Gastromand.dk | 20. November 2018

Scroll to top

Top

Ingen kommentarer

Dansk bartender vinder præstigefyldt konkurrence ved World Class-finalen

Dansk bartender vinder præstigefyldt konkurrence ved World Class-finalen
Familiefaren

Mandag aften kårede bartenderkonkurrencen, World Class, verdens bedste bartender i Berlin. Den præstigefulde titel gik til Orlando Marzo fra Australien, men danske Michael Hajiyianni fra Ruby i København endte op med en imponerende samlet niendeplads, og sikrede sig sejren blandt 56 bartendere i konkurrencen Flavour of a Nation – how cool is that? 

Vi elsker Berlin på Gastromand men vi kunne desværre ikke detlage denne gang ved World Class 2018 – men heldigvis var vores gode ven Christian Laustrup Møller på pletten og han beretter her om hvordan dagen forløb – take it away champ:

Efterårssolen viste sig fra sin luneste og mest gavmilde side, da verdens bartenderelite fredag i sidste uge fløj ind fra alle verdenshjørner for at dyste om titlen som verdens bedste. Er man til kunst, kultur og pulserende storbyliv med en smule kant, finder man nok ikke en mere interessant hovedstad i Europa end Berlin. Og omgivelserne under dette ars World Class-finale skuffede bestemt heller ikke. Kulissen var “E-Werk”, der ligger i “Mitte” og kan dateres tilbage til 1926.

E-Werk i Berlin hvor konkurrencen blev afholdt…

Selvom bygningen fik nogle knubs under 2. verdenskrig, star den gamle fabrikshal stadig i dag med blottet stålkonstruktion og hvide klinker, der pryder de grove industrivægge fra gulvplan til det katedral-høje loft. En perfekt og rå kontrast til den forfinede cocktailkultur, der i sidste uge indtog rummene.

Michael i aktion…

Det var den tiende finalerunde i verdens største bartenderkonkurrence, og i år var det overordnede tema bæredygtighed. Gennem fire intense dage dystede verdens 56 dygtigste bartendere på charme, personlighed og ikke mindst lækkert hår og evnen til at kreere velsmagende og innovative cocktails. Efter udfordringerne “Flavor of Nations” og “Signature” på førstedagen, blev de 56 deltagere skåret ned til 20.

Michael Hajiyianni fra Ruby CPH…

Danske Michael Hajiyianni fra Ruby i København klarede elegant det første bump på vejen mod podiet og stod herefter overfor udfordringen “Better Drinking“, hvor han skulle sammensætte en bæredygtig cocktail med udgangspunkt i lokale ingredienser og ginmærket Ketel One som bærende spiritus. Dagens sidste konkurrence havde den legendariske Rom Zacapa fra Guatemala som omdrejningspunkt, og opgaven var at mikse to forskellige cocktails – en aperitif og en digestif.
Her var det marginalerne, der talte, og han gik desværre ikke videre til den sidste konkurrence, hvor kun fire bartendere var tilbage. Præstationen på konkurrencens anden dag sikrede ham til gengæld titlen som verdens niende bedste bartender og en guldmedalje i konkurrencen “Flavour of a Nation”.

Så vores egen Michael Hajiyianni dragede fra den tyske hovedstad med loftet pande og efterlader samtidig et stærkt indtryk hos eliten i bartenderverdenen. Vores gode ven af Gastromand Christian Laustrup Møller var tilstede under hele konkurrencen og fik talt Michael kort efter hans guldmedalje blev annonceret:

Sådan Michael Hajiyianni!

“Jeg er lettet, træt og glad for at jeg nåede så langt i konkurrencen og for min guldmedalje i Flavour of a Nation. De seneste dages indtryk skal lige bundfalde sig. Men når jeg kommer op til overfladen igen, vil den her oplevelse helt klart virke som en motiverende faktor, der kun giver mig mere blod på tanden i forhold til at stille op igen. Jeg føler også, jeg er kommet fint igennem med de bæredygtige pointer i mine cocktails, som har varet en del af det overordnede tema i finalen. Jeg må dog konstatere, at fordi mad- og cocktailscenen i Norden går så meget hånd i hånd, er vi ret skarpe på bæredygtighed generelt i vores del af verden. Det gør mig glad og stolt,”

Jeppe Northlev mine damer og herrer…

På Ruby er der i forvejen én verdens mester – nemlig Jeppe Northlev som i 2017 hev første pladsen og guld i Tahona Society Cocktail Competition i Mexico så du kan være sikker på niveauet på den populære cocktail bar Ruby ligger tårnhøjt.

Guld til Australien

Titlen som verdens bedste bartender gik til australske Orlando Marzo, der til dagligt arbejder på Restaurant Lume i Melbourne. Han udmærkede sig særligt på konkurrencens anden dag, under
udfordringen “Before and After”. Her viste han ifølge dommerpanelet et helt exceptionelt overskud og
unik smagsmæssig forståelse, da han miksede sine to Zacapa-cocktails. World Class-dommeren Lauren Mote går endda så langt som, at kalde hans Zacapa-aperitif en af de bedste cocktails, hun nogensinde har smagt – flere til konkurrencen mente, at den muligvis blev afgjort for Orlando allerede her. Hovedpersonen selv er mere beskeden.

“Bare det at vare med i finalen og konkurrere mod nogle af de bedste bartendere i verden har varet
en kampe drøm, der er gået i opfyldelse. Men at jeg nu rent faktisk har vundet, er jeg lidt i chok over.
Jeg kunne ikke have gjort det uden stotte fra mit fantastiske team derhjemme, som bade har givet mig faglig og moralsk opbakning gennem hele konkurrencen,” fortaller Orlando Marzo.

Lets Fly High!

 

Michael Hajiyianni vandt prisen for bedste cocktail i opgaven “Flavors of a Nation”, og han blev samlet nummer 9. i arets World Class-finale. Her er er Michaels gang med sin vindercocktail fra konkurrencen Flavour of a Nation under World Class 2018.

John Walker – masser af røg – som gør sig utrolig godt til en cocktail…

Endnu engang stort tilykke til vores danske Michael fra Ruby i København – satme godt gået Champ! Keep Flying High!

 

Smid en kommentar