Gastromand.dk | 25. June 2018

Scroll to top

Top

2 kommentarer

WednesdayWhisky: Old Fashioned Blenders Batch

WednesdayWhisky: Old Fashioned Blenders Batch
Familiefaren

Det er onsdag – fuck yes – selv om ugen har været træls og bossen er på nakken af dig fordi du surfer lidt for meget og kommer til at tjekke Facebook og Gastromand sådan ca. 17 gange hver halve time, så fatter du mod…

Det er nemlig tid til endnu et indlæg om whisky som vi elsker på Gastromand. Enten skal det være neat eller i en Old Fashioned – også selv om, at vi faktisk har lavet både Rusty Nail og Penicillin så går vi ofte tilbage til den gode gammeldags cocktail som Don Draper elsker.

Klar til onsdagsdram?

Blenders Batch er ganske fin til dette formål – den har masser af sødme og lidt krydderier som faktisk gør den ret velegnet til denne cocktail.

Wednesdays Whisky: Old Fashioned Blenders Batch
Forfatter: 
Forberedelsestid: 
Tilberedningstid: 
Total tid: 
Antal personer: 1
 
Ingredienser
 • 4 cl Johnny Walker Blenders Batch
 • 1 stort dash Angostura bitter
 • 1 stort squiz frisk appelsin saft eller skallen af en halv øko appelsin
 • 4 tsk rørsukker eller 2 sukkerknalder
 • 1 par små cocktail glas (medmindre du drikker alene naturligvis og så skal du gange med 2 af ovenstående)
 • Masser af isterninger
Tilberedning
 1. Smid sukker i glassene og tilsæt et stort dash Angostura bitter, der skal være en smule 6-8 dråber. Tilsæt så en lille smule spiritus og rør det godt sammen til en ensartet masse.
 2. Nu smider du 4 isterninger i og så skal det røres, det tager lang tid - 3-5 minutter før sukkeret er opløst, herefter tilsætter du yderligere 4 isterninger og resten af din valgte spiritus, og så rører du igen inde det er opløst. Hav tålmodighed - hvis ikke sukkeret bliver opløst så går hele ideen med denne cocktail af fløjten.
 3. Til sidst tilsætter du lidt appelsin saft og gerne lidt revet skal og så er du faktisk klar til at hygge!

 

Meget fedt…

Det er lige på vippen til, at det er synd at lave en cocktail af denne whisky, men omvendt så bliver det også en ret lækker whisky. Du burde nok lidt smage den rent inden – på den måde får du også et ekstra whisky – og det er ikke så dumt!

Masser af bitter!

Godt man har flere flasker…

En stor klump is hvis du kan klare det…

Så er det vist bare tilbage og sige skål og god onsdag!

Kommentarer

 1. Jens Frederiksen

  Som ren Rookie spørger jeg måske dumt, men kan man ikke shake den og så hælde den over :-)

  • Hej Jens – beklager det sene svar – ingen dumme spørgsmål her! Det kunne man i teorien sikkert godt – men allerede nu begynder diverse bartendere med respekt for denne klassiske cocktail at skrive vrede kommentarer. Det skyldes at sukkeret skal opløses langsomt, så faktisk er det en “slow” cocktail at lave, det skal nemlig røre rimelig længere – 5 minutter kan det sagtens tage, så at shake ville ikke give samme resultat…. håber du fik den lavet! :-)

Smid en kommentar

Vi er taknemlige for din vurdering af opskriften: