Curry med svin og kartofler
 
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Total tid
 
Forfatter:
Antal personer: 2
Ingredienser
  • 5-600 gram nakkefilet eller lignende
  • 4-5 store kartofler
  • 2 løg
  • 6 tørrede kafir limeblade
  • 2 spsk. karrypasta - find din egen favorit
  • 1 dåse kokosmælk - køber du light-udgaven er det på eget ansvar
  • Et par spsk. fishsauce, oystersauce, soya el. lign.
  • Naanbrød
  • Græsk youghurt, creme fraiche, skyr el. lign.
  • Olie
Tilberedning
  1. Trim kødet for det værste fedt - hvor meget er et spørgmål om smag, men de færeste er vilde med at få en fedtklump i munden
  2. Skræl kartoflerne og skær dem i "mundrette" stykker - du gør naturligvis det samme med kødet
  3. Skær hvert løg i 6 både
  4. Varm en wok el. lign. op og tilsæt et ordentligt skvæt olie
  5. Tilsæt et par spsk. karrypasta og lad det stege lidt med
  6. Tilsæt kødet og brun det med karrypastaen
  7. Et par minutter før kødet er brunet, tilsætter du løg
  8. Tilsæt kokosmælk og sukker og lad retten simre i 15 min.
  9. Efter 15 min. tilsættes kartofler og retten simrer yderligere 30 min.
  10. Fisk limebladene op og server
Noter og anretning
Server retten med en ordentlig klat youghurt, lunt naanbrød og evt. lidt frisk koriander.
Som tilbehør blev der serveret en nem salat af fintsnittet spidskål og fennikel vendt med rigeligt citronsaft.
Recipe by Gastromand.dk at /curry-med-svin-og-kartofler/