløg i passende stykker.
  • Varm vand til pasta i en gryde og til pochering i en anden (tilsæt eddiken i denne).
  • Steg bacon ved medium varme, til det er begyndt at brune.
  • Tilsæt asparges sammen med en klat smør og lidt peber og steg i ca. 5 min.
  • Samtidig koges pastaen al dente (husk rigeligt med salt i vandet).
  • Riv parmesanen.
  • Dræn pastaen og tilsæt den til panden sammen med den revne parmesan.
  • Pochér æggene (se hvordan hér: http://www.youtube.com/watch?v=hQrjHAQjtYw&feature=related).
  • Smag pastaen til med citron, salt og masser af peber.
  • Tilsæt en ekstra klat smør hvis du vil have den mere cremet.
  • Anret pastaen på tallerknen og garnér med basilikum og parmesanflager.
  • Afslut med det pocherede æg, citron, lidt salt og et vrid peber.
  • Velbekomme!
Har du prøvet opskriften?Del din bedømmelse og fortæl os om det på Instagram via @gastromanddk og #gastromand!
Stik os en kommentar

Kommentarer

  1. Jacob

    Lækker ret! Heston Blumenthal har den ultimative “porch egg” opskrift her: https://www.youtube.com/watch?v=Pux9JRiGRHY

  2. benzon1960

    Det er æstetik, når det er absolut smukkest!

    Kunne være fristet til at “shave” lidt sommertrøffel henover… Bare for ekstravagancens skyld, naturligvis.

    Kan jo fås her: http://troeffelhuset.dk/product_info.php?products_id=147 men sikkert også hos Løgismose og andre gode steder.

    Ak ja – alt mens vi venter på bjergetaperne…

  3. Arhmen hvor er det bare smukt og lækkert! :)

    Der er ikke noget bedre end mad med pocherede æg, elsker det skidt.

Smid en kommentar

Opskrift Vurdering