Unika Rød Løber med hybenkompot
 
 
Forfatter:
Kategori: Smørrebrød
Antal personer: 10
Ingredienser
  • 3 Rød løber á 150 gram fra Arla Unika
Hybenkompot
  • 400 gram hyben
  • ¼ dl lagereddike
  • ½ vaniljestang
  • ¼ dl vand
  • 150 gram rørsukker
  • Saften af ¼ citron
  • Fint revet skræl af ¼ citron
Anretning
  • 10 stykker knækbrød eller rugkiks (gerne hjemmebagt)
  • Smør
Tilberedning
Hybenkompot
  1. Skær toppen med blomsten af hybenerne, halver dem og skrab kernerne ud med en teske.
  2. Skyl skallerne grundigt, så alle de hvide kerner kommer ud.
  3. Kom hybenerne i en gryde med eddike, vand, den halve vaniljestang og citronskræl.
  4. Bring blandingen i kog og lad den koge ved svag varme i ti minutter. Tilsæt sukker og citronsaft og lad kompotten koge videre i fem minutter. Smag kompotten til med sukker og lad den køle af.
  5. Hæld kompotten i en beholder med et lufttæt låg, til den skal bruges.
Anretning
  1. Tag Rød Løber ud af køleskabet en halv times tid, før du serverer den. Skær osten i ottendedele og arranger skiverne på tallerkenerne med et stykke knækbrød ved siden af. Pynt med to-tre spiseskefulde hybenkompot – eller server hybenkompotten i en skål ved siden af.
TIP
  1. Pluk de orange hyben. De røde hyben er for modne og smatter for meget ud, når de bliver kogt.
Recipe by Gastromand.dk at /suveraen-smoerrebroed-unika-roed-loeber-med-hybenkompot/