Norges bedste potetsalat!
 
 
Forfatter:
Ingredienser
  • Kogte kartofler, skåret i tern
  • Creme fraiche
  • Mayonnaise
  • Syltede agurker, finthakket
  • Friskkværnet peber
  • Forårsløg, finthakket
  • Rød peberfrugt, hakket
  • Rød chili, finthakket (valgfrit)
  • Lidt lage fra agurkerne
  • Lidt friskpresset citron
  • Hårdkogte æg, grofthakkede
  • Salt
Tilberedning
  1. Kog kartoflerne med skræl på, og lad dem køle af før de skrælles og skåres i terninger. Lav "dressingen", mens kartoflerne køler.
  2. Bland creme fraiche og mayonnaise. Jeg bruger lidt mere creme fraiche end mayo. Tilsæt finthakkede agurker, forårsløg, peberfrugter og chili. Smag til med salt og friskkværnet sort peber (eller hvid, hvis du ikke ønsker, at salaten skal have sorte prikker). Fortynd med lidt lage (for at give sødme) og lidt friskpresset citronsaft (for syre). Sørg for, at dressingen ikke bliver for tynd.
  3. Vend til sidst kartofler og æg i dressingen. Smag til med mere salt og peber til smagen er perfekt. Lad salaten stå og trække i mindst 6 timer – gerne natten over. Jeg opbevarer skålen i køleskabet og tager den ud et par timer før den skal spises. Hvis salaten virker lidt tør, tilføj blot lidt mere af dressingingredienserne. Så er verdens bedste kartoffelsalat klar til servering!
Recipe by Gastromand.dk at /verdens-bedste-kartoffelsalat/