Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 26. marts 2019

Scroll to top

Top

Ingen kommentarer

De dyreste rejseoplevelser er ikke nødvendigvis de bedste…

Familiefaren

”Ikke alt kan købes for penge” – udsagnet synes at være sandt, når det kommer til lykke, kærlighed, venskaber og helbred, men også når det kommer til helt unikke rejseoplevelser, kan der være hold i udsagnet. Gennem de sidste mange år har vi på Gastromand oplevet alverdens mere end de fleste og sjovt nok er de bedste rejseoplevelser opstået tilfældigt eller også har de faktisk slet ikke været luksuriøse og dyre…

Can Paixan i Barcelona….

Rejseoplevelser kan hurtig gå fra at være perfekt planlagte til at være helt tilfældige og opstår når du på en ferie drejer om et hjørne og pludseligt støder på en lokal tilfældig bar eller restaurant som lige pludselig bliver noget af det fedeste du nogensinde har oplevet.

Jeg oplevede det selv i Barcelona hvor jeg besøgte “Can Paixan” som jeg lidt tilfældigt stødte ind i. Egentlig er det bare et “hul i en mur” – men der hersker så lokal stemning som du kan forestille dig.

Du står meget tæt, faktisk oveni hinanden!

Folk står som sild i en tønde og drikker cava i lange baner. Når folk spørger mig om tips til Barcelona så starter jeg sjovt nok ikke med at sige “El Celler De Can Roca” som jeg også besøgt – men netop Can Paixan.

Velkommen til El Celler De Can Roca

Sidste år besøgte jeg Island hvor den også stod på masser af oplevelser, gode restauranter og alt hvad den smukke ø har at byde på. Noget af det bedste på turen var faktisk et besøg på en lille frokost restaurant, hvor jeg spiste lokale mad til den helt store guldmedalje – fx deres “Fermenteret haj” som er lidt en af mandomsprøve at smage – men ret spændende hvis man er til den slags.

Fermenteret haj – lidt af en manddomsprøve…

Derudover fik vi også chancen for at opleve Islands enestående natur og fik indtryk af den helt fantastisk ø vi har indenfor kort afstand fra Danmark.

Island er bare smuk…

 

For nylig faldt jeg over, at Unibet har sat fokus på unikke rejseoplevelser, der ikke kan købes for penge. Blandt andet har du kunnet vinde en uforglemmelig middag på en islandsk vulkan, sejlads i en storslået privat yacht i Caribien eller muligheden for at bygge din helt egen træhytte på en privat Bounty-ø på Fiji, og sidst men ikke mindst kunne du invitere en flok venner med til en øde paradisisk ø. Her snakker vi jo en helt anden boldgade og det stik modsatte? Men hvilken oplevelse gør dig rigest?

En velfortjent pause i basecamp i Svalbards vilde natur – aldrig har købesmåkager og frysetørret kaffe smagt så godt!

Hvis jeg et sekund skal gå lidt væk fra oplevelser der involverer mad (Gud forbyde det) så kommer naturen klart i næste række er blandt de store oplevelser, som nødvendigvis ikke kan købe dig til for penge. Intet slår for eksempel en god vandretur i vildmarken – og det uanset om vi taler de norske fjeldeSvalbards vildmark som jeg besøgte for nogle år siden, grøntsagsjagt i Tyskland eller trøffeljagt i Lyon.

Slædehunde station på Svalbard…

Jeg var så heldig, at være inviteret på pressetur til Svalbard som er én af de nordligste civilisationer i verden, hvor der bl.a. stod på smagning af verdens dyreste whisky! Det jeg husker bedste var dog en tur på ATV i vildmarken hvor vi besøgte en hundeslæde camp vi besøgte om formiddagen i total mørke – en helt enestående oplevelse hvor nordlyset pludselig dansede hen over himlen!

Uforglemmelige rejser involverer selvsagt også mange kulinariske oplevelser og indtryk, da hvert eneste land i verdenen byder på et hav af spændende og smagsfulde indtryk. For et par måneder siden var vi for eksempel en tur i Nordtyskland for at smage på regionens lækre asparges midt i høsttiden. Her fik vi i sandhed en oplevelse, der kan være svær at købe sig til for penge.

Der er nok at tage af.

Så måske det er rigtigt, at de bedste ting i livet er gratis. I hvert fald findes der en række ting, der er værd at opsøge for at få sig et par oplevelser langt ud over det sædvanlige.

Så går jagten ind!

Naturen er i sandhed et mekka for enestående og til tider oplevelser som ikke nødvendigvis skal koste en formue. Nu er jeg helt klar over, at trøfler ikke er billige – men det bedste ved oplevelsen i Lyon var faktisk turen med hunden i marken og slet ikke resultatet og den endelige fangst. Med andre ord er det ofte de små oplevelser som endda kan være gratis på rejsen og i livet der giver mest mening….

Smid en kommentar