Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 21. september 2019

Scroll to top

Top

Ingen kommentarer

Chokoladekage med masser af chokolade (og ingen mel)

Chokoladekage med masser af chokolade (og ingen mel)
Fynboen
En rigtig chokoladekage propfyldt med chokolade

Hvorfor er det at de fleste chokoladekager kun er med kakao i opskriften. Det forstår jeg simpelthen ikke. Ofte har det jo intet med chokolade at gøre. De burde hedde kakaokager.

Hvis man ikke lige har mandelmel ved hånden, må man lave det selv.

Læs også: Triple Chocolate Cookies – bedre bliver det ikke

Nå, nok brok fra min side.

I virkeligheden har jeg lavet denne kage bare fordi jeg elsker chokolade.

Læs også: Jagten på den ultimative brownie

Chokoladekage

En rigtig chokoladekage propfyldt med chokolade
0 fra 0 stemmer
Ret: Dessert/Kage, Kage
Keyword: chokolade, chokoladekage, kage
Forfatter: Fynboen

Ingredienser

  • 100 gr sukker
  • 100 gr brun farin
  • 375 gr chokolade
  • 75 gr smør
  • 50 gr fint hakkede mandler (eller mandelmel)
  • ½ dl mælk (fløde kan også bruges)
  • 4 æggehvider
  • 4 æggeblommer
  • salt
  • 1 tsk bagepulver
  • smør og mel til formen

Sådan gør du

  • Del æggene i æggeblommer og æggehvider
  • Pisk æggeblommer, sukker og brun farin sammen til luftigt i en skål
  • Vej 300 gr af chokoladen, så du har 75 gr og 300 gr. Hak evt. de 300 gr chokolade lidt groft, hvis ikke det allerede er i mindre stykker
  • Smelt de 300 gr chokolade sammen med smør og mælken ved svag varme og rør roligt ingredienserne sammen
  • Pisk æggehviderne stive med lidt salt i en separat skål. Mængden af salt kan du jo justere lidt, men du skal ikke bruge ret meget. Et drys er fint
  • De resterende 75 gr chokolade blandes med mandlerne og bagepulver i endnu en skål. Bare vend det godt sammen så det er blandet
  • Så tager du skålen med chokolade, smør og mælk og vender sammen med æggesnapsen. Herefter vender du stille og roligt mandel/chokoladeblandingen i, og til sidst vender du (igen) forsigtigt de piskede æggehvider i, så du får en homogen blanding
  • Tag en 24 cm springform smør den godt i smør og drys med lidt mel rundt i kanten.
  • Hæld chokoladedejen ned i springformen og bag kagen i ca. 45 minutter på 175 grader (varmluft)
  • Kagen er færdig når den begynder at revne lidt i overfladen. Bruger du kødnåltricket, og stikker den ned i kagen, så gør det ikke noget at der hænger lidt dej fast.
    Kagen er en anelse brownie/svampet agtig,
  • Kan kan godt serveres lun med f.eks. lidt friske bær og en god vaniljeis, men kan også sagtens serveres alene.
Har du prøvet opskriften?Del din bedømmelse og fortæl os om det på Instagram via @gastromanddk og #gastromand!

Velbekomme…

Stik os en kommentar

Smid en kommentar