Ravioli & sommertrøffel
 
 
Forfatter:
Kategori: Forret
Køkken: Italiensk
Antal personer: 2
Ingredienser
 • Æg
 • Mel (gerne Tipo 0 - kan typisk købes i de større supermarkeder)
 • Salt
 • Salvie
 • Ricotta
 • Sommertrøffel (1 sommertrøffel er typisk nok til 2 personer)
 • Smør
Tilberedning
 1. Kom mel på et rent bord (det går typisk 100 g. mel til 1 æg. For ravioli til to personer er 200 g. mel og 2 æg rigeligt).
 2. Lav en fordybning i melet og slå æggene ud heri.
 3. Bland æg og mel sammen med f.eks. en gaffel.
 4. Til sidst opnåes en dej med trylledejsagtig konsistens. Kom dejen i husholdningsfilm og læg den på køl i 10 minutters tid, så den lige kan trække lidt.
 5. Bland hakket salvie og ricotta. Smag til med lidt salt. Når smagen er der, så sæt blandingen til side.
 6. Rul dejen ud på pastamaskinen. Start med at rulle med den største tykkelse, fold evt. dejen og kør den igennem flere gange. Reguler løbende tykkelsen på dejen ved at rulle den igennem på mindre tykkelse. Kør gerne dejen så tynd som muligt. Det er i øvrigt også muligt at rulle dejen ud med en lille kagerulle, men en pastamaskine er helt klart at foretrække.
 7. Når din dej er rullet ud, så er det til tid at komme fyldet på. Kom max. en spiseske fyld på dejen. Husk der skal være gode mellemrum mellem hver enkelt kugle fyld.
 8. Nu pensles lidt vand (ikke for meget) på dejen rundt om fyldet. Dette er for at det øverste lag pastadej kan klistre sammen med den nederste del.
 9. Kom nu det øverste lag dej ovenpå, så fyldet er dækket. Gnid forsigtigt de to lag pastadej sammen, undgå så vidt muligt luftbobler.
 10. Skær eller udstik raviolierne ud til den ønskede størrelse/form.
 11. Placer dem på et stykke bagepapir med lidt mel drysset på. Undgå at lægge raviolierne ovenpå hinanden, da de kan klistre sammen.
 12. Kog raviolierne al dente (typisk 4-4½ minut) i spildkogende vand og gerne i en stor gryde.
 13. Anret raviolierne på en tallerken og kom lidt brunet smør ud over dem. Slut af med at rive trøffel udover raviolierne.
Recipe by Gastromand.dk at /hjemmelavet-ravioli-sommertroffel/