Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 28. marts 2024

Scroll to top

Top

8 kommentarer

WednesdayWhisky: Mint Julip and the Makers Mark

WednesdayWhisky: Mint Julip and the Makers Mark

Det er onsdag den 3. maj og der er meget stor grund til at fejre Wednesdays Whisky! Det er nemlig nu hvor der i USA afholdes det berømte Kentucky Derby! Men hvad har det så med Mint Julep at gøre….

Ja, nu skal du bare høre – en mint julep er intet mindre end en fantastisk drink – den kunne godt mindre lidt om en mojito bare en langt mere awesome udgave.

All You Need…og ja, billedet blev skudt da der var koldt :-)

Men tilbage til Kentucky Derby hvor der hvert år serveres tæt på 120.000 min juleps over et par dage i weekenden ved Chruchill Downs Racetrack. Det betyder ustyrlig mange flasker bourbon der tømmes i denne periode! Derfor tænker vi, at dette er den perfekte onsdag til at hylde denne fantastiske cocktail.

And they are off…

Hvis du tilfældigvis har sådan et krus så bruger du det…

En mint julep kunne nemt være flere 100 år gammel og stammer sandsynligvis fra London. Siden 1938 har det dog været fast inventar til Kentucky Derby.

Ellers går dette krus også an! Husk masser af mynte…

Wednesdays Whisky: Mint Julip and the Makers Mark

Ingen vurderinger endnu
Forb. tid: 2 minutter
Tilb. tid: 2 minutter
Samlet tid: 4 minutter
Ret: Cocktail
Antal: 1
Forfatter: Gastromand.dk

Ingredienser

  • 6 cl Makers Mark
  • En håndfuld mynte
  • 1 stor spsk sukker
  • Knust is to the max

Sådan gør du

  • Smid myten i en morter.
  • Tilsæt sukker og mos det grundigt
  • Tilsæt lidt is og bourbon og rør indtil sukkeret er opløst.
  • Server med toppet knust is.
Har du prøvet opskriften?Del din bedømmelse og fortæl os om det på Instagram via @gastromanddk og #gastromand!

 

Skål…

Den består af bourbon, en sukkerlage, mynte og masser af knust is og passer glimrende til disse dage hvor solen kigger frem. En Makers Mark er et glimrende valg til denne cocktail men lov mig lige, at du tager en straight inden du starter – man må nemlig godt være småtipsy en onsdag.

Tilbage er der vist bare at sige – godt løb i weekenden og skål!

Stik os en kommentar

Kommentarer

  1. Nikolaj

    Stop stop stop..

    Beklager, men det er altså forkert at “mose” mynten…

    Det gør faktisk at man får bitterstoffer ud af mynten, fremfor bare de æteriske olier, som giver den rigtige smag..

    Så bladene skal bestemt ikke moses, også fordi det giver en irriterende sideeffekt, nemlig at man kan få de små stumper ind i munden, når man drikker den..

    Derfor er det rigtig smart at bruge sirup fremfor sukker.. Men selv hvis man bruger sukker, så bare lad være med at mose for hårdt, og så derefter gå i gang med at dreje isen rundt, indtil sukkeret er opløst.

    • Nikolaj

      Og bare lige for at undgå misforståelser, så skal bladene selvfølgelig have lidt “vold”, men ikke mases i stykker, så har det fået for meget “vold”

      • Og skal man endelig bruge en morter så er det “gentle” :-)

    • Hej Nikolaj,

      Det har jeg faktisk også gjort – det fremgår bare ikke af opskriften, den bliver lige opdateret – som du også kan se er der ingen stykker af mynte i – jeg er helt enig…

      • Nikolaj

        Tjek.. Kunne heller ikke helt forstå det, da der formentlig er gennemført en del video-research, før du selv kastede dig ud i det.. Og nærmest alle bartendere påpeger det.

      • Helt enig – egentlig er det Price jeg så lave det i deres “Do You Feel Hungry Tonight” hvor de laver amerikansk inspireret mad…

  2. Christian Johansen

    Fantastisk drink. Se gerne denne video https://youtu.be/gJV-O1e10z8 i forbindelse med tilberedelse og få Chris McMillian’s “ode to mint julep” med. Så smager den ekstra godt 😊

    • Han er sgu prof Christian! Bestemt ikke dumt – det må være version 2! :-)

Smid en kommentar

Opskrift Vurdering