400 g bacon af bedst kvalitet - køb et godt stykke
1 rød peberfrugt eller grøn/orange alt efter hvad du synes
1 gul peberfrugt
2 rødløg
2 forårsløg
4 store øko æg
Olie til panden
Bredpladdet persille
Salt/peber
Tilberedning
Skrub kartofler og kog dem i 10 minutter i saltet vand. Sluk for dem og hæld vandet fra og lad dem stå.
Imens skærer du dit bacon ud i nogle gode fuldvoksne bidder. Steg dem i lidt olie til de er sprøde og næsten færdige og med næsten mener jeg 90 %. Stil dem til side. Gem olie - yes sir!
Varm ovnen op til 180 grader.
Skær peberfrugterne og løgene ud i ensartede bidder. Samme med forårsløgene, gerne så de er nogenlunde lige store med kartofler og bacon - sådan da.
Hvis du har en støbejernspande eller anden pande som kan gå i ovnen, så finder du den, ellers kan du bruge en bradepande med højekanter. Steg nu kartoflerne i baconfedte ved høj varme i 6-7 minutter. Giv dem et skud salt og peber undervejs. Tilsæt nu peber og løgene og giv dem yderligere 2 minutter - ikke mere, så begynder forårsløgene og falde sammen.
På din pande eller bradepande laver du nu fire huller, hvor du forsigtigt slår æggene ud i.
Smid det i ovnen i ca. 7-8 minutter, alt afhængigt efter hvordan du ønsker æggene - de skal ikke have så længe som man tror.
Tag pande ud og vrid en omgang friskkværnet peber over, riv nogle stykker persille på og server.
Recipe by Gastromand.dk at /opskrift-morgenmad-farmer-potato-and-bacon-pan/