Gastromand.dk | 26. April 2018

Scroll to top

Top

2 kommentarer

WednesdayWhisky: Old Fashioned Blenders Batch

WednesdayWhisky: Old Fashioned Blenders Batch
Familiefaren

Det er onsdag – fuck yes – selv om ugen har v√¶ret tr√¶ls og bossen er p√• nakken af dig fordi du surfer lidt for meget og kommer til at tjekke Facebook og Gastromand s√•dan ca. 17 gange hver halve time, s√• fatter du mod…

Det er nemlig tid til endnu et indlæg om whisky som vi elsker på Gastromand. Enten skal det være neat eller i en Old Fashioned Рogså selv om, at vi faktisk har lavet både Rusty Nail og Penicillin så går vi ofte tilbage til den gode gammeldags cocktail som Don Draper elsker.

Klar til onsdagsdram?

Blenders Batch er ganske fin til dette form√•l – den har masser af s√łdme og lidt krydderier som faktisk g√łr den ret velegnet til denne cocktail.

Wednesdays Whisky: Old Fashioned Blenders Batch
Forfatter: 
Forberedelsestid: 
Tilberedningstid: 
Total tid: 
Antal personer: 1
 
Ingredienser
  • 4 cl Johnny Walker Blenders Batch
  • 1 stort dash Angostura bitter
  • 1 stort squiz frisk appelsin saft eller skallen af en halv √łko appelsin
  • 4 tsk r√łrsukker eller 2 sukkerknalder
  • 1 par sm√• cocktail glas (medmindre du drikker alene naturligvis og s√• skal du gange med 2 af ovenst√•ende)
  • Masser af isterninger
Tilberedning
  1. Smid sukker i glassene og tils√¶t et stort dash Angostura bitter, der skal v√¶re en smule 6-8 dr√•ber. Tils√¶t s√• en lille smule spiritus og r√łr det godt sammen til en ensartet masse.
  2. Nu smider du 4 isterninger i og s√• skal det r√łres, det tager lang tid - 3-5 minutter f√łr sukkeret er opl√łst, herefter tils√¶tter du yderligere 4 isterninger og resten af din valgte spiritus, og s√• r√łrer du igen inde det er opl√łst. Hav t√•lmodighed - hvis ikke sukkeret bliver opl√łst s√• g√•r hele ideen med denne cocktail af fl√łjten.
  3. Til sidst tilsætter du lidt appelsin saft og gerne lidt revet skal og så er du faktisk klar til at hygge!

 

Meget fedt…

Det er lige på vippen til, at det er synd at lave en cocktail af denne whisky, men omvendt så bliver det også en ret lækker whisky. Du burde nok lidt smage den rent inden Рpå den måde får du også et ekstra whisky Рog det er ikke så dumt!

Masser af bitter!

Godt man har flere flasker…

En stor klump is hvis du kan klare det…

Så er det vist bare tilbage og sige skål og god onsdag!

Kommentarer

  1. Jens Frederiksen

    Som ren Rookie sp√łrger jeg m√•ske dumt, men kan man ikke shake den og s√• h√¶lde den over :-)

    • Hej Jens – beklager det sene svar – ingen dumme sp√łrgsm√•l her! Det kunne man i teorien sikkert godt – men allerede nu begynder diverse bartendere med respekt for denne klassiske cocktail at skrive vrede kommentarer. Det skyldes at sukkeret skal opl√łses langsomt, s√• faktisk er det en “slow” cocktail at lave, det skal nemlig r√łre rimelig l√¶ngere – 5 minutter kan det sagtens tage, s√• at shake ville ikke give samme resultat…. h√•ber du fik den lavet! :-)

Smid en kommentar

Vi er taknemlige for din vurdering af opskriften: