De perfekte "Thai" Fiskefrikadeller
 
 
Forfatter:
Kategori: Frokost
Køkken: Thai
Antal personer: 4
Ingredienser
Thai-fiskefrikadeller
  • 500 gram fiskefars – se link i opskriften
  • 1 stængel citrongræs
  • 1 rød chili uden kerner
  • 1 lille bundt korianer
  • 1 lime og saften af denne
  • 3-4 cm ingefær
  • 2 store fed hvidløg
  • Olie til stegning
  • Salt og peber
Thai-salat
  • 1 lille agurk
  • 2 gulerødder
  • 1 lille rødløg
  • 1 lille bund koriander
  • 1 lille rød chili uden kerner
Thai-marinade
  • 1 spsk. Riseddike
  • 1 spsk. Fishsauce
  • 1 tsk sukker
  • ½ stængel citrongræs
  • Salt og peber
  • on the side.
Tilberedning
Thai-marinade
  1. Rør alle ingredienser godt sammen og bliv ved med at røre indtil sukkeret er opløst.
  2. I teorien kunne du godt bruge noget andet end riseddike, men det bliver ikke helt det samme. De fleste supermarkeder har det – jeg ved med garanti at Føtex og Superbrugsen har det. Hæld marinaden over grøntsagerne og lad dem trække 10-15 min på køl.
Thai-salat
  1. Rengør alle grøntsager og fjern stokken fra agurken med en ske.
  2. Giv agurken og gulerødderne med en kartoffelskræller så du får lange tynde skiver.
  3. Skær løget helt tyndt på en mandolinjern. Hvis du ikke har et mandolinjern så brug en skrap kniv og sær så tyndt som muligt. Bland det hele sammen og lav marinaden.
  4. Du kan evt. pynte med peanuts.
Thai-fiskefrikadeller
  1. Riv og hak alle grøntsager – du kan også køre alt på en hurtighakker – dog ikke dit citrongræs. Rør det hele sammen med farsen og stil det på køl i en times tid. Imens kan du lave salat og marinade.
  2. Når farsen har trukket så former du deller i passende størrelse som du steger på en pande med oliven olie ved middelsvag varme. Der er ikke meget til at holde dem sammen, så vær forsigtig med dem.
  3. Steg dem ca. 5 min på hver side.
  4. Når de er færdige serverer du dem med thai-salaten og evt. lidt chili-sauce
Recipe by Gastromand.dk at /de-perfekte-thai-fiskefrikadeller/